Gerald Roethof Dochter

Gerald Roethof Dochter:- De heer Roethof koestert geen aspiraties op politiek gebied. Niet in Nederland, althans nog niet. Als ik me in welke hoedanigheid dan ook met politiek zou bemoeien, dan zou het eerder in Suriname zijn dan in Nederland. Hier gaat het relatief goed, maar niet in Suriname.

Gerald Roethof Dochter
Gerald Roethof Dochter

Maar als D66 mij toch belt, moeten ze weten dat de boetes worden verlaagd, dat alle maatregelen die in zwaardere straffen voorzien, worden ingediend en dat sommige wetten worden teruggedraaid. Ze zijn altijd welkom om mij te bellen.

Mensen die Roethof niet kenden, hadden vaak de indruk dat het hem aan empathie ontbrak. In het ‘echte leven’ staat Gerald bekend als een aardig en vriendelijk persoon. Dat is iets dat voor iedereen die naar de serie kijkt meteen duidelijk is.

Iedereen is zich bewust van het feit dat hij gevaarlijk dicht bij het flauwvallen kwam, maar hij heeft nooit eerder de behoefte gevoeld om erover te praten. Mensen die ervan wisten, zoals ik, respecteerden het feit dat de persoon in kwestie niet de behoefte voelde om dergelijke persoonlijke informatie te delen.

Woensdagavond deed hij voor het eerst uitgebreid verslag van hoe alles is verlopen. Toen hij in Suriname aan boord van het vliegtuig stapte, had hij net een boterham met kip gegeten die hij met overmatige hebzucht had gegeten.Dat moet je in Suriname nooit doen. Doordat de kip daar wordt gehakt, bestaat er altijd de mogelijkheid dat er nog wat botjes in het vlees achterblijven.

In zijn geval had een van deze botten de aorta doorboord, die de medische faciliteit in Amsterdam niet grondig had gecontroleerd. Als gevolg daarvan was hij overleden. Hij had tien dagen in coma gelegen en in die tijd had hij de hoop eigenlijk al opgegeven. Het is een medisch wonder dat hij de beproeving die hij doormaakte heeft overleefd.

Vandaag was de zitting voor het hoger beroep van Jos B. die belast was met het voorbereiden van het papierwerk. B. kreeg na het eerste onderzoek een celstraf van 12,5 jaar opgelegd wegens aanranding en vrijheidsberoving in verband met het overlijden van Nicky Verstappen. Gerald Roethof, de advocaat van B., en Wendy van Egmond, de advocaat van de familie Verstappen, zijn beide te gast bij Op1, waar ze vertellen over hun rechtszaken.

In zijn toespraak verwees Coen Verbraak naar wat hij “de moord op Nicky Verstappen” noemde. Zeer weinig mensen zijn van mening dat Nicky’s dood met voorbedachten rade was. De werkhypothese is dat iemand midden in de nacht contact met hem heeft opgenomen, al dan niet met een zekere mate van waarschijnlijkheid, en hem iets heeft gegeven of hem zo bang heeft gemaakt dat hij is overleden.

Dat is de belangrijkste vraag die de ouders en de rest van het gezin beantwoord willen hebben.Door het stilzwijgen van Jos is de kans groot dat hij helemaal geen of misschien een kleine straf krijgt. Hoewel bewijs niet langer nodig is, is een veroordeling nu gebaseerd op hoe de rechter zich voelt en hoe gek de media dingen maken.

Als de keurmeesters van Jos B. hun kalmte kunnen bewaren en hem vrijpleiten – wat een reële mogelijkheid is – dan is de aanpak geslaagd. Als hij al schuldig wordt bevonden, zal dat hoogstwaarschijnlijk zijn voor medeplichtigheid aan het overlijden van de overledene op de een of andere manier. Aangezien de doodsoorzaak onbekend is, is er geen mogelijkheid van doodslag. Absoluut niet de daad van moord.

Gerald Roethof Dochter

De ouders van een pasgeboren baby die zondagavond in een container werd aangetroffen, zijn vorige week woensdag door de autoriteiten aangehouden. In de zaak gaat het om twee Amsterdamse jongeren van 17 jaar. Beide ouders lopen een onderzoek wegens poging tot moord op hun kinderen. Advocaat Gerald Roethof begeleidt de ouders.

Roethof voegt daaraan toe dat het een geluk is dat Nederland een scheiding handhaaft tussen het strafrecht dat geldt voor volwassenen en het strafrecht dat van toepassing is op kinderen. “De manier waarop ze denken is echt anders dan de manier waarop jij en ik, en ook veel andere mensen, denken.”

Stel je voor dat je in een staat van angst verkeert omdat je nog een kind bent en de mogelijkheid bestaat dat je ouders niet mogen weten dat je zwanger bent. Hoe zou je de situatie aanpakken? Daarna zijn er gevallen waarin verkeerde beslissingen worden genomen, en dit was een van die situaties. Ik heb een zeer sterk vermoeden dat dit te maken had met de paniek die ontstond.”

Volgens de advocaat is er meer aan de hand dan op het eerste gezicht lijkt. Op een bepaald moment in je leven moet je de realiteit onder ogen zien dat je vader bent geworden ondanks de afwezigheid van iemand anders. Daarna beval je alleen, zonder hulp van een arts.

Hierna komen de ouders tot de conclusie dat hun kind is overleden omdat de jongere volgens beide verhalen geen symptomen van leven meer vertoonde. Ze waren in een staat van verwarring, en te midden van die verwarring, zorgen en spanning maakten ze een arme keuze.Nadat de ouders via het nieuws vernamen dat hun kind nog in leven was, besloten ze naar het politiebureau te gaan om aangifte te doen.

Gerald Roethof Dochter
Gerald Roethof Dochter

Volgens Roethof, die dus alleen namens de vader spreekt, zijn de beslissingen van zijn cliënt veroorzaakt door een enorme hoeveelheid verwarring en angst. Roethof spreekt alleen namens de vader. De vader, die pas 17 jaar oud is, woont nog bij zijn ouders, met wie hij een gezonde relatie heeft. De ouders van het kind worden volledig geïnformeerd over de omstandigheden.