Anita Witzier Ziek

Anita Witzier Ziek:- De titel van de serie is “Anita is Recorded”, wat ook de reden is waarom Witzier nog niet de hoofdrol heeft gekregen. “Beschouw mij alsjeblieft als je gids, want deze ervaring gaat helemaal over de patiënten en de verhalen die ze over hun leven delen.

Anita Witzier Ziek
Anita Witzier Ziek

Presentatrice Anita Witzier, 58 jaar, heeft naast reuma ook artrose, een van de aandoeningen waar ze last van heeft. Anita Witzier is een legendarische figuur in de televisiewereld. Deze degeneratieve gewrichtsaandoening gaat vaak gepaard met reuma, maar de twee aandoeningen zijn niet uitwisselbaar.
Anita heeft naast de artrose die ze al heeft, ook reuma.

Al op achttienjarige leeftijd was het duidelijk dat er iets ontbrak. Reuma werd vastgesteld tijdens de kijkoperatie die de jonge Anita onderging omdat ze ernstige problemen had met een van haar knieën.Ze beweerde dat ze vanaf dat moment “een afschuwelijke, vleeskleurige beugel” moest dragen op de knie die gewond was geraakt.

Anita zorgde er altijd voor dat ze de hoed droeg tijdens de koudere maanden, maar tijdens de warmere maanden, toen ze rokken droeg, schaamde ze zich daarvoor.Dit programma laat zien dat ieder van ons vatbaar is om ziek te worden. Ook zie je dat mensen in de meeste situaties op een gegeven moment weer ontslagen worden en weer fatsoenlijk kunnen opereren in de samenleving.

Anita is ambassadeur van het Reumafonds en werkt mee aan het BNN-programma It Gets Better, waarin ze de 16-jarige reumapatiënt Malou moreel ondersteunt. Door goed gedrag te vertonen hoopt Witzier de leerlingen te inspireren.

“Je kunt niet voorspellen hoe de ziekte zich verder zal ontwikkelen, maar als je er zelf het positieve in blijft zoeken, wordt het makkelijker te verdragen.” Anita moedigt haar leerlingen aan om ‘voor jezelf te durven kiezen’ en ‘de lol in het leven te blijven zien’.

Ze heeft gezien dat veel mensen de misvatting hebben dat reuma een aandoening is die alleen ouderen treft. Maar helaas is dit niet allemaal het geval. “Er zijn veel jonge mensen die er last van hebben, en zij verdienen net zoveel begrip als iedereen”, voegt Anita toe. It Gets Better wordt elke donderdagavond om 22:20 uur uitgezonden op Nederland 1, uitgezonden door BNN.

En het is nogal wat als je bedenkt dat er een groot stigma is verbonden aan het bespreken van psychiatrische ziekte als onderwerp. Het oude gezegde “onbekend maakt onbekend” is in dit verband ook zeer relevant.

We hebben goede hoop dat deze reeks openbaringen tot meer begrip zal leiden.Ondanks het feit dat Witziers naam de afgelopen decennia in verband is gebracht met een groot aantal medische opleidingen, had zij geen enkele voorkennis van het fenomeen psychiatrische ziekte.

Dat ze even moest wennen was duidelijk toen ze aanvankelijk begon te werken bij de gespecialiseerde instellingen in De Meregaard in Almere en het Rembrandthof in Hilversum (die respectievelijk gesloten en open zijn).

Niet alleen was alles gloednieuw voor mij, maar het was ook gloednieuw voor de redactie en de rest van het productieteam. wat een belangrijk voordeel bleek te zijn, omdat het je dwingt om veel informatie met een open geest te benaderen.

Ik had bijvoorbeeld geen idee hoe verschrikkelijk moeilijk het kan zijn voor de mensen die dit meemaken en hoeveel leed ze er vaak door moeten maken.als extreem geïrriteerd omdat ik niet langer in staat was om “alleen dat en dat” te bereiken. Ik kon niet lopen zonder de hulp van krukken omdat ik twee jonge kinderen had, naast een baan die mijn fulltime inzet vergde. Zoiets is helemaal niet gemakkelijk te begrijpen.

Na een moeilijke periode die af en toe werd gekenmerkt door intense pijn, heeft Anita Witzier de beslissing genomen om te stoppen met leven als patiënt en heeft ze de realiteit geaccepteerd dat ze reuma heeft.

Anita Witzier Ziek

Deze beslissing komt er nadat ze heeft leren omgaan met het feit dat ze reuma heeft.Ze wijst erop dat veel mensen de misvatting hebben dat reuma een aandoening is die mensen pas op latere leeftijd treft. Aan de andere kant is dit niet allemaal het geval. Anita beweert dat “veel jonge mensen” door de aandoening worden getroffen en dat deze personen het recht hebben om begrepen te worden.

‘Beschouw mij maar als je gids, want dit gaat allemaal over de patiënten en de verhalen van hun eigen leven,’ zei ik tegen ze. En dat is best veel als je bedenkt dat in veel verschillende culturen het bespreken van psychische aandoeningen als taboe wordt beschouwd.

Het spreekwoord “onbekende rassen onbemind” is ook bijzonder relevant voor de omstandigheden rond deze kwestie.We hebben goede hoop dat de volgende reeks observaties u zal helpen om een ​​beter begrip te krijgen van de huidige situatie. In november 2011 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, wat een koninklijke titel is.

Deze onderscheiding werd haar verleend door de koninklijke familie.Witzier werd erkend voor het belangeloze werk dat zij als vrijwillig ambassadeur voor Stichting Reuma verrichtte, wat zij geheel op eigen initiatief deed. Witzier kreeg de prijs. Daarnaast ontving ze in datzelfde jaar de Clear Language Prize.

Het is buitengewoon verontrustend om op zo’n jonge leeftijd de diagnose reuma te krijgen, zoals bij de patiënt in kwestie. Dit komt door het feit dat de ziekte meestal “progressief” wordt genoemd, wat betekent dat de symptomen in de loop van de tijd alleen maar erger worden. Anita is die ramp gelukkig bespaard gebleven; een paar jaar geleden maakte ze echter een periode door die alleen als een nachtmerrie kan worden omschreven.

Omdat de presentatrice zoveel problemen had met haar gewrichten, moest ze een rolstoel gebruiken om zich door de studio te verplaatsen terwijl de show werd opgenomen, omdat ‘lopen nogal problematisch was’. Anita ging thuis in haar eentje door een hel, zonder de hulp van haar collega’s.

Hierdoor heeft Anita naast artrose ook te maken met reuma. Toen ze achttien jaar oud waren, werd de kwetsbaarheid voor het eerst merkbaar. Reuma werd gediagnosticeerd en behandeld bij de jonge Anita terwijl ze een kijkoperatie onderging om haar ernstige kniepijn te verlichten.

Ze verklaarde dat ze vanaf dat moment een “vreselijke, vleeskleurige beugel” op de gewonde knie moest dragen. Ze beweerde dat dit een noodzaak was. De hele winter droeg Anita hem zonder mankeren; Maar in de zomer, als ze rokken droeg, droeg ze die niet omdat ze zich daarvoor schaamde.

Een diagnose van reuma op jonge leeftijd, zoals bij haar het geval was, kan iemands levensloop drastisch veranderen. Dit komt omdat de aandoening vaak als “progressief” wordt beschouwd, wat betekent dat de symptomen in de loop van de tijd alleen maar ernstiger worden.

Aan de andere kant vermeed Anita die specifieke tragedie een paar jaar geleden mee te maken.Ondanks het feit dat ze een periode doormaakte die destijds alleen als een nachtmerrie kon worden omschreven, heeft ze zich er doorheen weten te slaan.

Anita Witzier Ziek
Anita Witzier Ziek

Vanwege de gewrichtsproblemen waar ze mee kampte, moest de presentatrice tijdens de opnames in een rolstoel rondlopen omdat “lopen best wel een uitdaging was” voor haar. Anita ging thuis in haar eentje door een hel, zonder de steun van haar collega’s, die hulp hadden kunnen bieden.Volgens wat Scars zegt in de podcast met de titel Scars, was mijn hele manier van leven in de war. ik wil