Jan Boskamp Ziek

Jan Boskamp Ziek:- Jan Boskamp, ​​die 73 jaar oud is, worstelt om overeind te komen. In november vorig jaar stierf zijn kleinzoon, die 19 jaar oud was. Na het overlijden van zijn vrouw Jenny werd het leven van de voormalige middenvelder van Feyenoord, RWDM en Oranje op zijn kop gezet door een tweede verschrikkelijke gebeurtenis.

Jan Boskamp Ziek
Jan Boskamp Ziek

De bekende voetbalcommentator bracht een bezoek aan Hugo Camps, analist van de Belgische krant Het Laatste Nieuws, voor een eerlijk gesprek.Hoewel de familie van Dennis Boskamp ervoor koos niets te zeggen over zijn overlijden, werd op 12 november duidelijk dat er iets verschrikkelijks aan de hand was.

Presentator Wilfred Genee zei al vroeg in de show dat Jan Boskamp erbij had moeten zijn, maar door iets onverwachts niet kon komen.Na afloop legde Johan Derksen uit dat deze beslissing was genomen vanwege “extreme familieproblemen”. “We zullen niet in detail treden, maar dit is iets dat je niemand anders toewenst.”

Ook al kan ik er nu met je over praten, ik kan de tranen nog steeds niet tegenhouden. Ik heb gewoon niet de middelen om het verlies van mijn kleinzoon Dennis te verwerken. Het doordringt elk aspect van mijn wezen. Nadat ik een paar maanden geleden van mijn bed op de bank was gevallen, ben ik sindsdien niet meer in het openbaar gezien. Ongeschoren.

“Helemaal niets, zelfs voetbal niet, hield mijn interesse meer. In een interview met Camps voor Het Laatste Nieuws maakte Boskamp de volgende informatie bekend. “Ik kan na een periode van enkele maanden weer normaal functioneren, zolang ik ben niet geïsoleerd. Alleen zijn is voor mij een recept voor complete en totale ellende. een angst om alleen te zijn. “

Jan Boskamp Ziek
Jan Boskamp Ziek

Samen met Jansen heeft Boskamp de nodige ervaring opgedaan bij Feyenoord. In een gesprek met De Telegraaf sprak hij zijn overtuiging uit door te stellen: “Het klinkt misschien gek, maar ik hou absoluut van die man.”Sinds mijn 14e is Wim mijn beste en meest vertrouwde vriend. We hebben alles samen meegemaakt.

Het jaar daarop, toen ik 16 jaar oud was, kwam hij bij mij thuis om me op te halen zodat we samen naar Varkenoord konden reizen om te oefenen met de betaalde jongeren van Feyenoord. Boskamp herinnert zich. “Ik was degene die alles deed en alles zei, maar Wim was degene die altijd wat langer nadacht en de slimmerik was”, herinnert Boskamp zich.

Eind 2021 zat Boskamp al zonder zijn kleinzoon. “Dit is een heel moeilijke tijd. Mensen om wie je geeft, laten je in de steek… Om je de waarheid te zeggen, heb ik het punt bereikt waarop ik tegenwoordig meer ga huilen dan lachen. Ik zit nu midden in een kleuterschool.”

Afgelopen vrijdag nam Boskamp afscheid van zijn maat. “Dat was een bevredigende ervaring, zoals gebruikelijk. Als je wilt, Knackerbrüt in de traditionele zin. Vanwege zijn ziekte bewoog Wim zich iets langzamer dan normaal. Het gesprek ging over een breed scala aan onderwerpen, maar we brachten het grootste deel van de tijd door de eerste twee uur wordt er weer over voetbal gesproken.

Boskamp (73) is nog aan het bijkomen van het dramatische nieuws. “Beetje bij beetje gaat het beter”, reageert Boskamp in Het Belang Van Limburg. “Je kunt niet te veel aan dit drama denken en de draad weer op te pikken.

Ik keerde terug naar de oppervlakte in stilaan. Twee maanden lang was ik niet op tv. Ik had een tijdje geen voetbal bekeken, maar de liefde voor het spelletje is niet verdwenen. “Rinus Isra’el wordt als volgt geciteerd: “Hij heeft laten zien dat je niet hoeft op te vallen om echt goed te zijn.” Zijn andere oud-ploegmaat, Jan Boskamp, ​​had het volgende over hem te zeggen: “Hoe hij over voetbal praat, het uitlegt en beleeft… Er zijn maar weinig mensen die dat kunnen.”

Wim Jansen is heel belangrijk geweest voor zowel Feyenoord als het Nederlandse voetbal. Dat wordt duidelijk in de bestuurskamer van De Kuip, waar de oud-middenvelder aan de vooravond van zijn 75e verjaardag zijn biografie geeft onder de titel Wim Jansen, Mastermind.

Jan Boskamp Ziek
Jan Boskamp Ziek

De aanwezige iconenclub heeft niets dan lovende woorden over Jansen, die 422 wedstrijden speelde voor Feyenoord en in 1970 met de club de Europa Cup won. Daarnaast won Jansen in 1970 met Feyenoord de Champions League. , werkte hij samen met Franz Hasil en Willem van Hanegem om het middenveld onverslaanbaar te maken.

Boskamp is een vriend van Boskamp sinds hij “ongeveer 14 jaar oud” was: “Zelfs nu, als ik ergens over twijfel, bel ik Wim. Ik was bijvoorbeeld in Stoke City toen ik het helemaal kwijt was omdat ik niet hoorde wat er gezegd werd.’Bel er een’. Na nog eens vier dagen bezoekt hij Stoke en legt hij me uit hoe ik het probleem kan oplossen. Dat zou Wimpie zijn. Het probleem is dat hij het niet aan de kerkklok wil bevestigen. “

Boskamp vertelt over de vriendschap die hij deelde met Jansen, wiens overlijden dinsdag werd gemeld door de bevoegde autoriteiten. “Vrijdag had ik de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Wimpie. Dat was zoals gebruikelijk een bevredigende ervaring.

Knäckebröd op de traditionele manier gemaakt, zo u wilt. Door zijn ziekte is Wim verhuisd naar eeniets langzamer dan normaal. “Het ging over een breed scala aan onderwerpen, maar voetbal domineerde ons gesprek het grootste deel van de twee uur”, zegt Boskamp over een vriend van hem die worstelde met dementie.

Boskamp kent Jansen al van kinds af aan en heeft zijn hele leven een geweldige band met het voetbal onderhouden. “Er waren gevallen waarin we voor langere tijd gingen zonder elkaar tegen te komen.
Toen we elkaar eindelijk hadden ingehaald, was het net alsof we elkaar de dag ervoor hadden gezien. de laatste tijd altijd op afstand gehouden”, aldus Boskamp.

Na een verwoestend verlies eind vorig jaar met het overlijden van zijn negentienjarige kleinzoon, heeft Boskamp opnieuw een verwoestend verlies geleden met het overlijden van zijn naaste vriend. Boskamp merkte op dat “dit een slechte periode is”.

“Je verliest mensen van wie je houdt… Om je de waarheid te zeggen, ik heb het punt bereikt waarop ik tegenwoordig meer zal lachen dan huilen. Ik ga gewoon door een van die jaren”, zucht hij. “Mijn hele leven heb ik veel respect gehad voor Wimpie.

Ik mocht hem gewoon oprecht en daarom is het zo moeilijk voor mij om te accepteren dat hij is weggestorven.”Boskampen de draad langzaam op te pakken. “Afgelopen maandag ben ik voor het eerst naar Nederland gegaan om wat vrienden te bezoeken.

Ik heb vernomen van Frank Raes (een Belgische sportjournalist) dat ik dinsdag aanwezig zal zijn bij zijn laatste Extra Time uitzending.Zoals ik nu ben – op dit moment – zal ik kunnen zeggen, ik zal kunnen zeggen, ik zal kunnen zeggen, ik zal kunnen zeggen, ik zal kunnen zeggen, ik zal kunnen zeggen zeggen, ik zal kunnen zeggen, ik zal “Maar als het niet gaat, blijf ik thuis.