Fernando Alonso Vermögen

Fernando Alonso Vermögen:- Ferro Fernando Alonso werd geboren op 29 juli 1981 in Oviedo, gelegen in de autonome gemeenschap Asturië in Spanje. In het jaar 2022 staat de coureur bekend om het tweemaal winnen van het Formula One World Drivers’ Championship (2005, 2006). Fernando Alonso werd geboren onder het teken van de astrologische hond Leo en is momenteel 41 jaar oud.

Fernando Alonso Vermögen
Fernando Alonso Vermögen

Fernando Alonso is de zoon van Ana Diaz, die in een warenhuis werkte, en José Luis Alonso, die als monteur werkte bij een explosievenfabriek in Oviedo. Fernando’s vader was een amateur-kartracer. Hij werd geboren op 29 juli 1981 in de stad Oviedo, gelegen in de regio Asturië in het noorden van Spanje.

De autocoureur die professioneel concurreert, heeft de Spaanse nationaliteit en wordt beschouwd als van de blanke raciale groep. Hij is de jongere broer van Lorena Alonso Diaz, zijn oudere zus. Ze is Fernando’s moeder en arts van beroep. Ze is drie jaar ouder dan Fernando.

Na het voltooien van zijn lagere school aan de Guardian Angels Primary School in Oviedo, voltooide hij zijn middelbare schoolopleiding aan het Leopoldo Alas Clarn Institute in San Lazaro. Om zich echter op zijn racecarrière te kunnen concentreren, verliet hij de school.

Alonso is zijn vader veel dank verschuldigd voor het succes van zijn racecarrière. Er wordt gezegd dat zijn vader, die recreatief deelnam aan kartraces, zijn enthousiasme voor de sport wilde delen met zijn kinderen.

Als gevolg hiervan besloot hij een skelter te bouwen voor zijn dochter Lorena, die toen acht jaar oud was. Lorena had echter geen enkel enthousiasme om deel te nemen aan de sport. Fernando had het geluk dat hij op 3-jarige leeftijd interesse kreeg in karten, en dit leidde tot het begin van zijn passie voor racen.

Fernando won zijn eerste juniorkampioenschap in het Spaanse karting op 12-jarige leeftijd, en hij bleef die titel de volgende drie jaar vasthouden, nadat hij op jonge leeftijd de vele verschillende aspecten van de kartingsport onder de knie had.

In oktober 1998 was Adrian Campos degene die Alonso voor het eerst interesseerde in racen. Nadat hij een geweldige prestatie had geleverd, kreeg hij een contract aangeboden om het jaar daarop, 1999, voor Nissan te spelen in de Spaanse Euro Open Movistar-reeks.

Daarna won hij het kampioenschap met een enkel punt en nam hij deel aan de Formule 3000-serie voor het team “Astromega” in het jaar 2000. Hij schreef geschiedenis door de jongste deelnemer ooit te worden die aan de race deelnam. Hij zou uiteindelijk als vierde eindigen in het kampioenschap, ondanks zijn overwinning in de laatste race in België.

Fernando Alonso Vermögen

Zijn carrière bij Minardi kende een indrukwekkende start in 2001 tijdens de Grand Prix van Australië, waar hij geschiedenis schreef door de op twee na jongste coureur in de geschiedenis van de Formule 1 te worden. In het jaar daarna, in 2002, ging hij aan de slag bij Renault als testrijder.

Tijdens de Hongaarse Grand Prix, die plaatsvond op 24 augustus 2003, won Alonso een Formule 1-race. Hij was de jongste coureur die deze prestatie heeft geleverd, hoewel Sebastian Vettel het record in 2008 brak toen hij hetzelfde deed.

Fernando Alonso Dz is een coureur uit Spanje die sinds 2001 in de Formule 1 rijdt. Zijn volledige naam is Fernando Alonso Dz. Hij nam met Toyota deel aan het FIA World Endurance Championship (WEC) in zowel 2018 als 2019. Zijn deelname besloeg beide jaren.

In 2005 en 2006 won hij het wereldkampioenschap Formule 1 terwijl hij voor Renault reed. Op 25 september 2005, op slechts 24-jarige leeftijd, won Alonso het Formule 1-wereldkampioenschap en werd hij de jongste coureur die deze prestatie ooit heeft behaald. Lewis Hamilton was de eerste die dit record brak in 2008 en Sebastian Vettel is de huidige houder van het record nadat hij het in 2010 opnieuw brak.

In zijn eerste jaar dat hij deelnam aan de 24 uur van Le Mans, hielp hij zijn teamgenoten Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima aan de overwinning in 2018. De drie coureurs herhaalden zich niet alleen als winnaars van dit evenement in 2019, maar ze behaalden ook de titel van wereldkampioen kampioenen in de LMP1-categorie van het World Endurance Championship voor het seizoen 2018-19.

Alonso begon in 2010 voor Ferrari te rijden. Tijdens dat seizoen won hij vijf races en eindigde hij op de tweede plaats tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Tijdens het volgende seizoen had hij twaalf finishes die hem op het podium plaatsten, en hij won de Britse Grand Prix.

Daarnaast werd hij tweede bij de Grand Prix van Canada. In 2012 eindigde Alonso op de tweede plaats overall met 278 punten dankzij zijn overwinningen in Maleisië, Duitsland en Valencia.2013 was weer een jaar waarin hij op de tweede plaats eindigde.

In 2014, Alonso’s laatste jaar bij Ferrari, eindigde hij als derde in de Chinese Grand Prix en als tweede in de Hongaarse Grand Prix, wat hem een ​​zesde plaats in het algemeen klassement opleverde in het rijderskampioenschap.

Alonso tekende een contract om terug te keren naar McLaren voor een periode van drie jaar, lopend van 2015 tot 2017. Tijdens zijn eerste jaar had hij veelvan problemen, zoals een ongeluk krijgen tijdens het testen voor het seizoen en een motor hebben die niet krachtig genoeg was.

Het jaar daarop bleef hij problemen houden omdat hij gewond raakte bij een catastrofaal ongeval tijdens de seizoensopening van de Australische Grand Prix. Dit maakte het moeilijk voor hem om te concurreren.

Alonso bleef in de race ondanks dat hij zijn contract met McLaren voor meerdere jaren had verlengd, en eindigde in 2018 als 11e. Aan het einde van dat seizoen maakte hij de aankondiging dat hij niet langer professioneel zou rijden. Alonso bleef bij McLaren nadat hij het team had verlaten en werkt nu als merkambassadeur.

In 2005 en 2006 won Fernando Alonso het wereldkampioenschap Formule 1. Tijdens beide jaren overwon hij een aantal concurrenten, waaronder Michael Schumacher. De Spanjaard heeft een lange carrière achter de rug, hij begon 333 keer, eindigde 98 keer op het podium en behaalde 32 overwinningen. In totaal heeft hij 32 races gewonnen.

Fernando Alonso Vermögen
Fernando Alonso Vermögen

Zal Fernando Alonso ons in de niet al te verre toekomst blijven verrassen, of heeft hij al het hoogtepunt van zijn carrière bereikt? De waarheid is dat het enige tijd geleden is dat hij een Grand Prix-race won; zijn meest recente triomf kwam in 2013 bij de Grand Prix van Spanje, die werd gehouden op het Circuit de Catalunya.