Elvis Presley Doodsoorzaak

Elvis Presley Doodsoorzaak:- Het geruchtmakende drugsgebruik van Elvis Presley was niet de oorzaak van zijn dood; in plaats daarvan waren “slechte genen” de schuldige. Op zijn minst beweert Sally Hoedel, de auteur van het onlangs verschenen boek Elvis: Destined to Die Young, dat dit het geval is. 1977 was het jaar van het overlijden van de zanger op 42-jarige leeftijd.

Elvis Presley Doodsoorzaak
Elvis Presley Doodsoorzaak

Hoedel suggereert dat dit gedeeltelijk het geval kan zijn geweest vanwege het feit dat Elvis’ grootvader en grootmoeder (van zijn moeders kant) neven en nichten van elkaar waren. Volgens rapporten van NME,
Volgens de geschriften van Hoedel zijn enkele leden van de familie van Elvis’ moeder op jonge leeftijd overleden. Elvis’ moeder Gladys en drie van zijn ooms gingen bijvoorbeeld allemaal weg voordat ze 46 jaar oud was.

“Het is schokkend om te zien hoe slecht de gezondheid van dat gezin was”, zei de dokter.Elvis Presley werd geboren met een veelheid aan lichamelijke afwijkingen die uiteindelijk tot zijn dood leidden. Hoewel hij altijd werd gekarakteriseerd als een rock-‘n-roll “man” die te veel dronk en te veel medicijnen slikte, bleek zijn lichaam genetisch gebrekkig te zijn.

Elvis Presley, die 42 jaar oud was toen hij op 16 augustus 1977 in zijn Graceland-residentie stierf aan een hartaanval, was de King of Rock and Roll. Het is mogelijk dat hij stierf als gevolg van te veel van een bepaald medicijn.Way Down was op het moment van zijn overlijden al een hit voor Elvis Presley in de Verenigde Staten en Engeland, maar de populariteit bleef stijgen nadat hij stierf.

Het overlijden van Elvis Presley is de eerste keer in de muziekgeschiedenis dat een popartiest van zijn statuur verloren is gegaan.Hartfalen wordt vermeld als de officiële doodsoorzaak voor Elvis Presley, wiens lichaam op 16 augustus 1977 in de badkamer van zijn huis werd ontdekt.

​​Volgens de arts die op dat moment probeerde Elvis nieuw leven in te blazen, weigerde de zanger echter om een operatie ondergaan die zijn leven had kunnen redden. Omdat zijn darmen vanaf de geboorte verlamd waren, had de koning een heel erge soort constipatie die dagen aanhield.

Elvis veranderde in zijn latere jaren in een wezenlijk ander persoon. Volgens de Daily News zat hij in de dagen voorafgaand aan zijn overlijden verschanst in Graceland en consumeerde hij zoveel dat een enkele maaltijd voldoende zou zijn geweest om veel mensen een dag te voeden.

Toen het niet genoeg was, waren er de medicijnen. Elvis Presley liet talloze dokters recepten voor hem uitschrijven, tot duizenden tabletten per dag… individuen. Toen hij aanvankelijk zijn dood verklaarde, waren deze schokkende kwesties niet zo duidelijk als ze nu zijn. In feite is dit wat de autoriteiten beweerden ten tijde van het overlijden van de zanger, en het was ook de ware oorzaak van het… ultieme einde van de zanger.

Toen Elvis Presley op 16 augustus 1977 stierf aan een hartaanval, was hij niet langer de hitmachine die hij in het verleden was geweest. In de afgelopen jaren is er een consistente release van nieuwe muziek geweest, hoewel niets zo goed scoort als eerdere releases.

Ondanks het feit dat zijn gezondheid achteruitging, bleef hij lange tijd spelen; hij gaf zijn laatste concert slechts een paar weken voordat hij stierf.Een live-opname van Elvis Presley die “My Way” uitvoert, zal niet lang nadat de zanger is overleden als single beschikbaar worden gesteld.

Omdat het nummer een miljoen keer is gedownload, wordt er een gouden schijf uitgereikt aan de artiest die het heeft gemaakt.Presley was succesvol in het schrijven van zijn tweede grote postume hit in het jaar 2002. Daarna begint de Nederlandse DJ Junkie XL met het spelen van A Little Less Conversation, dat in 1968 uitkwam.

Elvis Presley Doodsoorzaak

De herwerkte versie schiet overal omhoog naar de top van de hitlijsten en wordt een van de meest succesvolle singles van het jaar in termen van verkoop in het Verenigd Koninkrijk.Ongeveer 80.000 mensen maken de reis naar Graceland om ofwel hun respect te betuigen aan de kunstenaar of op zijn minst een glimp op te vangen van zijn kist.

Elvis Presley zal op 18 augustus worden begraven op Forest Hill Cemetery in Memphis, Tennessee, direct naast het graf van zijn moeder. Anderhalve week later doen enkele individuen een poging om het lichaam van de zanger te stelen. Elvis Presley en de lichamen van zijn moeder zullen in oktober in Graceland worden herbegraven om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt.

Nadat er enige tijd is verstreken, geeft een van de mannen die werd vastgehouden toe dat het complot om het lichaam te stelen eigenlijk was georkestreerd om de familie Presley te helpen. Vanwege wat er is gebeurd, zijn de autoriteiten in Memphis nu bereid om de muzikant op zijn eigen terrein te laten rusten, iets wat voorheen verboden was door de regelgeving van het gebied.

Elvis maakt zijn neef Billy Smith en zijn vrouw Jo om het goddeloze uur van vier uur ‘s ochtends wakker, zodat ze allemaal samen kunnen deelnemen aan een potje racquetball. Elvis is niet in staat om een ​​volledig potje racquetball op het veld te spelen vanwege de aanzienlijke hoeveelheid medicijnen die hij de laatste tijd heeft ingenomen. Daarna neemt hij de beslissing om achter de piano plaats te nemen enen zingen terwijl hij speelt.

Zoals zijn gewoonte is, begint hij met enkele gospelmelodieën en eindigt met “Blue Eyes Crying in the Rain”, een van zijn kenmerkende nummers. Om vijf uur ‘s ochtends gaan Elvis en Ginger naar bed in Graceland, en net voordat ze dat doen, neemt Elvis wat medicijnen die zijn dokter hem heeft voorgeschreven.

Elvis Presley heeft geen oog dicht gedaan ondanks het feit dat het 7 uur ‘s ochtends is, dus hij slikt nog een paar pillen. Elvis Presley kon om 8 uur ‘s ochtends niet slapen en belde de keuken in Graceland, waar zijn tante Delta Mae Biggs de telefoon opnam.

Omdat hij die avond moest vertrekken om aan een nieuwe tour te beginnen, vroeg hij haar of ze hem wat extra medicijnen in de slaapkamer wilde brengen zodat hij nog een paar uur kon slapen. Elvis heeft nog steeds geen rust, dus besluit hij een boek te lezen genaamd “The Scientific Search for the Face of Jesus”, geschreven door Frank O.

Adams en vertelt Ginger, die werd gewekt door het gebons van Elvis, om naar het toilet te gaan. Ginger werd gewekt door het gebons van Elvis. Adams, zittend en lezend Ze blijft Elvis waarschuwen: “Niet in slaap vallen op het toilet.” als ze samen zijn. Elvis antwoordt haar door te zeggen: “Oké, dat gaat niet gebeuren”, en dan loopt hij naar de badkamer.

I Remember Elvis Presley van Danny Mirror en een heruitgave van Wooden Heart (Muss I Denn…) van Presley kwamen beide in dezelfde week in de Top 40, twee weken nadat Elvis Presley overleed. Per 1 oktober staan ​​de nummers respectievelijk op de eerste en tweede plaats. Het is de producer Eddy Ouwens die de alias Danny Mirror gebruikt, en hij is degene die Elvis Presley ervan weerhoudt zijn eerste postume nummer één hit te scoren.

Elvis Presley Doodsoorzaak
Elvis Presley Doodsoorzaak

Na een week is het nummer “Do You Remember”, uitgevoerd door Long Tall Ernie and the Shakers, gestegen naar de nummer één plek. Deze mashup bevat het refrein van zijn eerste single, “That’s All Right.” Later in 1977 had Elvis Presley singles als “Way Down” en “My Way” die in de Top 40 stonden, maar die nummers kwamen niet eens in de buurt van de strijd om de eerste plaats.