Dieuwertje Blok Ziek

Dieuwertje Blok Ziek:- Weekendochtenden zijn ideaal om naar de show te kijken. Onder de vele organisaties waarin hij actief is, zijn de Hartstichting en het Wereld Natuur Fonds. Daarnaast is hij bestuurslid van de Volksuniversiteit en is hij vrijwilliger bij VluchtelingenWerk.

Dieuwertje Blok Ziek
Dieuwertje Blok Ziek

Tijdens het Gouden Pepernoot Gala dat in december plaatsvond, ontving Dieuwertje Blok de Gouden Pepernoot Oeuvre Award als erkenning voor de positieve bijdrage die zij heeft geleverd aan de sinterklaascultuur die in Nederland wordt gevierd.

Vanwege hun berichtgeving over het Sinterklaasjournaal werd Gala in de maand oktober bekroond met de Gouden Stuiver in de categorie “Beste Kinderprogramma”.Omdat zij presentatrice was van de Corona-versie van het Sinterklaasjournaal, werd een kade ter ere van haar naar haar vernoemd.Blok heeft voor haar programma Reisgenten de deelname van een aantal vooraanstaande Nederlanders veiliggesteld.

Ze brengen wat tijd samen door, waarin ze enkele van de meest prachtige locaties vinden. Ze kreeg de kans om een ​​portret te selecteren uit de portretten die toegankelijk waren in de game Stars on the Canvas.

Haar vader, historicus prof. dr. Dick Blok, en haar moeder, Henny Gazan, hadden drie dochters. Blok is de kleindochter van de bekende kunstenares Stella Fontaine E., en zij is ook een van die dochters.Haar jongere zus, Tessel Blok, is een ervaren producer voor zowel radio als televisie. Dieuwertje Blok is getrouwd met radio- en tv-persoonlijkheid Peter de Bie.

Ze was eerder getrouwd en daardoor is ze moeder van twee kinderen: een zoon en een dochter. Wijlen professor dr. Wouter Blok was een broer of zus van de vader van haar oom. Bovendien was hij haar grootvader. Als gevolg hiervan zag ze geen mogelijkheden om haar persoonlijke en professionele leven te combineren.

Dieuwertje Blok Ziek
Dieuwertje Blok Ziek

Het radioprogramma, voorheen bekend als Desmet live en momenteel uitgezonden op de Humanistische Omroep onder de naam OBA live, werd vaak gehost door Blok.Sindsdien verspreidt ze het woord over Sinterklaas en sinds die tijd presenteert ze de komst van Sinterklaas, eerst samen met Rik Hoogendoorn en sindsdien samen met Jeroen Kramer.

Ook had ze een rol in de film Op bezoek bij Sinterklaas als nieuwslezeres en speelde ze een rol in de film Het Sinterklaasjournaal: The Meezing Moevie. Beiden werden beschikbaar gesteld om in theaters te bekijken.

Haar bijdrage aan de programmering van de educatieve zender ETV is een serie genaamd Blokletters. De show is opgedeeld in zes afleveringen en draait om dames die in alles behalve de meest elementaire zin analfabeet zijn.

Nadat Paul de Leeuw is verhuisd naar RTL en zijn show over Sinterklaas daar begint te draaien, presenteert ze een alternatieve Sinterklaasshow op NPO televisie. Het tijdslot dat voorheen door Paul de Leeuw werd gebruikt, wordt de hele maand december gebruikt om deze show uit te zenden.

Blok was presentator van het radioprogramma “De Morgenshow” op de regionale zender Omroep West, die van september tot en met maart als omroeporganisatie voor de regio Zuid-Holland Noord fungeerde.

Daarnaast heeft ze Mieke van der Weij permanent overgenomen als presentatrice van de TROS Nieuwsshow op Radio elke zaterdagochtend, die ze vervolgens samen met haar man Peter de Bie presenteert.

Dieuwertje Blok Ziek
Dieuwertje Blok Ziek

Blok kon de havo snel en effectief afronden nadat ze haar mavo-diploma had behaald. Ze begon haar carrière in de muziekindustrie bij platenmaatschappij VIP Records, waar ze het eerste jaar op instapniveau werkte voordat ze doorging als beeldredacteur bij het door de KRO uitgegeven programmablad TV Studio.

Ze begon haar carrière in de omroepsector in 1985 door te gaan werken als omroeper voor het radiostation KRO. Van maandag tot en met vrijdag was ze presentatrice van het sportprogramma in de middagversie van het KRO journaal.

Ze stapte over naar de VARA, waar ze Filmnieuws en Zomertijd presenteerde, evenals het programma Drie Dames, dat gebaseerd was op een concept van Marcel van Dam. Dit kwam nadat ze een eerlijk stuk over zichzelf had gepubliceerd in Vrij Nederland, waarin ze bekende atheïst te zijn.

Na het einde van het decennium dat bekend stond als de jaren tachtig, werd er veel geïnvesteerd in de commerciële omroep RTL-Véronique. Toen haar chatprogramma zonder aankondiging abrupt uit de lucht werd gehaald, diende ze een klacht in tegen de opvolger van RTL, RTL-Véronique. Als gevolg van haar klacht kreeg ze haar gulden toegekend.

Halverwege de jaren negentig maakte Blok haar comeback op de KRO-televisie, waar ze ‘Breakfast TV’ presenteerde en een aantal andere door de KRO geproduceerde shows met het motto ‘Er is meer tussen hemel en aarde’.

De chatshow “Dolce Vita” werd in januari samen met haar en Theodore Holman georganiseerd.Hansje Bunschoten verving Blok eind februari als presentator van het programmauary zodat het in maart live kan worden uitgezonden. Blok was de gastheer vanaf het begin van het programma.