Greg Duplantis Wikipedia

Greg Duplantis Wikipedia:- För att hedra sin mamma Helena, som växte upp i Avesta och som fick Duplantis att “bryta ihop i tårar” när han hörde talas om det, byggdes ett stavhopp i anslutning till det enorma dalhästmonumentet för att visa upp Duplantis världsrekordhöjd. Detta gjordes för att visa Duplantis världsrekordhöjd.

Greg Duplantis Wikipedia
Greg Duplantis Wikipedia

Han satte sitt första världsrekord i åldersgruppen vid sju års ålder, och han överträffade de tidigare världsrekorden för åldrarna 11 och 12 med sitt hopp på 3,86 meter. Duplantis började stavhoppa för första gången när han var tre år gammal i Lafayette, Louisiana.

Han blev snabbt en mästare i sporten och fortsatte med att sätta flera världsrekord i den (12 fot 8 tum).Han hade världsrekordet från 7 till 12 års ålder. Han förlorade den dock i maj 2015 till en konkurrent som var ett år yngre än honom. Att ha medborgarskap i både USA och Sverige,

Duplantis har inte bara triumferat i 2020 Diamond League och 2021 European Indoor Championships, utan han har också etablerat nya rekord för bästa prestationer i båda dessa tävlingar. Han tog hem guldmedaljen vid olympiska sommarspelen i Tokyo 2021.Han vann både friidrotts-VM 2022 och 2022-VM i friidrott 2022, och etablerade sig som den bästa idrottaren i världen i båda kategorierna.

År 2020 tilldelade World Athletes Duplantis titeln Årets manliga idrottare. Greg Duplantis, som är av Cajun-ursprung, föddes i en atletisk familj. Hans far var en före detta stavhoppare med ett personbästa på 5,80 meter (19 fot 11,2 tum), medan hans mor, Henrietta (född Hedlund), var en före detta sjuidrottare och volleybollspelare.

Greg Duplantis Wikipedia
Greg Duplantis Wikipedia

Andreas, Johannas storebror, tävlade också i idrott och han var svensk representant vid ungdoms- och junior-VM 2009 och 2012. Antoine, Johannas yngre bror, tävlade också i idrott.Antoine gjorde övergången från stavhopp till baseboll när han fortfarande gick i gymnasiet. Han fortsatte med att spela baseboll vid Louisiana State University, där han blev skolans karriärledare inom hits 2019.

Även om Duplantis växte upp i ett hem där engelska var det primära språket som talades, kunde han fortfarande lära sig lite svenska när han blev äldre. År 2020 såg han en ökad nivå av självförtroende över sina kunskaper i språket.

Hellängdsintervjuer ska göras på svenska. Duplantis har tidigare uttryckt sitt missnöje med den höga engelska kompetensen som finns i Sverige, och hävdat att detta har resulterat i att modersmålstalare har gynnat att interagera med honom på engelska snarare än svenska.

Efter att ha vunnit Jerring Award för att vara den mest populära idrottaren i Sverige 2020, var det en lättnad för Duplantis att den svenska allmänheten accepterade och omfamnade honom.
I juni 2015 stod det att Duplantis skulle representera Sverige i internationella tävlingar; ändå fick han möjligheten att tävla för vilket land som helst.

Efter att ha tävlat för första gången i ungdoms-VM i Cali, Colombia, vann Duplantis guld på countback med en första insats på 5,30 m (17 ft 4+12in), vilket var mer än hans personbästa och satte ett nytt rekord för händelse.

Greg Duplantis Wikipedia
Greg Duplantis Wikipedia

Vid ett gymnasiemöte den 6 februari 2016, i Baton Rouge, blev Duplantis den första gymnasieidrottaren att hoppa 18 fot inomhus. Han satte också nya världsrekord i 16 och under åldersdivisionerna genom att klara 5,49 meter (18 fot 0 tum).samt världsrekord inomhus för ungdomar. Duplantis världsrekord slogs exakt en vecka efter att det sattes av Emmanouil Karalis från Grekland, som var i samma ålder som Duplantis vid den tiden.

Armand Gustav “Mondo” Duplantis, en svensk-amerikansk idrottare som föddes den 10 november 1999, är den nuvarande OS- och världsmästaren i sporten stavhopp. Han har världsrekordet med en höjd på 6,21 meter (20 fot, 4 tum och 12 tum).

Vid ungdoms-VM 2015 tävlade Duplantis i pojkarnas stavhopp och vann guld samtidigt som han satte ett antal världsrekord. Han var bara 15 år gammal då.Genom att nå en höjd av 6,05 meter (19 fot 10 tum) belönades han med guldmedaljen vid EM 2018 och silvermedaljen vid världsmästerskapen 2019 (ett nytt världsrekord för under 20 år).

Trots att hans äldre bror verkligen gillade att tävla för Sverige på ung nivå och hade en djup koppling till nationen, hävdade Duplantis att han tog beslutet att tävla för USA på grund av sin djupa tillgivenhet för Lafayette.