Fabio Jakobsen Ouders

Fabio Jakobsen Ouders:- Tijdens de serie ‘Au Tour de Jean’ bracht Jean Nelissen een bezoek aan de ouders van Casartelli. Doordat Dylan Groenewegen een onverwachte wending nam, waardoor Jakobsen tegen de vangrails botste,Een ernstige crash waarbij hij betrokken was, vond plaats op slechts enkele meters van de finish van de etappe in de Tour de Pologne.

Fabio Jakobsen Ouders
Fabio Jakobsen Ouders

De hospik tijdens de race zei in eerste instantie dat Jakobsen in een levensbedreigende toestand verkeerde omdat hij tijdens de race zo ernstig gewond was geraakt. Hij had ernstig hoofdletsel opgelopen, schade aan zijn bovenste luchtwegen, een gebarsten gehemelte en veel bloedverlies.

Daarnaast gaf hij aan dat Jakobsen een aanzienlijke hoeveelheid bloed had verloren. In augustus deelden de organisatoren van de race het heuglijke nieuws dat Jakobsen uit de medisch geïnduceerde coma was gehaald en naar verluidt in “goede toestand” verkeerde. Na de crash zei August Jakobsen dat hij “geluk had dat hij nog leefde”, waarmee hij liet zien hoe blij hij was dat hij had geleefd en hoe dankbaar hij was dat hij had geleefd.

Afgelopen april nam Jakobsen deel aan de Presidential Tour of Turkey, waarmee hij zijn terugkeer naar het competitieve wielercircuit op elite-niveau markeerde. In de meest recente editie van de Vuelta a Espaa, waaraan Jakobsen deelnam, won hij drie etappes, wat een verbetering is ten opzichte van zijn eerdere prestatie.

Deze triomfen vonden respectievelijk plaats in etappes vier, acht en zestien. Tijdens de eerste rondes van de strijd om de groene puntenklassementstrui gingen hij en Jasper Philipsen een stevig duel met elkaar aan.

Magnus Cort en kandidaat voor het algemeen klassement Primo Rogli zijn nu Jakobsen’s dichtste puntenuitdagers als gevolg van Philipsen’s beslissing om zich terug te trekken uit de race wegens ziekte tijdens de vorige etappe.

Jakobsen staat momenteel op de tweede plaats overall.De etappe bleek echter de bepalende factor, want Jakobsen won de sprintfinish op zijn verjaardag, tevens zijn laatste verjaardag. Deze overwinning markeerde ook de verjaardag van Jakobsen.

Fabio Jakobsen Ouders
Fabio Jakobsen Ouders

Ondanks het feit dat hij na het winnen van deze etappe geen punten meer aan zijn totaal kon toevoegen, kon hij toch zijn positie als leider in de puntencompetitie behouden tot de finish van de race, wat resulteerde in het ontvangen van zijn eerste trui voor een Grand Tour.

Aan het einde van het jaar werd voorgesteld om Jakobsen de prijs voor Comeback Rider of the Year toe te kennen.Een onderscheiding geschonken door de organisatie CyclingnewsForum. Jakobsen zou winnen na de steun van de overgrote meerderheid van de kiezers. Hij zou dan de beloning krijgen.

Na verloop van tijd zei hij wat hij anders had kunnen doen en merkte hij op: “Had ik mijn armen maar om die moeder geslagen”, als voorbeeld van wat hij anders had kunnen doen. Aan de andere kant ben ik niet hun zoon. Ik ben niet verwant aan hen. En ik kan er gewoon niet meer tegen.

Ze hadden elkaar op dezelfde manier aangekeken. Als een direct gevolg hiervan merkten ze allebei dat ze snikten en tranen wegveegden. “Ik voelde een koude rilling over mijn rug lopen, en het enige dat in me opkwam was dat we dankbaar moeten zijn dat we nog leven.”

Na een afwezigheid van meer dan een jaar werd Jakobsen eindelijk ter wereld gebracht. “De naam Fabio is na de herdenking bij mijn moeder gebleven”, legt Jakobsen uit. “Tijdens de herdenking.”De interviewer blikt terug op de bijzondere ontmoeting die plaatsvond in The Evening Stage, precies op de dag dat het Tour-peloton opnieuw de Col de Portet d’Aspet overstak.

De bijeenkomst vond plaats op dezelfde dag dat de Tour de France-race zijn tweede beklimming van de Col de Portet d’Aspet maakte. Het was iets dat een tijdje in mijn gedachten bleef hangen, vooral in het licht van het feit dat Phil Philippe Gilbert lid was van de ploeg van Jakobsen.

Op dit moment zit Fabio Jakobsen aan het stuur van de Vuelta a Espaa. En toch blijft hij slapen. Krijg de overhand in de sprints. Gisteren maakte hij een onmiddellijke klim naar de tweede plek, of, om het hem meer bekend te maken, hij was de tweede snelste. Het is absoluut noodzakelijk dat ik hem daar op het avondpodium lokaliseer, zodat we ons interview kunnen houden.

Foto’s genomen ter nagedachtenis aan Fabio Casartelli, die stierf terwijl hij probeerde de Col de Portet d’Aspet af te dalen. Het monument draagt ​​zijn naam. Hij was niet eens een tiener. Toevallig zijn ook de vader en moeder van Fabio aanwezig bij de rouwdienst.

Fabio Jakobsen Ouders
Fabio Jakobsen Ouders

Ze maken kennis met elkaar. De moeder vertelt iedereen de naam van het jongetje of meisje dat naar haar eigen zoon is vernoemd, maar doet dat met enige schroom.Ze begint door haar hand op zijn schouder te leggen en gaat dan verder met het lichtjes strelen van zijn wang bij de volgende stap. Ze steekt haar hand uit om hem de hand te schudden. Twee van deze

Beide renners op de fiets. Beiden hebben zoveel kracht dat ze het nauwelijks kunnen bevatten. Het idee dat dit slechts toeval is, is ondenkbaar. Dat is helemaal niet de situatie. De moeder van Fabio Jakobsenzat in de woonkamer televisie te kijken toen het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond dat het leven van Fabio Casartelli opeiste.

Het duurde niet lang voordat iemand zag dat ze een kind droeg, en het bleek een jongen te zijn. Het merkteken op de borst van Fabio Jakobsen wordt zacht aangeraakt door de moeder van Fabio Casartelli, die haar wijsvinger gebruikt. “Ja”, bevestigt hij met een gespannen grijns op zijn gezicht. Als hij haar hand weer op zijn wang voelt, leunt hij naar voren en geeft haar een kus.

heeft onlangs een blessure opgelopen. Er was een hele fanclub en de moeder zat daar met tranen in haar ogen terwijl ze haar kind zag optreden voor de menigte. Daarna bleek het voor mij persoonlijk een lastige situatie. plaats in vergelijking met de andere negen renners in de competitie. In de Tour de France van dit jaar won Jakobsen de tweede etappe van de competitie.