Freddie Mercury Doodsoorzaak

Freddie Mercury Doodsoorzaak:- Op 5 september 1946 werd Freddie Mercury geboren op het eiland Zanzibar. Zijn ouders, die oorspronkelijk uit Iran kwamen, gaven hem bij zijn geboorte de naam Farok Bulsara. Op 17-jarige leeftijd verhuisde hij naar Engeland, waar hij zijn opleiding op het gebied van kunst en design voortzette.

Freddie Mercury Doodsoorzaak
Freddie Mercury Doodsoorzaak

In 1970 kwamen Mercury, Roger Taylor en Brian May samen om de band Queen te vormen. Hij nam uiteindelijk de rol van zanger op zich, hoewel hij ook goed was op piano en keyboard. Na de toevoeging van John Deacon in 1971 was de band compleet en het kwartet kende in de jaren 70 veel succes.

Het openingsnummer van dit album is een perfect voorbeeld van de stijl die de meerderheid van Innuendo doordringt. Deze cd roept goede herinneringen op aan de band tijdens hun beginjaren, toen ze nog sterk werden beïnvloed door discomuziek.

Het nummer “Headlong”, dat oorspronkelijk door May was geschreven voor een soloalbum, is een uitzonderlijk krachtige vertolking van “Mercury”. And I Can’t Live With You is weer een snel en rockend stuk dat klinkt alsof het op een vroege Queen LP had moeten staan.

Mercury kreeg in 1986 geen bevestigde diagnose van aids, het jaar waarin de ziekte die hem op 45-jarige leeftijd deed overlijden voor het eerst werd geïdentificeerd. Volgens Mercury’s goede vriend en persoonlijke assistent, Peter Freestone, had de zanger in de betreffende periode al het idee gevormd dat hij ziek was. In april 1987 informeert een arts de kunstenaar dat hij besmet is met het virus dat aids veroorzaakt.

Desalniettemin betekent deze diagnose niet dat de carrière van Mercury op dit punt voorbij is. Door zijn afnemende gezondheid is hij niet meer in staat om live op te treden, al is hij nog regelmatig in de opnamestudio te vinden.

Pas in 1988 bracht hij het album Barcelona uit, waarop een duet stond met de operazanger Montserrat Caballé. Ze gaven live uitvoeringen van een aantal van deze nummers in hetzelfde jaar op het La Nit Festival in Barcelona, ​​dat was Freddie Mercury’s laatste optreden voor een betalend publiek.

Ik niet, toch niet ” Op 24 november is het 30 jaar geleden dat Freddie Mercury aan de gevolgen van aids is overleden. Hij had niet kunnen vermoeden dat we ons na al die tijd nog steeds zorgen om hem zouden maken.

Freddie Mercury Doodsoorzaak

Toch doen we niet anders. Zijn zang, naast die van zijn band, Queen, en hun muziek, blijft alom geprezen. Wat weet je over de flamboyante en verlegen zangeres achter hits als ‘Somebody to Love’, ‘We Are the Champions’, ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘Don’t Stop Me Now’? Hier is een lijst met 27 achtereenvolgende feiten .

Op 24 november 1991 overleed de legendarische zanger Freddie Mercury aan de gevolgen van aids. Die datum markeert het verstrijken van 30 jaar. Edger Hamer, een Queen-expert, gaf een discussie bij Spraakmakers waarin hij de veelzijdige persoonlijkheid van Freddie Mercury, zijn vormende jaren en zijn laatste dagen besprak. Hij probeerde het nummer af te maken terwijl hij onder invloed was van een gezonde hoeveelheid drank.

Zelfs na 30 jaar hebben Freddie Mercury en zijn band Queen nog steeds een impact op het leven van veel mensen. Ze creëerden gospelmuziek, rock-‘n-rollmuziek, hardrockmuziek en jazz. Dit is de belangrijkste reden voor hun succes. “En elk van de vier leden van de band was in staat om nummer één hits te schrijven”, zegt Hamer.

Het showmanschap van Mercury was op een niveau dat nog nooit eerder was gezien. De meesten van hen stonden op dat moment nog op het podium. Hij was altijd op zoek naar mogelijkheden om het publiek in gesprek te brengen.

En dat klinkt misschien hard, maar zijn dood draagt ​​ook bij aan de mythe, stelt Hamer, die ook bijdraagt ​​aan de mythe. Hij was na Elvis de eerste grote popzanger die op zo’n jonge leeftijd overleed. En dan was er de ziekte.”

Op 24 november 1991 overleed Freddie Mercury op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking. Het nieuws van zijn overlijden kwam als een schok. Ook al is Freddie Mercury overleden, Queen’s nummer “The Show Must Go On” zal nog steeds een top 10-hit worden, ook al vindt het nu zijn weg naar de top 40.

Klassiekers zoals “Bohemian Rhapsody”, “Who Wants to Live Forever” en “We Will Rock You/We Are the Champions” keren later terug naar de List of Lists. Wembley Stadium in Londen is de locatien van het Freddie Mercury Tribute Concert, dat plaatsvindt op 20 april 1992.

Volgens Hamer heeft Mercurius een ingewikkelde persoonlijkheid, waarvan de oorsprong terug te voeren is op zijn jongere jaren. Hij bracht acht jaar door op een kostschool in India, waar hij werd gepest omdat hij uitpuilende tanden had en daardoor werd hij gepest.

Dat bezorgde hem een ​​flinke klap in het gezicht. Toen hij in Engeland aankwam, hoorde hij dat hij homoseksueel was. Er was een goede reden waarom hij bijna uitsluitend liefdesliedjes schreef. Hij was een eenzaam persoon.Volgens Hannie Roggeveen, lid van de Nederlandse Queen fanclub, “stond mijn wereld letterlijk op zijn kop” door het nieuws. “Er wordt al heel lang gefluisterd dat hij mogelijk besmet is met hiv.

Ik was verrast toen ik hem meer dan een jaar voor zijn overlijden zag op een feest ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van koningin. Ik was daar om de verjaardag van de band te vieren. Daarna was het heel duidelijk dat hij ziek was. De beelden die ik van hem heb gemaakt toen hij daar was, blijven me storen. Als fan wil je echter niet op de hoogte worden gehouden.

Freddie Mercury Doodsoorzaak
Freddie Mercury Doodsoorzaak

Ik werd op de hoogte gebracht van zijn toestand twee weken voordat hij stierf, aangezien ik de voorzitter van de fanclub was. Toen hij stierf, was het voor mij niet relevant wat de oorzaak van zijn overlijden was; het feit dat hij er niet meer was, was het enige dat belangrijk was. En het feit dat hij nog zoveel muziek in zich had, maakte zijn statement des te ontroerender.