David Bowie Doodsoorzaak

David Bowie Doodsoorzaak:- “Bowie heeft nooit het achterste van zijn tong bloot”, stelt journalist Bart Steenhaut, die David Bowie destijds rechtstreeks interviewde. “Bowie liet nooit het achterste van zijn tong zien.” [Citaat nodig] “Twee jaar geleden ontmoette ik Mick Rock, die al heel lang fotograaf was voor Bowie, en tijdens ons gesprek noemde hij iets over Bowie’s ziekte.

David Bowie Doodsoorzaak
David Bowie Doodsoorzaak

Aan de andere kant vertelde hij me dat er een aanzienlijk bedrag was van discretie.Steenhaut was daardoor een van de weinigen die enigszins op de hoogte was van de gezondheidstoestand van de muzikant. Het is redelijk om aan te nemen dat hij hiervoor op dezelfde manier met zijn muzikanten heeft samengewerkt.

Iedereen was verplicht om een ​​geheimhoudingsverklaring van een of andere vorm te ondertekenen. Zo was het vestigen van een nieuw record meestal een grote schok. Ik heb een sluipend vermoeden dat hetzelfde is gebeurd om zijn toestand te verbergen.

Hij heeft Zijn persoonlijke leven vanaf het begin onder extreem strenge beveiliging gehouden. Er zijn niet zoveel mensen die als zijn echte vrienden kunnen worden beschouwd. Ik heb een sluipend vermoeden dat ze ervan op de hoogte waren, maar verder is hij erin geslaagd om alles heel ver weg te houden van de media. “

Volgens het bericht op Bowie’s officiële Facebook-pagina is de muzikant gisteren in het bijzijn van zijn familie overleden aan zijn strijd tegen kanker. Zo’n anderhalf jaar geleden kreeg de rockmuzikant het nieuws dat hij kanker had.

Iedereen wordt verzocht het recht van de familie op het behoud van hun privacy te respecteren. David Bowie is al geruime tijd afwezig van het concertpodium. Het meest recente optreden vond plaats in New York in 2006 bij een liefdadigheidsfunctie.

Afgelopen vrijdag, ter gelegenheid van Bowie’s verjaardag, vond de release van zijn nieuwste album, Blackstar, plaats. De kunstenaar portretteerde Lazarus, het bijbelse personage dat zou zijn opgewekt uit de dood, in zijn meest recente videoclip.

De laatste keer dat Bowie optrad was in 2006. Er gaan al jaren geruchten dat de persoon niet in goede gezondheid verkeert, maar deze geruchten zijn nooit geverifieerd. Ivo van Hove, directeur van Toneelgroep Amsterdam en iemand die het afgelopen jaar nauw met de zanger samenwerkte, verklaarde dat David Bowie vocht als een leeuw. ‘Ik heb een man in de strijd gezien.’

Aangezien Van Hove de regisseur was van de voorstelling Lazarus, was hij zich er geruime tijd van bewust dat David Bowie onwel was. Het gerucht ging dat hij aan leverkanker had geleden. Volgens Van Hove liet Bowie hem tijdens hun werk “onmiddellijk” weten dat hij ziek was.

Je zou kunnen zeggen dat Bowie bleef schrijven tot aan het moment dat hij stierf.Een arts in Cardiff die gespecialiseerd is in palliatieve zorg, Dr. Mark Taubert, schreef een open brief aan David Bowie en publiceerde deze op de website van het British Medical Journal.

“Ik denk niet dat het toeval was dat je zachte dood zo snel na de release van je plaat met afscheidsbriefjes thuiskwam”, zei ze. “Ik denk niet dat het toeval was.” Alles met betrekking tot de creatie van de cd als een stuk morbide kunst was minutieus gepland. ” Duncan Jones, de zoon van Bowie, heeft Twitter gebruikt om respect te betuigen aan zijn vader.

Na een strijd van anderhalf jaar tegen kanker stierf David Bowie op 10 januari in zijn huis in New York. Op het moment van zijn overlijden was hij omringd door zijn familie en vrienden.De voorlopige versie van de biografie van Mike Garson, getiteld Bowie’s Piano Man: The Life of Mike Garson, werd gepubliceerd in het jaar 2015.

Als gevolg van het feit dat hij op verschillende momenten in zijn carrière de studio inging met de overleden rockheld en speelde live piano in zijn band, kende de man het late rockicoon heel goed, en hij schreef een boek over zijn samenwerking en vriendschap met Bowie.Dit jaar verschijnt een nieuwe editie van dat boek, die honderd pagina’s langer zal zijn dan de oorspronkelijke uitgave.

Garson vertelde Billboard dat er “verhalen waren die ik toen niet kon vertellen”.Een van deze verhalen gaat over een ervaring die de hoofdpersoon eind jaren zeventig had met een waarzegster. ‘Veel waarzeggers zijn nogal pompeus en volkomen krankzinnig’, zegt Garson, ‘maar dit was een legitieme.’ David was zich daarvan bewust, en hij had niet de minste onzekerheid over wat hij zei.

Hij vertelde me met absolute zekerheid dat hij op 10 januari 2016 zou sterven, en ik geloofde hem op zijn woord. Omdat hij besefte dat hij nog 30 tot 40 jaar te leven had, verspilde hij geen tijd om aan zijn toekomstplannen te beginnen .

David Bowie Doodsoorzaak

Na een lange strijd tegen leverkanker stierf David Bowie op 10 januari 2016, slechts twee dagen na de release van zijn laatste album, Blackstar. De zaken met de zangeres waren duidelijk verslechterd in de weken en maanden voorafgaand aan de release van haar laatste plaat, waarop ze biedt wat klinkt als een cryptische faopbloeien naar de rest van de wereld.

Een andere anekdote die in Garsons boek te vinden is, is die over het laatste gesprek dat hij in de herfst van 2015 met David Bowie had. De toetsenist was net klaar met het geven van zijn mening over elk van de nummers die hij ooit had gespeeld voordat hij verder ging met het volgende deuntje op de lijst.

Ik vond het zo geweldig dat ik hem een ​​briefje stuurde om hem erover te vertellen. Binnen anderhalve minuut belde hij me op. Hij vertelde me: “Mike, we hebben uitstekend werk geleverd door samen te werken.”

“De manier waarop hij dat zei, maakte me duidelijk dat het de laatste keer zou zijn dat ik hem ooit zou zien of met hem zou spelen. Ik verspilde geen tijd en vertelde dat aan mijn vrouw. Het was overal een vreselijke ervaring. Ik was niet wetende dat hij tegen kanker vocht. ‘Heel ongebruikelijk.

In zijn brief betuigt Taubert zijn dank aan David Bowie, wiens muziek in de jaren tachtig een grote invloed had op de jongere versie van Taubert. Hij complimenteert Bowie ook met zijn meest recente album, “Blackstar”, dat ondanks het overlijden van de muzikant het goed blijft doen in de hitlijsten.

Sinds de artiest is overleden, hebben het nummer “Lazarus” en de bijbehorende videoclip een nieuwe betekenis gekregen.De arts die palliatieve zorg verleende, merkte in zijn brief op: “Ik ben een arts in de palliatieve zorg, en wat u deed rond uw overlijden heeft een enorme invloed gehad op mij en de personen met wie ik werk.”

“Ik denk niet dat het toeval is dat uw dierbaren u zo snel afscheidsbriefjes stuurden na de publicatie van uw dossier”, zei ze. “Ik denk niet dat het toeval is.” Dit geheel werd minutieus uitgedacht om er een kunstwerk van te maken.

David Bowie Doodsoorzaak
David Bowie Doodsoorzaak

De muziekvideo voor “Lazarus” is behoorlijk diepgaand, en elk individu zal ervan weglopen om ernaar te kijken met een unieke interpretatie van de vele scenario’s. Naar mijn mening komt het allemaal neer op hoe men vrede sluit met zijn verleden wanneer hij wordt geconfronteerd met de realiteit dat de dood nabij is. “