Diamant Salihu Fru

Diamant Salihu Fru;- Jag hade letat efter henne i flera år och på alla möjliga platser. På snuskiga barer i New York, i London, på hela Balkan, i Sverige, ja, i vartenda land jag åkte till, och bland de allra flesta tjejer jag stötte på på vägen. Hennes fasta adress har alltid varit i Stockholm. Vid den tiden var hon i Pristina, som ligger i Kosovo, den nation där jag föddes. Båda mina föräldrars föräldrar hade inget annat val än att uppfostra oss på det här sättet. När det var dags för bröllopsnatten,

Diamant Salihu Fru
Diamant Salihu Fru

Första gången som mormor och morfar såg varandra var minnesvärd. En halmmatta fungerade som deras säng för natten. De upplevde mycket smärta. Min mormor mindes att vi hade ett stort antal varma filtar i vårt hem.

Detta var helt logiskt för farfar, som växte upp i ett hyperpatriarkalt samhälle under Titos storhetstid, och han insåg en gång att det förklarar vem som fattar beslutet om äktenskapet. För att uttrycka det på ett annat sätt, jag stötte på henne. I sitt uttalande hänvisade han till det som en “svår” situation.

Taby var platsen 2015 för en hemsk stöld som involverade utländsk valuta. Gärningsmännen var en grupp ungdomar från Rinkeby, som ligger i Jarvafaltet, strax utanför Stockholm. Sedan några år tillbaka har de arbetat tillsammans för att genomföra fler hemska brott.

Den här kvällen var några av de yngre medlemmarna i vänskapsgruppen missnöjda eftersom de inte fick delta i kuppen. I december 2016 var kaféet Rinkeby Mynta platsen för morden på två bröder.

Vid den tidpunkten hade de två rivaliserande grupperna, Shottaz och Dödspatrullen, redan börjat samlas i opposition till varandra. Efter morden uppstod en cykel av blodbad, våld och hämnd bland de många gängen i området.

När vi träffas i Stockholm några veckor innan släppet av journalisten Diamant Salihus bok Tills alla dör berättar han att det faktum att så många av deltagarna var så unga var det som störde honom mest när han satte sig ner med dem. “När jag satte mig ner med de här människorna var det som avskräckte mig mest att så många av dem var så unga.”

De genomförde sedan planen genom att överfalla en av konspiratörerna, en vän till dem, och avrätta honom. En dag senare, nästa dag, sköts och dödades en ung man som troddes ha varit inblandad i mordet som vedergällning.

Jag förstår att vissa par i Kosovo fortsätter att ha sina bröllop förberedda. Jag har protesterat i flera år, men ingen lyssnar på mig. Mammorna har hävdat att de har laglig rätt att ingripa “för barnets bästa”.

Enligt min erfarenhet tar det lite tid att etablera en struktur som har en stark grund. Det är absolut nödvändigt att omvandlingen sker stegvis, precis som det har gjorts i Sverige. Den yngre generationen är mer öppensinnad än de äldre eftersom de har tillgång till sociala medier och ett överflöd av möjligheter. större delen av tiden.

Diamant Salihu Fru
Diamant Salihu Fru

Min kvinnliga kusin sa ja till ett förlovningsförslag för ett år sedan, trots att jag bara hade en otillfredsställande interaktion med personen som skulle bli hennes man.

Föräldrar och religiösa ledare kom fram till att det bästa sättet att stoppa våldet från att förvärras var att begrava de två barn som hade gått bort samma dag och bredvid varandra.

Vi kan nu minnas att de skrattade och log den första natten tillsammans. Dina morföräldrar eller andra äldre släktingar kanske kan dela med dig av anekdoter som är jämförbara med dessa, förutom att skilsmässa en gång ansågs vara oärlig.

Eftersom farfar växte upp i en extremt patriarkal miljö under Titos storhetstid, fastställde han omedelbart vem som var ansvarig för att fatta beslut angående äktenskap. Jag trampade på alla hennes tår. Han hävdar att det är en utmanande uppgift.

Till en början hade jag föreställningen att han var en ensam konstnär som arbetade i ett visst medium. Men efter en tid greps han för brotten mord och kidnappning. Salihu, som bevakat gängkulturen i Stockholms västra förorter i många år, först för Expressen och nu för SVT, tror att hans engagemang i den här historien har vuxit med tiden. Han har täckt historien för båda publikationerna.

Utvecklingen av varumärket och rekryteringen av nya medlemmar var det primära fokus på sociala medier. Gäng drar sig inte för att vara öppna och ärliga om de aktiviteter de ägnar sig åt. De är mäktiga människor, eller “gängfluencers”, som Diamant Salihu refererar till dem i artikeln.

Nu när vi vet vad som hände kan vi skratta åt parets första kväll tillsammans och skaka på huvudet. Det borde inte ha kommit som en överraskning vid den tiden, och kanske har dina morföräldrar historier att berätta i dessa banor, men skilsmässa ansågs tidigare vara mer skamligt.

Antalet äktenskap i Sverige som slutade med skilsmässa ökade till 25 100 2012, vilket är den högsta nivån som setts sedan 1975. Hundra äktenskap som inleddes 2013 slutade med skilsmässa samma år som de inleddes.

Diamant Salihu Fru
Diamant Salihu Fru

Det är möjligt att det var ödet, men det var mitt val att åka dit, charma henne och agera som om jag inte alls var intresserad av henne. Jag var tvungen att övertala hennes mamma och hennes tre mostrar att jag var en kvalificerad sökande till tjänsten.