Frans Verschuur Wikipedia

Frans Verschuur Wikipedia:- In de Le Mans Series strijdt het Van Merksteijn-team in de LMP2-categorie en is Frans Verschuur de teammanager van die organisatie. De ervaren coureur, die meer dan een kwart eeuw ervaring heeft als succesvolle racer in verschillende klassen, kuiert rustig door de pitbox in het weekend dat de Le Mans Series het roemruchte circuit van Spa-Francorchamps aandoet.

Frans Verschuur Wikipedia
Frans Verschuur Wikipedia

Hij rijdt al heel lang in de autosport.Een interview met een opmerkelijke man die enthousiasme uitstraalt en de energie van benzine door zijn aderen laat stromen. Het is moeilijk te geloven dat hij al 54 jaar oud is als je hem ziet, want hij heeft haar tot schouderlengte, een woedende zonnebril op zijn neus en zijn lichaam is bedekt met raceoveralls.

Op een drogere toon: “er is er geen.” “De organisatie is daar in alle opzichten direct verantwoordelijk voor.”Ik ben verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de juiste personen worden toegewezen aan elke functie; ervoor zorgen dat iedereen gefocust is; ervoor zorgen dat iedereen zich bewust is van zijn verantwoordelijkheden; en ervoor te zorgen dat iedereen hier effectief met elkaar kan communiceren.

Het loopt soepel; de resultaten zijn er, maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen. Als gevolg hiervan kan schijn bedriegen; niemand is hier belangrijker dan een ander.Zo wordt Frans Verschuur wekelijks genoemd in de F1 aan Tafel-podcast van Grand Prix Radio, waarin hij wordt beschreven als “de laatste teamleider die een Verstappen-kampioen bouwde”.

Afgelopen week werd de Dutch Podcast Award uitgereikt voor de categorie sport en de podcast die won was de grootste F1-show van Nederland. Frans is een sidekick en een vaste waarde van de podcast.
Frans Verschuur wordt beschouwd als een van de “grand old men” van de Nederlandse autosport.

Hij heeft bijna veertig jaar op het circuit doorgebracht, in die tijd heeft hij zowel sportief succes als financieel falen ervaren. Desondanks is de teambaas nog net zo gepassioneerd over het spel als toen hij voor het eerst in een raceauto stapte.Aangezien Frans een grote fan is van de autosport, is zijn inbreng aan tafel tijdens Formule 1-races die van een echte Formule 1-expert.

En dat is volkomen logisch, aangezien hij al sinds de jaren zeventig actief is in de sport. “Ik ken iedereen in de wereld en iedereen kent mij”, zegt Frans, wat voor ons een fantastisch startpunt was om Frans elke week bij ons te hebben tijdens de opnames van F1 at Table.

Frans Verschuur is geboren in Nijmegen en begon zijn carrière in de autosport bijna 30 jaar geleden als autocoureur. Daarvoor reed hij op motorfietsen tegen steile wanden in stadions als het Olympisch stadion in Amsterdam en De Goffert in Nijmegen. Hij heeft alle reden om te weten waar hij het over heeft.

Frans Verschuur Wikipedia

Aan het eind van de jaren zeventig maakte hij zijn eerste serieuze inval in de wereld van de autosport door deel te nemen aan de Formule Ford. Na drie jaar combineerde hij dat met de Formule Ford 2000 en maakte vervolgens, in het midden van de jaren tachtig, de overstap naar toerwagens en nam deel aan de Toyota Yaris, de Renault 5 GT Turbo en de Renault Clio 16V Cup.

Zijn carrière eindigt in de Porsche GT3 Cup in 2005 en hij heeft momenteel meer dan 30 voertuigen die racen met zijn Equipe Verschuur. In de jaren negentig won hij een reeks titels in Nederland en nam hij met succes deel aan een aantal Europese wedstrijden.

Toen ik voor het eerst bij de garage begon te werken, hielden ze nog ovale races in de Goffert. Concurrenten gebruikten oude voertuigen en probeerden elkaar van de weg te slaan. De winnaar was de persoon die de meeste tijd had gelopen.

“Veel gelachen”, zegt de man, die zestig jaar oud is maar eruitziet alsof hij geen dag ouder is geworden. Omdat ik het zo leuk had, vroeg iemand me of ik niet naar Zandvoort wilde.Ik ging er toch naar kijken en na het rijden in een Formule Ford was ik verkocht.

Ik wilde alleen racen, dus heb ik al het andere ervoor in de wacht gezet. Ik had een race-overall die ik van André van Duin kreeg nadat hij hem voor tv-uitzendingen had gebruikt; ik ben echter een stuk groter dan André.

In 2008 bereikte Frans het hoogtepunt van zijn carrière als teambaas toen hij zegevierde in de 24 uur van Le Mans. Jos Verstappen was een van de leden van de ploeg die hij naar de overwinning leidde.
Ik weet wat er nodig is om een ​​team draaiende te houden, dus ik begrijp sommige keuzes beter dan andere, en dat kan ik in de podcast uitleggen, zegt Frans.”Die ervaring neem ik natuurlijk ook mee als ik het in de podcast over autosport heb.”

Frans Verschuur Wikipedia
Frans Verschuur Wikipedia

Aanvankelijk was Frans een expert op het gebied van autosport, maar hij was nog relatief onervaren in ‘medialand’, dus in het begin was het moeilijk voor hem om zich aan te passen aan zijn nieuwe rol als woordvoerder van het bedrijf.”Ik wil meestal snel. Ik wil snel groeien, snel stappen zetten en snel nieuwe ideeën genereren. Dat bleek in de podcast niet haalbaar.” Frans is zich ervan bewust dat geduld niet zijn sterkste eigenschap is.