Alonso Leeftijd

Alonso Leeftijd:- Ondanks het feit dat Spanje geen lange geschiedenis heeft in de Formule 1-serie, is er in Spanje een echte “Alonsomania” ontstaan. Dit komt door Fernando Alonso.Na het voltooien van de race eindigde hij op de derde plaats, wat hem voor het eerst in zijn carrière een plek op het podium opleverde.

Alonso Leeftijd
Alonso Leeftijd

Na een paar weken neemt hij deel aan de Spaanse Grand Prix en eindigt hij op de tweede plaats, achter Michael Schumacher.Dit gebeurt in het bijzijn van de supporters van zijn geboorteplaats. Tijdens de maand augustus nam hij deel aan de Hongaarse Grand Prix en won de eerste plaats.

Hij bereikt deze mijlpaal en wordt de jongste coureur in de annalen van de Grand Prix Formula-competitie. Aan het einde van het seizoen eindigden we op de zesde plaats in punten.Ondertussen heeft Alonso het respect en de bewondering van de Spanjaarden in het hele land vergaard, maar vooral in de regio Asturië, waar hij is geboren en getogen.De kleuren lichtblauw en geel in de vlag van Asturië zijn dezelfde kleuren die het Renault-team in hun uniformen gebruikt.

Deze opvallende gelijkenis is echt een gelukkig toeval. Als gevolg hiervan werden de toeschouwerstribunes bij de Spaanse Grand Prix omgetoverd tot ware zeeën van mensen die naar de race keken.Fernando Alonso kon op de eerste zondag van oktober zijn titel als wereldkampioen met succes verdedigen, waarmee hij voor de tweede keer in zijn carrière deze prestatie heeft geleverd.

Zowel Michael Schumacher als Alonso hadden nog steeds een kans om het kampioenschap te winnen totdat er nog maar twee races over waren in het seizoen, maar Schumacher was in een betere positie om het te doen. Tijdens de kampioenschapsrace scoorde Alonso belangrijke bonuspunten.

Het over het algemeen betrouwbare Ferrari-team onder leiding van Michael Schumacher kon niet winnen vanwege technische problemen met hun motoren. Alonso neemt de titel van kampioen mee naar huis nadat hij op de tweede plaats eindigde in de kampioenschapsrace, die plaatsvond in Brazilië. Om het kampioenschap van Alonso te stelen en het aan Schumacher van Duitsland, zijn enige tegenstander, te geven, moest Schumacher de race winnen.

Ondanks zijn beste inspanningen slaagde Alonso er niet in om in de top acht van het klassement te eindigen. Alonso eindigde voor Michael Schumacher, die een goede finish had in zijn laatste Formula One Grand Prix. Schumacher steeg van de laatste positie naar de vierde plaats ondanks het krijgen van een lekke band, maar Alonso eindigde voor hem. Alonso eindigde op de eerste plaats en overtrof Schumacher.

Ondanks dat hij net de titel had gewonnen, zou Alonso naar McLaren gaan. Echter, na een meningsverschil met het management van het team, zou hij een jaar later terugkeren naar Renault om te racen tegen Nelson Piquet Jr.

Alonso Leeftijd
Alonso Leeftijd

In januari maakte hij de overstap naar eenzitters en werd al snel de kampioen van Spanje door zes keer op rij te winnen bij Nissan’s Euro Open MoviStar. Hij kreeg de kans om het volgende seizoen deel uit te maken van het Minardi Formula One-team en hij nam die graag aan.

Het is voor hem de eerste keer dat hij meedoet aan de Grand Prix van Australië, die in maart plaatsvindt. Als hij 18 wordt, wordt hij de op twee na jongste coureur in de annalen van de racegeschiedenis en gaat hij hem voorbij als de jongste coureur in de categorie.

Ze waren niet in staat om zelfs maar één punt te verdienen tijdens het besturen van de Minardi, die algemeen wordt beschouwd als een van de minst competitieve auto’s in de competitie.Hij presteert routinematig beter dan coureurs die strijden om teams met een hogere ranking. snelste tijd. Daarnaast heeft hij het record in handen als jongste coureur in alle annalen van de geschiedenis van de Formule 1 die ooit poleposition heeft behaald.

In totaal behaalde hij vier keer de derde plaats. De prestaties van Alonso in de eerste paar races van het nieuwe seizoen waren echt indrukwekkend. Na zijn derde plaats in Australië won hij de volgende drie Grands Prix:degene die zich in Maleisië bevindt, degene die zich in Bahrein bevindt en degene die zich in San Marino bevindt. Vooral in dat laatste weet hij te verbazen over de manier waarop het verhaal afloopt.

in een poging een machtige Michael Schumacher in het vizier te houden. Vooral zijn optreden is in dit opzicht opmerkelijk. In zijn thuisland wist hij de Grand Prix niet voor de vierde keer te winnen, terwijl hij in Monaco “slechts” vierde werd. Aan de andere kant, na een sterke remount in de laatste circuits van de race,

Alonso Leeftijd
Alonso Leeftijd

Tijdens de Europese Grand Prix die plaatsvond op de Nürburgring, wist hij de overwinning te pakken door de leider, Kimi Raikkonen, die in de laatste ronde op dramatische wijze van het parcours ging, te misleiden.

Hierdoor staat hij nu aan de leiding voor de titel. Daarna nam hij deel aan de Grand Prix van Canada, waar hij een van de extreem weinige stuurfouten tijdens zijn carrière beging. Hij is niet in staat om te zegevieren over de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd.

om te winnen ondanks dat je je moet overgeven. Raikkonen, zijn gevaarlijke tegenstander in de strijd om de wereldtitel, komt ook triomfantelijk uit de competitie.Desondanks heeft hij nog steeds een punten voorsprong op Raikkonen in de race om het wereldkampioenschap.

Fernando Alonso Dz Oviedo is een Spaanse autocoureur die in juli werd geboren en afkomstig is uit het land Spanje. Sinds het begin van de sport is hij een Formule-concurrent. Tot het einde van het seizoen was hij lid van het Toyota-team dat deelnam aan het FIA World Endurance Championship WEC.

Terwijl hij voor Renault reed, zegevierde hij in de Formule 1 en nam het Wereldkampioenschap mee naar huis. Alonso won het Formule 1-wereldkampioenschap in september, toen hij nog maar een jaar oud was, waarmee hij de jongste coureur in de geschiedenis van de competitie is.Dit record werd aanvankelijk gevestigd door Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, die later hun eigen record braken en nu samen het record in handen hebben.

In zijn allereerste poging in de 24-uursrace van Le Mans won hij met de hulp van zijn teamgenoten Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima.Tijdens hetzelfde raceseizoen waarin ze deelnamen en dit evenement wonnen, werden ze ook de LMP-klassewinnaars van het World Endurance Championship WEC.

nogmaals, Alonso stond versteld van de snelheid waarmee hij door de rangen kon klimmen en een van de meest succesvolle coureurs in de racesport kon worden. Karting is een sport waarin hij blijft concurreren en waarin hij veel succes heeft geboekt.In de maand september nam hij deel aan de Braziliaanse Grand Prix en eindigde hij op de derde plaats.

Dit was voldoende om hem verder naar beneden in het klassement achter Raikkonen te brengen.om een ​​plaats in het WK-klassement te bemachtigen. Hij verbreekt het record dat eerder in handen was van Emerson Fittipaldi, die de vorige titelhouder was en met een paar dagen de jongste wereldkampioen in de Formule 1 werd.