Chris Härenstam Familj

Chris Härenstam Familj:- Chris Harenstam är ett av SVT:s mest framstående namn inom idrotten, och han har kommenterat några av de viktigaste mästerskapen vid flera tillfällen under de senaste 15 åren. Men det var inte förrän ett helt år senare som han verkligen började hålla med mig.

Chris Härenstam Familj
Chris Härenstam Familj

Bengt är det svenska namnet som hon gav mig. För mig var han motsvarigheten till en pappa. Flytten till det nya huset gjorde honom arg, och han vägrade att delta i några aktiviteter som involverade bollar eller lag av människor.

Chris Harenstam, som hade fått veta att han skulle arbeta som sportkommentator, minns hur han blev upprörd när han upptäckte att han inte hade sporten dagen innan. Chris Harenstam: “Sporten har rånat mig.” Chris Harenstam: “Sporten har rånat mig.”

Han tillbringade större delen av ett halvt sekel med att sitta i baksätet i bilen och lyssna på radiokommentatorerna. Om du satsar på det och arbetar tillräckligt hårt, tror Harenstam att du kan bli vad du vill.

Efter examen från Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) skaffade Chris erfarenhet inom TV-branschen genom att arbeta för Radiosporten och Eurosport innan han började sin karriär på SVT 2001.

Chris Harenstam berättar historien om hur han övervann Arne Hegerfors oro och blev SVT:s första fotbollskommentator inför fotbolls-VM 2002 i Japan och Sydkorea på idrottsplatsen Ingaro, som ligger några mil söder om Stockholm. Harenstam var då 29 år gammal.

Det var som att vakna upp ur en dröm. Allt som hände i mitt liv verkade vara skrivet framför mig som om det var en lärobok som jag behövde studera. Chris från Sverige var där, och som ett resultat verkade allt betydligt mer optimistiskt. Media har börjat uppmärksamma den nya SVT-rösten.

Chris Härenstam Familj
Chris Härenstam Familj

De dåliga betygen berodde på oförmåga att förstå vad som stod i natttidningen. Det var en varm dag. Efter det började jag ha tankar på att ge upp, och jag började agera på de tankarna.

Jag fick meddelanden av folk som sa att de visste att jag hade ett jobb och att jag var hos Magnus Harenstam. De påstod sig ha denna information. Jag vill förtydliga att jag inte på något sätt är kopplad till Magnus Harenstam. Hors Harenstams flytt till Sverige från Finland är det enda som kan tillskrivas hennes intresse för att flyga.

De var helt utan idéer vid den tidpunkten. Chris var fjorton år när han och hans mamma bestämde sig för att lämna sin pappas hem. Han drack för mycket regelbundet. Chris Harenstam fortsätter med att säga: “Under hela dagen var det riktigt varmt och hektiskt.” Min mamma hade informerat mig om att trots att min pappa aldrig varit elak mot mig så var han elak mot henne.

Det var den bästa skolan som man kunde gå på när som helst på dygnet. Den här sidan har totalt 89 olika sporter som jag har diskuterat, allt från klassiska bilrally till skateboard och allt däremellan. Det finns ingen annan sportkommentator i Sverige som kan göra påståendet att de har gjort lika många sandningar på ett enda år som jag har gjort.

Å andra sidan var man tvungen att vara medveten om att man anmärkte på ett stort antal meningslösa sporter… Sedan jag börjat göra narr av mig själv har jag plockat upp mycket användbar information om många ämnen.

År 2002 var Chris Harenstam den första kommentatorn för SVT:s bevakning av fotbolls-VM. Han skakade till den grad att han inte kunde se vad nästa steg skulle vara för honom att ta.

Och från den tidpunkten var han för sig själv. Jag är tacksam för att SVT fortfarande ville ha kvar mig efter det, med tanke på hur hemskt det var. Som förståsigpåare gjorde jag misstaget att gå mycket och stanna i centrum, vilket aldrig är en bra idé.

Chris Harenstam är medlem i en familj som är av såväl holländskt som finskt arv, och han är en tredje generationens invandrare från Finland. När min mamma bodde i Sverige började hon dejta en ny man.

Chris Härenstam Familj
Chris Härenstam Familj

Chris Woudstra Harenstam är en svensk sportjournalist och kommentator för Sveriges Television. Han föddes den 24 juni 1973 i Borg, Finland, och är för närvarande bosatt i Sverige. Hans födelseort var i Finland. Hans tidigare arbetslivserfarenhet är bland annat på Radio Rebro och Eurosport.

Harenstam föddes i Borg, Finland, av en mor som var från Finland och en far som var från Nederländerna. När förfäderna kom in i Sverige hade han precis avslutat sin tjänst i Nederländerna och var på väg dit med sin son i släptåg. En present för modern tid skeppades till Sverige av Harenstam för några veckor sedan.

Magnus Harenstam, en samtida bosatt i Sverige, tog sin son Chris Harenstam till världen som adoptivbarn. Under tiden som elev i grundskolan bosatte han sig i Norsesund, som ligger cirka 30 kilometer utanför Göteborg. Medan han fortfarande gick i skolan deltog han i fotboll för Hemsjö IF, men efter examen gick han med Holmalunds IF.

Personer som undervisar i idrott i Lindsberg har också arbetat med honom tidigare. Chris Harenstam har varit tv-kommentator på 86 olika sporter under sin karriär. Han började arbeta för Eurosport 1996 och fick ansvaret att ge kommentarer till idrottare som inte var särskilt kända.

Innan han började arbeta på Sveriges Television, där han idag analyserar fotboll, hockey och andra sporter, var han tidigare anställd på Sveriges Radio rebro och Radiosporten.

ishockey, samt en mängd andra sporter. Förutom fotboll har han tillfrågats om sin åsikt om en rad andra sporter, bland annat ishockey och den olympiska hockeyturneringen som ägde rum 2010. (2002, 2006, 2010, 2014 och 2018).

Harenstam kan välja att antingen Mikael Renberg, Niklas Wikegard, Per Johansson, Magnus Grahn, Hans Elis Johansson eller Per-Anders Gustafsson fungera som sina medkommentatorer under turneringen. 2005 gifte han sig med Malin Harenstam, och paret har för närvarande tre barn tillsammans.

I rollen som kommentator för SVT är Chris den smarte och empatiske som bär bördan av det sportsliga nederlaget och ändå lyckas få oss andra att skratta i tv-rummet. Men Chris kunde ge sin insikt i frågan så långt tillbaka som år 2002.