Herman Finkers Ziek
Herman Finkers Ziek:- Hermenegildus Felix Victor Maria (Herman) Finkers is een komiek en zanger afkomstig uit de regio Twente in Nederland. Hij werd geboren op 9 december 1954 in Almelo, Nederland, en staat bekend om zijn bijtende gevoel voor humor. Tussen 1979 en 1999 was hij actief als performer in het theater. Hij ging met pensioen in het jaar 2000, maar maakte zijn comeback in 2007 met de show After the Break.

De Almelose HBS, gevestigd in zijn woonplaats, hield een wedstrijd voor kluizenaars. Hij heeft een stap gezet die nog nooit eerder is gedaan en patenteerde zijn stotteren om een succesvolle carrière in het cabaret op te bouwen.Zijn eerste school heette Op Zwart Zangzaad; het is vernoemd naar de Groningse studentenhumorvereniging, waarvan zijn broer Wilfried de oprichter en voorzitter was.
Wilfried was ook de voorzitter van de vereniging. Bovendien heette het eerste programma dat hij ooit presenteerde “On Zwart Zangzaad”.Het toonde aan dat Finkers net zo geestig is als hij altijd is geweest. Het onderwerp van parallellen trekken tussen Adolf Hitler en Geert Wilders moet vermeden worden.
Desondanks zou men tot de conclusie kunnen komen dat het haar van de Duitse dictator van hogere kwaliteit was dan dat van de leider van de PVV. En in tegenstelling tot Diederik Samson heeft Hitler een veel aantrekkelijkere schedel in vergelijking met haar. Het is zover gekomen dat het niet langer om Wilders gaat, omdat de zaken zo uit de hand lopen.
In een ontroerend interview in De Volkskrant stelt Herman Finkers ondubbelzinnig dat hij niet over zijn ziekte wil praten. “Omdat ik het zo goed doe in vergelijking met hoe ik vroeger was. En ik ken persoonlijk een aanzienlijk aantal mensen die dat niet zijn. Personen die veel later met dezelfde ziekte werden gediagnosticeerd dan ik en die vervolgens zijn overleden.
Een hersentumor kostte het leven van mijn dierbare vriend, die 40 jaar oud was toen hij stierf. Toen dacht ik bij mezelf: “Klaag niet, je bent nog steeds in beweging en je kunt alles doen.” Het is ook een kwestie van volkomen geluk dat alles zo soepel verloopt, dus ik vind het volkomen gênant om op zo’n manier over IV’s en onderzoek te praten.
Ik kan me geen wereld voorstellen waarin ik niet aan sterven denk. Je kent hem al sinds het overlijden van je huisdier, een kat. Dit was op zich geen probleem voor mij omdat ik vogels hield. Ter verduidelijking, wat ik bedoel is dat de dood ook mooi kan zijn.Maar hij moest eerst een andere taak voltooien. “Ik had geen andere keuze dan iets te doen aan de slinkende kijkcijfers, die als primair kompas dienen voor de publieke omroep.
De publieke omroep zegt hierover: in plaats van 3 miljoen kijkers die iets op behang hebben, heeft de publieke omroep liever 100.000 mensen die tot tranen toe geroerd zijn door een verhaal over Sint-Augustinus. We hebben in feite geen publieke omroep, maar een die wat minder gericht is op zakelijke belangen.
Omdat de strip beweert ook in quarantaine te zitten, konden Kroon en Finkers alleen via een webcam met elkaar communiceren. “Ik breng veel tijd door in onze kelder, maar gelukkig wonen we dicht bij onze kelder,” voegde hij eraan toe. ‘Ik werk daar veel op onze computer.’
Vorig jaar onderging hij een behandeling voor de chronische lymfatische leukemie die hij al geruime tijd had. Omdat therapie mijn weerstand verlaagde, werd mij aangeraden niet te veel tijd in grote groepen door te brengen.
Daarom brengt een infectie met het coronavirus aanzienlijke gevaren met zich mee voor de 65-jarige cabaretier.Finkers vond het vooral belangrijk om zijn steun te betuigen aan de overvloed aan eigenaren van kleine bedrijven die momenteel worstelen met aanzienlijke financiële uitdagingen.
Veel kunstenaars, met name in de culturele sector maar ook op het gebied van comedy, zitten voor langere tijd in huis omdat ze geen werk kunnen vinden. Mensen die werkzaam zijn in het theatervak moeten zich voortdurend aanpassen aan nieuwe omstandigheden, maar die omstandigheden verschuiven altijd.
Ze passen zich het hele jaar door aan, ondanks het feit dat het culturele leven nog niet is begonnen.De film “De Beentjes van Sint Hildegard” beleefde nog niet zo lang geleden zijn werelddebuut. Het is de eerste film waarin Herman verschijnt, en het is nu de bioscoopfilm met de meeste kijkers in Nederland.
Volgens een interview dat Herman gaf aan het weekblad Story: “Toen de producent me vroeg of ik de hoofdrol, ik voelde dat ik eraan kwam.”Ik had ook de drang om weer te schrijven, dus kwam ik op het idee om het scenario, dat aanvankelijk in het Tsjechisch was geschreven, te herschrijven.
Het was erg vermakelijk voor mij, en tegelijkertijd hielp het me om me energieker te voelen. Dat was twee jaar geleden anders, toen hij praktisch al zijn werk opgaf. Dit smaakt alsof er meer van zou moeten zijn. ik voel me fantastisch too. Het is veilig om aan te nemen dat mijn gezondheid stabiel blijft.
“Nadat in de jaren negentig bij Herman chronische lymfatische leukemie werd vastgesteld, leek alles op zijn dieptepunt te zijn beland. Het leek alsof ze de bodem hadden bereikt. In de podcast The Unbelievable Podcast van de EO van het voorgaande jaar merkte de strip nog een keer op en zei: “Ik wil echt iets betekenen.”
Je hebt de verantwoordelijkheid om de wereld net een beetje mooier achter te laten dan je hem aantrof, als dat enigszins mogelijk is. Als bewijs dat hij daartoe in staat is, hoeft men alleen maar te kijken naar de recent verschenen film “De Beentjes van Sint-Hildegard”, waarin hij uitblinkt.Volgens Herman, die met Story sprak: “Toen de producer me vroeg of ik het hoofdpersonage wilde spelen, had ik het gevoel dat ik dit aankon.”
Ik had ook de kriebels om weer te schrijven, dus ik stelde voor dat we het scenario, dat aanvankelijk in het Tsjechisch was geschreven, zouden herschrijven.Het was erg vermakelijk voor mij, en tegelijkertijd hielp het me om me energieker te voelen. Ik heb twee jaar geleden alles opgegeven qua baan, maar dit smaakt naar meer dan wat ik voorheen deed.
Ik voel me ook fantastisch. Ik heb er vertrouwen in dat ik kan zeggen dat mijn toestand hetzelfde is gebleven.Het verhaal van de film draait om een stel dat, na 35 jaar getrouwd te zijn, de balans opmaakt van hun leven en zich afvraagt of hun huwelijk nog steeds zo vreugdevol is. Tot groot geluk van Herman hoeft hij zich daar in zijn eigen leven geen zorgen over te maken.

Ze zijn vier decennia getrouwd, maar hun liefde voor elkaar is in de loop der jaren niet vervaagd. Volgens hem is de sleutel tot het succes van hun huwelijk het feit dat ze elkaar ‘altijd vrij vrij lieten’. “We zijn de afgelopen vier decennia erg gelukkig samen geweest, grotendeels vanwege het feit dat we elk ons eigen leven leiden.”