Heath Ledger Doodsoorzaak

Heath Ledger Doodsoorzaak:- Heath Ledger was een Australische acteur die bekend stond om zijn emotionele en gepassioneerde uitvoeringen in verschillende rollen. Hij werd geboren als Heathcliff Andrew Ledger op 4 april 1979 in Perth, Australië, en stierf op 22 januari 2008 in New York City, New York, Verenigde Staten.Ledger bracht zijn jeugd door in de Australische stad Perth.

Heath Ledger Doodsoorzaak
Heath Ledger Doodsoorzaak

Toen hij op de middelbare school zat, begon hij op te treden in schoolmusicals, en toen hij 17 jaar oud was, verhuisde hij naar Sydney om een ​​carrière in het theater na te streven.Zijn eerste banen waren op televisie en in 1997 verscheen hij in de Australische soap Home and Away en in de mythische avonturenserie Roar.

Daarna speelde Heath Ledger ondersteunende rollen in verschillende films, waaronder de duistere komedie Two Hands (1999). De jonge romantische komedie 10 Things I Hate About You (1999), zijn eerste film in Hollywood, trok hem veel aandacht.

Ook al is het negen jaar geleden dat Heath Ledger stierf, ben ik nog steeds overmatig geobsedeerd door verliefd op de beste man die, als je het mij vraagt, de James Dean van de 21e eeuw is.Vorige week beschreef een vriend van de opiniemaker hem “die lastige B-acteur in films voor Mavo-klanten”, wat de obsessie van de opiniemaker met het individu aanwakkerde.

Ik voelde me net zo gekrenkt als Wendy van Dijk nadat Youp van ‘t Hek haar vrouw een eikel had genoemd.Op dezelfde dag keek ik naar de Heath Ledger-klassieker Brokeback Mountain en huilde mezelf daarna in slaap.

Dit was gedeeltelijk te wijten aan het feit dat de hoofdrolspelers van de film, Heath en Jake Gyllenhaal, meer afschuwelijk werden gescheiden dan Jack en Rose waren tijdens The Raft Scene, maar voornamelijk vanwege het feit dat Heath Ledger nooit meer zo’n overdreven acteerwerk zal leveren.

Het jaar 2009 was ook het jaar waarin de trippy film The Imaginarium of Doctor Parnassus werd uitgebracht, het laatste filmische project van Heath Ledger. Toen Heath Ledger overleed, waren de opnames nog niet klaar, wat filmmaker Terry Gilliam voor een flinke uitdaging stelde. Aan de andere kant bedacht hij een onconventioneel plan van aanpak.

Bij de presentatie van de documentaire ‘I Am Heath Ledger’ uitte Heath Ledger’s zus Kate haar volslagen ongeloof over het idee dat sommige personen het verband legden tussen het overlijden van haar broer en het personage dat hij speelde in de film The Joker.

Anderen gingen ervan uit dat de acteur slapeloosheid had ontwikkeld omdat hij zich zo met hart en ziel aan zijn werk had toegewijd dat hij niet meer genoeg slaap kreeg. Door zijn chronische slapeloosheid zou hij vroeg of laat genoodzaakt zijn geweest om slaapmiddelen te gebruiken. met alle desastreuze gevolgen van dien. Zijn zus daarentegen maakt een einde aan alle geruchten.

De avond voordat hij stierf, belde zijn zus hem op en waarschuwde hem om geen van zijn voorgeschreven medicijnen samen met zijn slaappillen in te nemen. “De vader van de acteur heeft de verklaring afgelegd.” Hij zei: “Katie, Katie, het gaat goed met me. Ik ben op geen enkele manier onzeker over mezelf. Hij had totaal geen idee.

Heath was pas 28 jaar oud toen hij in januari 2008 stierf aan een overdosis voorgeschreven medicijnen. “Je kunt niemand anders de schuld geven”, zegt Kim. “Het was helemaal zijn schuld. Hij heeft die medicijnen wel ingenomen.”

Hoewel niemand verantwoordelijk is voor het overlijden van Heath, gelooft zijn vader dat het hectische schema van de acteur een factor was in de problemen die hij tegenkwam. Omdat hij zoveel reisde, zag hij een grote verscheidenheid aan medische professionals. Omdat hij bekend was, hadden mensen de neiging om hem te vragen: vaker.

Heath Ledger Doodsoorzaak

De hoofdpersoon van de film gaat door middel van een magische spiegel op avontuur door drie verschillende droomwerelden. Tot ons geluk had Ledger eerder alle scènes gefilmd die zich afspeelden in de ‘gewone wereld’.

Gilliam kwam tot de conclusie dat elk van de drie droomwerelden door een unieke acteur moet worden vertolkt. Johnny Depp, Colin Farrell en Jude Law, acteurs van het hoogste kaliber, zijn overeengekomen om de rollen op zich te nemen, deels uit respect voor hun vermoorde kameraad.

In de jaren negentig verscheen Ledger in een paar films en tv-shows in Australië, waaronder beide media. Aan de andere kant, in 1999’s 10 Things I Hate About You, waarin hij de rol van een slecht kind speelde, slaagde hij erin een snaar te raken bij het publiek.

Als gevolg van zijn optreden als dit personage werd Ledger al snel het voorwerp van toewijding voor een groot aantal jonge vrouwen, met name tienervrouwen, dankzij zijn gouden lokken, rustgevende stem en stoere maar lieve houding.

De volgende dag werd zijn lichaam ontdekt door zijn massagetherapeut, Diana Wolozin. Hij was al een tijdje dood. De pogingen van de hulpdiensten om hem te reanimeren waren uiteindelijk vruchteloos.
Tijdens de autopsie werden resten gevonden van de antidepressiva Valium en Xanax, evenals de pijnstiller OxyContin, de hoestonderdrukker hydrocodon en de slaapmiddelen Restoril en Unisom.ered (slaappillen).

Forensisch patholoog Jason Payne-James gelooft dat de combinatie van OxyContin en hydrocodon de oorzaak van zijn vroegtijdige dood kan zijn geweest. Volgens opmerkingen van zijn vader Kim aan het tijdschrift People: “De combinatie van die medicijnen bracht hem in een diepe slaap en als gevolg daarvan is hij er niet meer.”

Daarnaast is de verdediging niet van plan om Mary-Kate Olsen, die actrice is, als getuige in de zaak op te roepen. De actrice, met wie wordt gespeculeerd dat Ledger een romantische relatie had, was de eerste persoon die hij kende die zijn appartement bezocht nadat hij stierf.

Heath Ledger Doodsoorzaak
Heath Ledger Doodsoorzaak

De laatste foto waar Heath Ledger aan werkte, ‘The Dark Knight’, verbreekt momenteel alle eerdere kassarecords over de hele wereld. De overleden acteur wordt herinnerd voor zijn vertolking van The Joker, de aartsvijand van de held Batman. Experts geloven dat de kans groot is dat Heath Ledger postuum een ​​Academy Award krijgt voor zijn uitmuntende acteerwerk. (ANP)