Hoe Oud Is Rob De Nijs

Hoe Oud Is Rob De Nijs:- Nadat The Lords hun eigen platencontract bij een ander label hadden getekend, nam In De Nijs afscheid van de band. Daarna vervolgde hij zijn carrière in het circus door samen met Johnny Lion op te treden in een combinatievoorstelling.

Hoe Oud Is Rob De Nijs
Hoe Oud Is Rob De Nijs

Daarna bracht De Nijs een album uit met covers van liedjes uit die tijd. Het album bevatte De Nijs’ interpretatie van “Living Doll”, die werd opgenomen niet lang nadat de Comic Relief-coverversie het populairste nummer in de hitlijsten werd.

Om het 25-jarig jubileum van zijn carrière te herdenken, nam hij het nummer “Rhythm of the Rain” opnieuw op voor een Best Of-cd en maakte hij ook een cameo-optreden in de televisieserie The Band als zichzelf.Ook bracht hij een album uit onder de naam Zilver Zilver, waarop het merendeel van de nummers zijn vertolkingen waren van bekende Nederlandse liedjes. Dit album is in Nederland gedistribueerd.

Het tweetalige duet “Ik Love Only Van Jou” werd uitgevoerd door De Reiziger Travelling Man tijdens hun optreden in De Nijs. Aan het einde van het jaar ging hij naar een feest met de hoofdpersonen uit Hamelen, waar hij de Bertram Bierenbroodspot-outfit droeg die hij eerder droeg. Zijn allereerste cd, die geheel uit originele Engelstalige liedjes bestond, kreeg de titel Stranger in Your Land mee.

Het bevatte ook nieuwe versies van “On My Own”, “Without You” en “Bo”, evenals een duet met Demis Roussos en “Tourist in Paradise”, waarvan de laatste uiteindelijk werd gekozen als de titel van het nummer. het eerdere nummer werd uiteindelijk opgenomen als de B-kant van de plaat met de titel “Girls For Sale”.

In het betreffende jaar nam De Nijs als jurylid deel aan de afsluiting van het evenement nl:Kinderen. Waagzangertjes uit Alkmaar en De Blokskes uit St. Genesius-R In de Nijs’ eerste hit was een remix die hij deed van het nummer “Banger Hart”, en het was verantwoordelijk voor zijn succes.

Hoe Oud Is Rob De Nijs
Hoe Oud Is Rob De Nijs

Daarin hielpen zanger Boudewijn de Groot en songwriter Lennaert Nijgh De Nijs om zijn zangcarrière voort te zetten; daarin stond hij weer in de hitparade met “Jan Klaassen de Trompetter”.

Zowel “Malle Babbe” als “Zet aen Kaars voor Je Raam” zijn liedjes die oorspronkelijk in het Engels zijn geschreven en vervolgens door Lennaert Nijgh in het Nederlands zijn vertaald. “Malle Babbe” en “Zet aen Kaars voor Je Raam” zijn beide enorme singles die uitkwamen.

De verschuiving van een aangename zomerdag naar een koude winternacht is het onderwerp van het door In De Nijs uitgebrachte conceptalbum Between Summer and Winter. Het album vertelt het verhaal van de titel van het album. Het album begint met het aanstekelijke deuntje “Het Werd Zomer”, een Engelse vertolking van de Nederlandse hit “Und Es”.

Het album begint met “War Sommer” van Peter Maffay en eindigt met “In De Winter”, een vertaling van het nummer “Winter” van Janis Ian. “In The Winter Weather” is het titelnummer van het album. Bovendien zijn de nummers “Perfect Day” van Lou Reed en “Disny Girls” van The Beach Boys beide gelokaliseerd en op de cd opgenomen. Er werd aangekondigd dat With Your Eyes Closed gelanceerd zou worden.

De Nijs bracht “Met Je Ogen Dicht” uit, met daarop de nummer één single “Zondag” en was het album dat het hele jaar het hoogste aantal verkopen in Nederland behaalde.Belinda Meuldijk, die haar eigen zangcarrière had maar die opgaf om zijn primaire songwriter en tweede vrouw te worden, was de persoon die hij ontmoette toen hij slechts één hit had uitgebracht. Ze besloten de knoop door te hakken.

Hij had al eens eerder het huwelijksproces doorlopen. De eerste producten van hun samenwerking werden gebundeld op een cd die de naam “De Regen Voorbiu” kreeg, wat vertaald kan worden als “Past The Rain”.

Hoe Oud Is Rob De Nijs
Hoe Oud Is Rob De Nijs

Het vredeslied “Alles Wat Ademt” van het album Pur Sang was een schot in de roos in De Nijs; de verbannen zangeres nam het nummer later in het Engels op onder de titel “Let Love Be The Answer”.
Met de hulp van The Lords als zijn begeleidingsband won De Nijs een talentenjacht. In hetzelfde jaar publiceerde hij zijn eerste single, “Rhythm of the Rain”, wat ook de titel van het nummer was.

Op dat moment was De Nijs een free agent geworden; hij ondersteunde zichzelf door als barman te werken en trad op in verschillende intieme settings. Zijn pogingen om op de hoogte te blijven van de popcultuur, zoals ‘Bye Bye Mrs.

Turple’, waren vruchteloos; de enige keer dat hij de krantenkoppen haalde, was toen hij trouwde met Elly, de vrouw met wie hij al heel lang verloofd was.In De Nijs nam hij deel aan de Nederlandse voorronde van het Eurovisie Songfestival nadat hij ervaring had opgedaan in musicals als Sajjuns Fiksjen. Sajjuns Fiksjen was een van hun eerdere producties.

Daarnaast kreeg hij een rol aangeboden in de Nederlandse bewerking van de populaire kindertelevisieserie Oebele. De volgende film waarin hij speelde, heette Hamelen, en hij speelde de rol van Bertram Bierenbroodspot in die film.Joe Bourne voor het album met vertaalde covers die hij “Bourne in Holland” noemde. Metmet het nummer “Alles Wat Ademt”, dat rond de feestdagen door In De Nijs werd uitgebracht, sloeg de band een schot in de roos.