Chaplins Fru

Chaplins Fru:- Enligt ett uttalande belönades han med en Oscar 1972 “för det uppenbara inflytande han hade när han gjorde bilden i 1900-talets filmformat.” Detta stod i prisets citat. I hans bok står det att han föddes den 16 april 1889 i Walworth, Southwark, London (1964). Denna information kommer från Charlie Chaplin själv.

Chaplins Fru
Chaplins Fru

Det har aldrig bevisats att han slutade på sista plats, och det finns till och med rapporter om att han gick bort den 15 april i år. Hans föräldrar skilde sig 1891, efter att han fyllt tre år och lärt sig räkna till tre. Under tiden som han var borta från landet, bodde han och hans mamma, Hannah, på ett antal olika platser längs Kennington Road.

Karaktären känd som “Bumper”, som bär en svart plommontop, en knoge och en liten mustasch, anses vara den mest kända från Chaplins verk. Chaplin började sin karriär inom underhållningsbranschen genom att bli en variety artist, precis som hans föräldrar före honom.Året 1914 markerade början på Chaplins filmkarriär i USA med produktionen av ett antal kortfilmer. 1919 var han en aktiv deltagare i bildandet av United Artists filmbolag.

Han var en pionjär i övergången från stumfilm till ljudfilm under den period då han drev en av de mest framgångsrika studiorna i Hollywood. 1932 introducerades han för Paulette Goddard, och han blev omedelbart tagen med hennes kvickhet och charm.

Charles Spencer “Charlie” Chaplin var en engelsk komiker, skådespelare och filmskapare. Hans fullständiga namn var Sir Charles Spencer Chaplin. Han dog den 25 december 1977 i Vevey, Schweiz. Hans födelsedag är den 16 april 1889 och han föddes i stadsdelen Walworth i London.

Hans alkoholiserade pappa pratade sällan med sin familj efter familjens upplösning, och de få gånger han gjorde det var det alltid när Charlie var medvetslös.

Chaplins Fru
Chaplins Fru

Som en direkt följd av detta tillbringade han sin barndom i samma hem som sin mamma, precis som hans äldre halvbror Sydney Chaplin gjorde. Hannah Chaplin behandlades på Cane Hill Psychiatric Hospital i Coulsdon efter att hon befunnits ha en betydande historia av psykisk sjukdom [3], vilket ledde till att hon lades in där. Familjen kämpade kraftigt med sin ekonomi under ett bra antal år.

Chaplin var elev vid Central London District Institution i Hanwell, och skolan krävde att eleverna skulle bära uniformer. Det var viktigt för Chaplins yngre syskon att visa att de kunde mer än att bara vara goda vänner. Chaplins yngre syskon beskrevs som fantastiska kompisar. Så fort de fick reda på att de båda var sångare i kören bestämde de sig för att gå till Music Hall.

1928 gick Charlie Chaplins mamma bort i Hollywood, Kalifornien, efter att familjen hade flyttat till USA. Enligt Charlie Chaplins bok gjorde han sin scendebut 1894. När han bara var sex år gammal överraskade han sin mamma genom att göra ett överraskande framträdande på en teater i Aldershot, där hans mamma faktiskt hade fått rollerna.

Han var instängd på sitt rum i flera veckor som barn till följd av en allomfattande sjukdom. En natt satte han sig ner med sin mamma och beskrev i efterföljd vad som hade hänt dagarna innan han blev inspärrad i hans kammare.

Hans första anställning i den professionella världen började när han gick med i The Eight Lancashire Lads, en engelsk dansensemble som turnerade landet.År 1900, när han fortfarande var en ung man, hjälpte han sin äldre bror Sydney att säkra den onda styvmoderns del i Askungen vid London Hippodrome.

Efter att ha gjort ett framträdande i Jim: A Romance of Cockayne 1903, fortsatte han med rollen som Billy i Sherlock Holmes från 1903 till 1906. Han var med i showen i totalt sex år. ([3] År 1908 började han arbeta som serietidning med Fred Karnos teatertrupp Fun Factory, där han var medlem under en begränsad tid.

Chaplins Fru
Chaplins Fru

Karnos band uppträdde inte bara på olika platser i England utan även i andra länder. Medan Chaplins deltagande i Fred Karnos varieté visade att han inte hade något intresse av att medverka i en film, visade han att han var en begåvad skådespelare.

Medan Chaplin var på turné i USA blev han kontaktad av Keystone Studios, en filmproduktionsfirma baserad i Hollywood, och erbjöds en tjänst. Chaplin insåg omedelbart möjligheten eftersom hans berömmelse hade skjutit i höjden under de första åren av 1900-talet.

I början fick Chaplin en dagslön på 150 dollar.Efter händelserna i London gick han ombord på ett flyg till Schweiz och lade sin mor, Oona O’Neill, till vila i det landet. Han fick totalt åtta barn med sin fru Oona.

Bland dem finns Geraldine Chaplin, en skateboardåkare som blev känd i sin egen rätt. 1975 tvingades Charlie Chaplin återvända till sitt hemland Danmark. Chaplin fortsatte att komponera musik och texter till sina filmer långt in i sin senare karriär.Stavelsen “leende” är den mest kända (med ursprung i modern tid). Efter debuten av Circus (1928) 1970 skrev han ny musik till filmen och den släpptes så småningom.

Dessutom belönades han med Oscar för bästa filmmusik för Spotlight år 1973 (som inte fick en amerikansk nominering förrän 1972). Ett annat musikstycke som han komponerade, detta som i första hand består av kammarmusik, framförs nästan överallt.

De förblev anonyma fram till 1936, samma år som filmen Modern Times, där de medverkade som motståndare, släpptes för allmänheten för första gången. Även i “The Dictator” ägnade de sig åt skottlossning med varandra.

Hanks tredje stora föreställning, som han gav upp till 1942, varade lika länge som denna.Chaplin har för avsikt att få amerikanskt medborgarskap. På 1950-talet stötte han på många svårigheter till följd av McCarthyism, och det tog honom väldigt lång tid att äntligen fly landet.

Han togs till USA när han fortfarande var ung nog att ha varit med på Londonpremiären av Spotlight 1952. Det året släpptes filmen i London. Det påstås att han redan var i England när han fick ett telegram som informerade honom om att han behövde vänta.