Dany Lademacher Ziek

Dany Lademacher Ziek:- Sinds afgelopen vrijdag is Lademacher patiënt in de medische faciliteit en artsen verwachten dat hij daar de komende dagen zal blijven, zodat hij kan worden geobserveerd. Jan t Hoen, de drummer van Wild Romance, speculeert dat de man de vorige woensdag een hartaanval heeft gehad.

Dany Lademacher Ziek
Dany Lademacher Ziek

De afgelopen weken voelde hij zich een beetje vermoeid, maar door ons overvolle schema had niemand het echt gemerkt. Maandag zullen we bepalen of hij een dotterbehandeling of een operatie moet ondergaan om zijn aandoening te behandelen.

Leer meer over Dany Lademacher door te kijken naar haar leeftijd, lengte en biografie op Wikipedia, evenals haar vrouw en familie. Het lijdt geen twijfel dat Dany Lademacher de titel heeft van de meest bekende en geliefde beroemdheid in de geschiedenis aller tijden.

Je zult het huidige vermogen van Dany kunnen leren kennen en ook hoe hij zijn geld het afgelopen jaar heeft uitgegeven. Ontdek ook hoe hij op 71-jarige leeftijd zo rijk werd. Zijn persoonlijkheid is er een van onvervalste goedheid, liefde en vriendelijkheid. Blijf naar beneden scrollen om alles te weten te komen over hem.

Op twaalfjarige leeftijd kreeg Lademacher een Famo-jazzgitaar cadeau en dit was het allereerste instrument dat hij ooit bespeelde. The Shadows waren de eerste band die invloed had op zijn muzikale stijl. In 1964 richtte hij zijn eerste band op, die hij The Speedfingers noemde.

Kort daarna kwam hij tot het besef dat hij het beste uit zijn capaciteiten als gitarist wilde halen door een carrière als professionele muzikant na te streven en daarvoor de nodige opleiding te volgen. Tussen de jaren 1966 en 1968 was hij lid van de band The Shakes, die zijn naam ontleende aan Jimi Hendrix en werd beïnvloed door zijn muziek.

Dany Lademacher Ziek

Ze werkten mee aan de publicatie van twee albums. In 1966 verscheen Lademacher op het podium met The Shakes als voorprogramma van The Who in een taverne in het Verenigd Koninkrijk. The Who was de headliner van het evenement. Pete Townshend’s muzieksysteem werd ter beschikking gesteld van de band voor hun gebruik.

Dany Lademacher woonde een aantal jaren in Groot-Brittannië en breidde daar zijn muzikale horizon uit. Hij was lid van een paar verschillende Britse bands. Terug in België in 1973 kwamen leden van de band Kleptomania en de Engelse zanger Michael Fowler samen om de band Lee te vormen.

Na de release van de singles “Come On Back To Me” en “From LA To Chicago”, die commerciëler klonken maar geen noemenswaardig succes hadden, besloot Michael Fowler de band te verlaten, en Wim Hombergen, de oorspronkelijke band zanger, nam zijn plaats in.

Lademacher en zijn bedrijf blijven nog een paar demo’s opnemen, waaronder een vertolking van het populaire nummer “So You Want to Be a Rock and Roll Star” van de Byrds uit de jaren zestig. De band speelde in de Londense Marquee tijdens het Bilzen Festival in 1974. Ze openden voor Humble Pie en The Alex Harvey Band.

Dany Lademacher, een Belgische gitarist, was lid van de band Kleptomania, die drie jaar op rij bovenaan stond in de peilingen voor Belgische gitaristen. In 1968 bestond de band aanvankelijk uit slechts twee leden: Charlie Deraedemaeker, die de bas speelde, en John, die de drums speelde. De band werd toen gecompleteerd door Francis Goya, die gitaar speelde, en Lou Depryck, die zong.

Er vinden echter snelle verschuivingen plaats in de line-up. Nadat Deraedemaeker de keuze heeft gemaakt om Kleptomanie bij elkaar te houden, zullen Wim Hombergen en Roger Wollaert, beiden bekend bij fans van de band “Four of a Kind”, blijven spelen in Kleptomanie.Nadat hij in 1969 voor het eerst lid werd van de band, werd Lademacher gepromoveerd tot gitarist.

Toen de Brusselaar Dany Lademacher in 1977 toetrad tot The Wild Romance, de band die Herman Brood als begeleidingsband gebruikte, kende hij geen woord Nederlands. Het was instant chemie tussen de twee. “Voordat ik zelfs maar een noot speelde, was ik in dienst”, zegt Lademacher over hun eerste ontmoeting samen. Voordat ik zelfs maar een noot speelde, werd ik aangenomen.

Veel van Broods liedjes, zoals het tijdloze “Saturday Night” (1978), “Never Be Clever” (1979) en “I Don’t Need You”, werden geschreven door Lademacher in samenwerking met de band (in 1979). Eind jaren negentig was hij lid van The Radios en vooral populair als producer van de Belgische bands Machiavel en The Kids. Daarvoor was hij bij The Kids.

Lademacher begon in 2006 aan een boek dat zou gaan over zijn tijd doorgebracht met Herman Brood. Daarnaast had hij een belangrijke hand in de productie van de speelfilm Wild Romance, waarvoor hij onder meer verantwoordelijk was voor het schrijven van de partituur.

Hoe kon hij dat zelfs bereiken? gewoon door hem te helpen een schot te nemen. ” Hij laat kort zien hoe hij destijds Broods arm vastbond terwijl hij zijn hoofd ervan afwendde. Gewoon door hem te helpen een schot te nemen. ” ” Meteen merkte Herman op: ‘Dat is mijn echtgenote.'”

Een van de belangrijkste werken uit de Nederlandse popgeschiedenis, “Saturday Night with Herman Brood,” is geschreven door Lademacher. Lademacher kan het exacte moment aanwijzen waarop hij de kenmerkende gitaarriff bedacht, door te zeggen: “Ik was mijn gitaar aan het stemmen en schoof een soort D-akkoord over de nek.” Toen Herman werd zich ervan bewust, zei hij snel: “Daar stuur ik een sms voor!”

Dany Lademacher Ziek
Dany Lademacher Ziek

The Wild Romance, een oude band met Herman Brood als frontman die momenteel hernieuwd succes geniet naar aanleiding van de documentaire Buying the Band, is van plan om dinsdag naar Curaçao af te reizen om daar drie keer op te treden. Die lopen volgens ‘t Hoen vertraging op.