Ebbot Lundberg Ung

Ebbot Lundberg Ung:- Under sommaren 2017 sände SVT1 (SVT Göteborg) tv-serien Ebbots ark. Den spelades in på T/S Westkust i Göteborgs skärgård, där han följde gästartister som hade en egen föredragen artists vaggvisa. Lanseringen av det första avsnittet av serien ägde rum den 17 september och det sågs av 1 121 000 personer.

Ebbot Lundberg Ung
Ebbot Lundberg Ung

Innan han började arbeta för Union Carbide Productions 1993 var han sångare i det svenska rockbandet som han grundade tillsammans med Henrik Rylander, Björn Olsson och Patrik Caganis. Under denna tid var han också en av bandets grundare.

Mellan åren 1994 och 2012 var han medlem i bandet Soundtrack of Our Lives. Trummisen Numer gick tillsammans med gitarristerna Per Svensson, Henrik Venant, Matti Gustafsson och Clay Ketter samman 2013 för att bilda bandet “The New Alchemy”. 2013 släppte de sitt första studioalbum.

Den 13 juni 2012 gjordes det bara en av oss här, Ebbot Lundbergs debutalbum som soloartist, tillgänglig. Albumet skrevs ursprungligen 2011 för konstprojektet med titeln (In)Visible Dialogues av artisterna Per Hüttner och Elias Arnér.

Albumet har en total speltid på 43 minuter och alla ljud som spelades in på det gjordes med en normal tonhöjd på 432 Hz. “Homo Erectus EP” är en samling som innehåller tre låtar som aldrig tidigare blivit offentliga.

Den 3 augusti 2012 höll han sin första presentation som sommartalare för programmet Summer I P1. Ebbot Lundberg var deltagare i upproret som skedde 2013 mot TV4:s “Så mycket bättre”. 2016 såg han släppet av sitt andra soloalbum, med titeln For The Ages To Come, som spelades in med bandet The Indigo Children.

Utöver det är han medlem i bandet Five Billion In Diamonds, tillsammans med Andy Space, Butch Vig och James Grillo. År 2018 släpptes bandets debutalbum, som bara bar deras namn. Under Melodifestivalen 2018 framförde han låten “Sint is life” av Anita Lindblom.

Ebbot Lundberg Ung
Ebbot Lundberg Ung

Som musikproducent har Lundberg samarbetat med en mängd olika artister, inklusive The Loons, Nymphet Noodlers, Nicolai Dunger, Onkel Knkel, The Oholics, Cry, The Preacher & The Bear, Chreschendolls och Zoobox. Han har även arbetat med Chreschendolls.

Namnen Jane Birkin, DJ Fontana och The Cadillac Band kommer att tänka på. Billy Burnette, Tommy Blom, Little Gerhard, Audio Laboratory Turbonegro, Nina Persson and the Cardigans och Little Gerhard är några av artisterna som kommer att uppträda. Hela Swingfly, Caesar och Meja, samt Broderna Lindgren, Augustifamiljen, Teddybears, Sthlm Side Effects, Drums & Organ, är alla förknippade med honom.

Ebbot Lundberg har behållit ett holistiskt perspektiv under hela sitt liv och sett förhållandet mellan att flyga och falla som sammanlänkade. Som ett resultat har hans liv alltid balanserats på ett slappt rep.Under vintern gör han ett framträdande i en miljö som är välkänd. Enastående prestation i dramat “Medea” i karaktären av Orestes. Bredvid Ebbot Lundbergs ingång genom dörren finns en andra konspiratör.

Efter några minuter kommer Ebbot från toaletten iförd sin svarta kaftan men med knutarna lösta. Under dagen döljs hela bålen av en mönstrad halsduk och två halsband med stenar som glittrar bärs över bröstet.

Vi börjar berättelsen där vi är just nu, mitt i att lägga sista handen på huset. Framför mig hänger mitt tak och mina svarta träbalar betänkligt i luften. I ett av rummen står en glänsande flygel som han köpt av familjen till sin pappas bästa vän, som hade gått bort i cancer.Ebbot berättar att hon var jazzpianist i USA men att hon först tog med sitt instrument till Sverige nyligen. Detta händer när vi tar en sväng i rummet.

Det finns en studsmatta, en gitarr och några flöjter i det här rummet. I förgrunden är en blå kartong som innehåller konturerna av en Ebbot engagerad i en maktkamp med ett bord i en annan färg. Det finns skivalbum, en inramad affisch från ett uppträdande i The Soundtrack of Our Lives i San Francisco och några målningar utspridda i utrymmet.

Ebbot Lundberg Ung
Ebbot Lundberg Ung

Visst, Evert Taube, Sondre Kvevik och Patrik Caganis gick samman 1981 för att bilda Sure Truckings Trio. Bandet var känt för att vara ett av de tidigaste punkbanden i Sverige och Norge som hade en kvinnlig sångare.

Lundberg höll en presentation mot senare hälften av 2014 vid det årliga High Tower-evenemanget som hålls av Sveriges nationella radiostation. I juli samma år gjorde han sin skådespelardebut i miniserien Viva Hate, som regisserades av Peter Birro.

Torbjorn “Ebbot” Lundberg föddes den 26 februari 1966 i Göteborg, Sverige. Lundbergs fullständiga namn vid födseln var Torbjörn Lundberg. 1995 var han en av grundarna av The Soundtrack of Our Lives tillsammans med Björn

Olsson och Ian Person, och han fungerade som bandets sångare fram till år 2012.Från 1986 till 1993 var Lundberg en viktig medlem i rockbandet Union Carbide Productions, där han spelade en central roll.Dessutom har han varit ansvarig för produktionen av ett stort antal band, av vilka de mest anmärkningsvärda är The Loons,

Nymphet Noodlers, Nicolai Dunger, Onkel Knkel och Zoobox, bland andra. I sin karriär som artist har han samarbetat med ett antal framstående figurer, däribland Jane Birkin, Nina Persson, Turbonegro, Teddybears, Drums & Organ och Olle Ljungström.

Han har gjort framträdanden i program som Late Show med David Letterman, Late Night med Conan O’Brien, Jools Hollands Later… och Tonight Show med Jay Leno, bland andra program.Det var hans första soloalbum och det släpptes 2012 under titeln There’s Only One of Us Here. Det är ett 43-minuters opus som ursprungligen komponerades 2011 för konstprojektet (In)Visible Dialogues som skapades av Per Hüttner och Elias Arnér.

Hans far var en svensk låtskrivare, musiker och artist vid namn Torbjorn “Ebbot” Lundberg, och han föddes den 26 februari 1966 i Västers, Sverige. Lundberg var medlem i The Soundtrack of Our Lives, som är ett band som har fått mycket erkännande över hela världen.