Daniel Nannskog Längd

Daniel Nannskog Längd:- Under sin debutsäsong som huvudtränare i Stabk guidade han laget till en framgångsrik kampanj som gav dem uppflyttning. Nannskog, vars smeknamn är “The Body”, ledde laget i poäng efter att ha gjort 27 mål på 29 matcher.

Daniel Nannskog Längd
Daniel Nannskog Längd

Efter sin match i juni 2006 mot Vlerenga stod Nannskog och hans anfallande lagkamrat Veigar Páll Gunnarsson på planen och klappade för åskådarna. Den första säsongen som Nannskog spelade i högstaligan i norsk fotboll var fruktbar för laget. Som en direkt konsekvens av detta blev de eliminerade från kampen om en plats i UEFA-cupen på grund av sin femteplats.

Nannskog vann priset som målskytt, även om Veigar Páll Gunnarsson slutade på andra plats med 19 mål. Nannskog kunde göra 19 mål för andra säsongen i rad, men den här gången slutade man tvåa efter Branns Torstein Helstad, som bara gjorde ett mål.

Enligt de förutsägelser som ligan gjort skulle Stabk komma på andra plats, efter Brann. De hade ett dominerande övertag i mitten av säsongen, men de kunde inte behålla den marginalen under andra halvlek. Nannskog hade en avgörande roll i Stabks seger över Ham-Kam i den första matchen, som de vann med 2-0 på bortaplan. Han stod även för Stabks båda mål i den matchen.

Efter att ha gjort målet som vann matchen för hans lag den 4 maj mot Rosenborg, trodde norsk media att det var hög tid för Sverige att ta en ny titt på honom med avsikten att eventuellt inkludera honom i EM 2008-truppen. Tyvärr blev han inte vald till laget.

Stabk kunde bygga ett sexpoängsförsprång mot Strmsgodset den 14 september tack vare en enastående 4–0 vinst över motståndaren vid den tiden. Det är fortfarande sex matcher kvar av grundserien. Nannskog har nu 13 mål.

Den 24 september bidrog Nannskog med två mål och en assist till Stabks 3–0-seger över Molde i semifinalen i norska cupen. Matchen spelades på Molde. Hemma mot Molde bara några dagar senare, den 29:e, gjorde Nannskog sitt 99:e och 100:e mål, vilket ger karriären totalt 100. Den här gången har vi ligaspel.

Daniel Nannskog Längd
Daniel Nannskog Längd

Stabk triumferade med självkänsla för att göra anspråk på mästerskapet. Nannskog slutade etta i ligan med 16 mål, fyra fler än andraplatsen Johan Andersson från Sverige. De besegrades av Vlerenga i finalen i norska cupen, och som ett resultat kunde han inte fullfölja “dubbeln”.

Mitt under kampanjen 2003 ryckte han upp sitt liv och flyttade till Kina. Under säsongen 2001 av Svenska Superettan var Nannskog medlem i Landskrona BoIS-lag som tävlade i turneringens andra klass. Han var en del av laget som deltog i uppflyttningen av Landskrona BoIS till den högsta nivån i svensk fotboll.

Han behöll sin prestationsnivå under det följande året. Inför en publik på 12 000 personer på Landskrona IP besegrade Landskrona BoIS Helsingborgs IF med 6–2 i en match som hyllades som magnifik. Nannskog gjorde ett mål under den första matchen.

Danijel Milovanovi, de andra forwards för BoIS, gick ihop med de två tidigare nämnda spelarna för att bilda ett formidabelt topppar. Tillsammans lotsade de sin nyuppflyttade klubb till toppen av den allsvenska ställningen under VM-uppehållen i Japan och Korea.

Efter de första åtta matcherna hade Landskrona BoIS ett perfekt rekord, vann fem matcher, oavgjord tre matcher och förlorade bara en match. Den oväntade framgången för Nannskogs lag fick ett abrupt stopp när Malmö FF gav anfallaren Milovanovi en katastrofal skada (en skada Milovanovi aldrig återhämtade sig från),

Daniel Nannskog Längd
Daniel Nannskog Längd

Nannskog å sin sida fortsatte att göra mål för laget. Under sommaren 2003 träffade Sichuan Guancheng en överenskommelse med Landskrona BoIS forwards Nannskog om att teckna ett tvåårigt avtal.Eftersom han önskade spela för Janne Jonsson i Stabk under säsongen 2005 sas hans kontrakt upp efter att han varit i laget i ett och ett halvt år. Han hade jobbat där tidigare.

Daniel Paul Gustav Nannskog, som föddes den 22 maj 1974, spelade professionellt i Sverige för en rad olika lag, bland annat Hogaborg, Malmö FF, Djurgrden, Assyriska, Sylvia, Landskrona BoIS, Sichuan Guancheng och Stabaek IF. Han var också medlem i det svenska landslaget.

Han är idag anställd på SVT som fotbollsexpert och kommentator. Nannskog var känd inte bara för sin förmåga att göra mål utan också för sin förmåga att skapa målchanser för sina lagkamrater. Den 23 november 2010 meddelade han att han skulle gå i pension.

När han var yngre var Daniel medlem i fotbollslaget Hogaborg, som representerade Helsingborgs stad i Skne, sydligaste Sverige. Å andra sidan, när han var 15 år, bestämde han sig för att sluta spela fotboll och har sedan dess fokuserat all sin uppmärksamhet på handboll. Efter lite övertygande tog han upp var hanslutade i fotbollskarriären när han var 19 år gammal.

Innan han gick vidare till Malmö FF i Allsvenskan spelade han för Hogaborg i totalt två säsonger. Hans tid med klubben var inte särskilt fördelaktig, men målet han gjorde för dem var en viktig faktor i Malmös uppflyttning till UEFA-cupen. De efterföljande säsongerna spelades i Superettan, som är Sveriges andra nivå av professionell tävling.

När han var 27 år gammal övertalade Landskrona BoIS-tränare Janne Jonsson honom att spela för skolan. Under sin debutsäsong i klubben slutade Nannskog som skyttekung i ligan med 21 gjorda mål.Han skrev på med Landskrona i allsvenskan och gjorde det ganska bra där, blev lagets främste målskytt med 11 mål och hjälpte dem undvika nedflyttning till andradivisionen.