Heidi Horten Kinder

Heidi Horten Kinder:- Ze heeft besloten om geen financiële bijdrage meer te leveren aan een politieke partij. Ze werd nooit vervolgd voor de cadeaus, ondanks het feit dat een aantal Kamerleden eerder hadden verzocht om haar in verband daarmee voor de rechter te brengen.

Heidi Horten Kinder
Heidi Horten Kinder

Goess-Horten bleef haar collectie aanvullen tot op de dag dat ze stierf, en ze geloofde dat dit het belangrijkste deel was van de erfenis die ze achterliet.”Na de eerste openbare presentatie van mijn collectie was het voor mij duidelijk dat ik de werken voor het nageslacht wilde bewaren en een schat wilde delen met mensen die me jarenlang privé hebben vergezeld en me zoveel plezier hebben bezorgd”, zei ze in een e-mail naar ARTnews vorige week.

“Na de eerste openbare presentatie van mijn collectie was het voor mij duidelijk dat ik de werken wilde bewaren voor het nageslacht en een schat wilde delen met mensen waar ik zoveel plezier aan heb beleefd.”

“Na de eerste openbare presentatie van mijn collectie was het voor mij duidelijk dat ik een schat wilde delen met mensen die me jarenlang privé hadden vergezeld en me zoveel vreugde gaven”, zei ze. “Na de eerste openbare presentatie van mijn collectie was het voor mij duidelijk dat ik een schat met mensen wilde delen.”

Horten werkt sinds de jaren 80 nauw samen met Agnes Husslein-Arco, die nu ook het hoofd is van de “Heidi Horten Collection”, om haar toch al omvangrijke kunstcollectie uit te breiden met kunstwerken uit de 20e eeuw en hedendaagse kunst . Dit streven werd ondernomen met als doel de “Heidi Horten Collection”, die de naam van Horten draagt, te voltooien.

Deze verbeteringen zijn de afgelopen dertig jaar doorgevoerd. De privécollectie bevat werken van opmerkelijke kunstenaars als Gustav Klimt, Egon Schiele, Edgar Degas en Pablo Picasso, onder anderen.Daarnaast bezit ze een omvangrijke collectie schilderijen die respectievelijk voorbeelden zijn van het Duitse expressionisme, de Italiaanse avant-garde en de pop-art.

Heidi Horten Kinder
Heidi Horten Kinder

Ze bleef toevoegen aan de kunstcollectie die ze was begonnen tijdens het leven van haar eerste echtgenoot en in de loop van de daaropvolgende decennia gebruikte ze het geërfde en vergrote fortuin om dat te doen. Het voormalige hoofd van Sotheby’s operaties in Oostenrijk was een vrouw genaamd Agnes Husslein.

Er wordt gezegd dat de persoonlijke collectie die Goss-Horten heeft samengesteld “tot de meest spectaculaire privécollecties van Europa behoort”. [Nodig citaat] Het bevat werken uit de eeuwwisseling, zoals de kerk van Gustav Klimt in Unterach en Rote Wally van Egon Schiele.

Foto’s van de “supersterren” van het Duitse expressionisme, evenals werken van moderne klassiekers tot hedendaagse kunst, werken van Franse impressionisten zoals Edgar, waaronder Degas en Pierre-Auguste Renoir.

Tijdens haar bezoek aan Londen in 1996 nam ze deel aan een veiling en wist ze met succes haar identiteit te verbergen terwijl ze ongeveer dertig kunstwerken kocht. Degenen die als ‘kunstpijlers’ werden beschouwd, zoals Pablo Picasso en Lucian Freud, behoorden tot deze categorie mensen.Er is in de pers veel gespeculeerd over de identiteit van de koper. Mensen maken allerlei aannames over verschillende criminele figuren, zoals drugsbaronnen en maffiabazen.

Goess-Horten reageerde aanvankelijk niet op oproepen om commentaar; later verklaarde ze echter in een interview met de Süddeutsche Zeitung dat haar donaties “goedbedoeld” waren, ondanks het feit dat ze dergelijke verzoeken aanvankelijk had genegeerd.Horten verdeelde haar tijd in Europa tussen Wenen, Oostenrijk en Ticino, Zwitserland. Beide steden liggen in Oostenrijk. Het eiland Lyford Cay diende als haar thuisbasis toen ze op de Bahama’s was.

Naast een enthousiaste jager en kunstverzamelaar, bezat Horten een boot met een lengte van 315 voet die de Karinthië VII werd genoemd. De Wittelsbach-diamant, die oorspronkelijk deel uitmaakte van de Beierse kroonjuwelen en 35,56 karaat woog, werd in 2008 door Horten verkocht en leverde het bedrijf een winst op van 24 miljoen dollar.

Heidi Horten Kinder
Heidi Horten Kinder

In de loop van zijn leven verwierf Horten een collectie met meer dan 500 individuele kunstwerken. Schilderijen van opmerkelijke kunstenaars zoals Pablo Picasso, Marc Chagall, Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol, Gerhard Richter, Georg Baselitz en Yves Klein werden in de collectie opgenomen.

Het Leopold Museum in Wenen had in 2018 een tentoonstelling van de collectie Heidi Horten, met in totaal 170 schilderijen uit de collectie. 2019 was het jaar waarin Horten haar plannen aankondigde om een ​​persoonlijk museum op te richten.

Ze had al een huis gekocht in Wenen dat 155 jaar oud was en 22.000 vierkante meter aan ruimte had om de collectie te huisvesten, en ze was van plan het museum in het jaar 2022 voor het publiek te openen.Pas in augustus 2019 werd ontdekt dat Horten de OVP in 2018 en 2019 in totaal ongeveer een miljoen euro had gegeven, en deze informatie was ‘t openbaar gemaakt tot augustus 2019.

Na het overlijden van haar eerste echtgenoot startte Heidi Horten, met de hulp van haar goede vriendin en artistieke vertrouweling Agnes Husslein, het voormalige hoofd van Sotheby’s in Oostenrijk, haar carrière als kunsthandelaar.