Dan Karaty Ziek

Dan Karaty Ziek:- Dan Karaty is de definitie van een toegewijde huisvader. Hij is vijf jaar getrouwd met Natasha en ze hebben een dochter, Quinn, en een zoon, Daniel, die drie jaar geleden is geboren. Dan merkte op dat “we erg blij met hem waren.” De bevalling van Daniël verliep vlekkeloos. Er waren geen complicaties.

Dan Karaty Ziek
Dan Karaty Ziek

Acht maanden later kreeg hij echter hoge koorts die we niet onder controle konden krijgen. We moesten haastig naar de eerste hulp. Toen kwamen ze erachter dat hij aan een auto-immuunziekte leed. We waren ons totaal niet bewust van het feit dat hij ermee geboren was. “

Enkele weken geleden werd bekend dat artiest Michael Bublé zou stoppen met zingen omdat zijn zoon tegen kanker vecht. Dan deed hetzelfde met zijn professionele leven. Hoewel ik Michael Bublé nog nooit persoonlijk heb gezien, als ik zoiets hoor, begrijp ik dat niets er echt meer toe doet.

Als uw kind ziek is, zijn al zijn prestaties, vaardigheden en successen zinloos. Dit omvat alles wat hij heeft bereikt. Als dat het geval is, zal alleen uw kind dat doen. Ik hoop dat alles goed komt voor hem. Toen ik erachter kwam dat mijn zoon ziek was, belde ik meteen mijn manager om hem te laten weten dat ik alle operaties opschortte. Ik ben al heel lang uit het arbeidsproces.

We begonnen ons niet comfortabel genoeg te voelen om weer aan het werk te gaan totdat de artsen ons verzekerden dat de situatie stabiel was en dat er niets vreselijks met hem zou gebeuren. Hoewel we nu langzaam weer normaal worden, heeft het lang geduurd voordat we ons veilig genoeg voelden om dit te doen. “

Volgens wat hij aan Privé vertelt, voelt de Amerikaanse choreograaf Dan Karaty, die 44 jaar is, zich na een paar hectische weken eindelijk weer goed. “Zeker als je rekening houdt met de achtergrond waar ik vandaan kom.” Karaty werd in de zomer van vorig jaar naar een ziekenhuis in de Verenigde Staten gebracht.

Hij legt uit: “Een paar weken geleden heb ik een reeks dagen meegemaakt waarin ik me niet lekker voelde.” Plotseling straalde er een enorme hoeveelheid pijn uit mijn linkeroog. Het was zo belastend dat ik gevaarlijk dicht bij flauwvallen kwam. Het moment dat ik me realiseerde dat ik mijn limiet had bereikt, was toen ik op een ochtend wakker werd en niets uit dat oog kon zien.

Dan Karaty Ziek

Dit was het meest verschrikkelijke moment van mijn leven, misschien nog wel meer dan het moment waarop we erachter kwamen dat onze baby een auto-immuunziekte had. Na een paar maanden geleden een hartaanval te hebben gehad, werd Dan Karaty, een voormalig jurylid van de wedstrijden “So You Think You Can Dance” en “Belgium’s Got Talent”, opgenomen in het ziekenhuis.

Het werd niet duidelijk gemaakt wat er had plaatsgevonden; de omstandigheid werd echter beschreven als “uiterst ernstig”. Toen hij in New York was, gaf Karaty een interview aan de Nederlandse publicatie Privé. In het interview legde hij hem de gebeurtenissen uit die hadden plaatsgevonden. Uiteindelijk kon ik niets meer zien. “Het is waarschijnlijk dat ze mijn linkeroog moesten verwijderen om mijn leven te redden.”

De aflevering van de column van Dan Karaty van vandaag is te vinden op de privépagina van De Telegraaf. De ervaring die hij eerder dit jaar had en die bijzonder uitdagend was, wordt gedetailleerd beschreven in het boek dat hij erover schreef. Zelfs de wereldberoemde choreograaf zelf heeft zich uitgesproken over de meest gruwelijke ervaring van zijn leven in een artikel dat in een krant werd gepubliceerd…

Als uw kind plotseling stopt met bewegen, geen interactie meer heeft, stopt met eten en er vreselijk onwel uitziet, komt het leven tot stilstand. We konden Daniel niet vragen wat er aan de hand was, omdat hij toen nog maar acht maanden oud was. We haastten ons naar het ziekenhuis en zodra we daar aankwamen, stormde een groep medische professionals naar hem toe en knielde over hem heen.
Ze deden een poging om bloed te verkrijgen.

De uitdaging is echter dat baby’s vaak geen aderen hebben die kunnen worden gelokaliseerd. Ze staken naalden in zijn tenen, zijn vingers, zijn kleine armen en zijn kleine beentjes terwijl ze hem in een hoofdklem hielden en hij zo hard schreeuwde. Ze probeerden naalden in zijn tenen, zijn vingers, zijn armpjes en zijn beentjes te steken.

En niemand van ons kon er iets aan doen. Onze moeders waren haastig gearriveerd en toen ze zagen wat er was gebeurd, waren ze zo overstuur dat ze de kamer uitvluchtten. We hadden geen andere keuze dan hier te blijven om hem te troosten. Ik heb me nog nooit zo bang gevoeld.

“Mijn kijk op het leven en op mezelf is aanzienlijk veranderd als gevolg van de pandemie. Ik was nieuwsgierig naar wie ik was, hoe ik mezelf afbeeldde naar de buitenwereld en aan welke aspecten van mijn leven ik het meeste belang hechtte. Het het heeft even geduurd, maar ik begreep eindelijk dat ik de zaken verkeerd aanpakte’, zegt Dan, die zijn hoofdverblijfplaats in New York heeft maar veel tijd in Nederland doorbrengt.

Dan werd zich ervan bewust dat het al geruime tijd niet goed met hem ging. “Ik ging door een periode van depressie, die leidde tot een zeer donkere fase, waarin ik mezelf in een slechte positie bevondace.”
Het gewicht van dat conflict in mezelf en met mezelf was aanzienlijk. Ik ontdekte dat de grens tussen mijn professionele leven en mijn persoonlijke leven steeds vager werd, wat uiteindelijk niet alleen mij maar ook mijn gezin trof. ontwikkeld tot”

Bij aankomst in het ziekenhuis werd duidelijk dat de situatie behoorlijk kritiek was. De medische staf was er niet zeker van of Karaty zijn gezichtsvermogen zou herstellen. ” De arts wekte de indruk dat het primaire doel op dit punt was om te proberen het oog zelf te behouden. Gedurende die tijd had hij geen idee of het wel of niet zou lukken. Toen ik dat hoorde, verloor ik bijna de controle over mijn stoel en viel op de grond.

Dan Karaty Ziek
Dan Karaty Ziek

Twee dagen eerder kon ik nog golfen en spelletjes spelen met mijn kinderen; nu werd ik ineens geconfronteerd met de mogelijkheid dat ik misschien mijn linkeroog moest laten verwijderen. Dit was het engste moment van mijn leven, nog meer dan toen we erachter kwamen dat onze babyjongen een auto-immuunziekte had.