Jeroen Grueter Ziek

Jeroen Grueter Ziek:- Jeroen Grueter, die bijna 25 jaar als sportcommentator voor de NOS heeft gewerkt, is de enige deelnemer die zich via directe kwalificatie voor de finale van het televisieprogramma “De Slimste Mens” heeft geplaatst. Hij eindigde met de hoogst mogelijke score.

Jeroen Grueter Ziek
Jeroen Grueter Ziek

Op vrijdag 27 augustus vindt de uitzending van de finale plaats. In 2016 werd hij in die functie voorgegaan door Wytse van der Goot, een verslaggever bij Ziggo Sport. Van der Goot eindigde als tweede overall. Jeroen Grueter is klaar met de opnamesessies, maar kan de resultaten nog niet bespreken.

De kijkers zullen de stem van Jeroen Grueter kunnen herkennen als een van de stemmen die ze horen (52). Hoewel Jeroen Gruter zijn officiële naam is, houdt hij die liever geheim omdat de spelling van zijn naam de indruk kan wekken dat hij van Duitse afkomst is, wat niet bij alle Oranje-supporters populair is.

Jeroen noemde zichzelf een tijdlang de intelligentste man van Nederland. In het jaar 2020 behaalde hij de tweede plaats bij De Slimste Mens, die werd gewonnen door zijn NOS-collega Astrid Kerseboom. Hij had dus in principe gelijk. Jeroen ervaart op geen enkele manier moeilijkheden die te maken hebben met een gebrek aan vertrouwen. Als gevolg hiervan hebben zijn collega’s de laatste tijd om hem gelachen.

Jeroen en zijn collega-voetbalexperts produceren elke week een podcast waarin ze de nieuwste gebeurtenissen in de voetbalwereld bespreken. Zijn collega’s zeiden dat ze het moeilijk vonden om commentaar te geven op lege stadions in het artikel. Jeroen gaf aan dat hij dit inderdaad merkte aan hun optreden en dat hij dat zelf ook best goed deed. Hij zei ook dat hij het uitstekend deed.

De reacties van zijn collega’s waren onverwacht. Jeroen legde zijn bedoeling uit door te zeggen: “Nou, ik bedoelde het niet echt zo te formuleren, maar dat is wat ik bedoel.” Jeroen’s relatie met Laura brengt hem al vele jaren vreugde en voldoening. Ze hebben een dochter, Robijn, die tien jaar oud is, en een zoon, Abel, zes.

Het proces van het geven van commentaar op sportevenementen vereist geen voorafgaande training. Net als veel van mijn collega’s viel ik min of meer per ongeluk in deze functie. In de achtertuin van mijn ouderlijk huis in Bodegraven, waar ik luidkeels verslag deed van mijn eigen handelen terwijl ik per ongeluk planten, fietsen en het tuinhek omhoog schoot, is waarschijnlijk de basis gelegd.

Jeroen Grueter Ziek

Het feit dat ik als onderdeel van mijn werk naar belangrijke sportevenementen kan kijken, is geen doel op zich; het is eerder een middel. Na het afronden van een stage bij Voetbal International realiseerde ik me dat het werken in de sport op professioneel niveau mijn bestemming was. Deze passie om in deze sport te werken dateert al van jongs af aan.

De weg naar de journalistiek is echter niet zonder obstakels en zijwegen. Daarom begon het met schrijven over voetbal, ging het over naar het maken van tv-reportages over sport en leidde het uiteindelijk tot gesprekken over voetbal, zwemmen en ijshockey.

Tijdens sportevenementen in veel delen van de wereld is het gebruikelijk om te allen tijde de dienstdoende commentator in de gaten te houden. Deze traditie kennen wij niet, ondanks het feit dat de stemmen van de NOS praktisch ingebakken zitten in het leven van miljoenen mensen in Nederland. Desondanks kennen we de traditie niet.

Daarnaast volgen deze week bij de aftrap van het EK voetbal bijna acht miljoen Oranjes landgenoten de prestaties van de ploeg.Hansch wordt in heel Duitsland algemeen erkend voor zijn werk als sterreporter voor het voetbalprogramma dat bekend staat als “Ran”, dat wordt uitgezonden op het Sat.1-kanaal.

Hansch, een van de deelnemers aan de spelshow in Duitsland, maakte bekend dat hij meedeed aan de wedstrijd omdat hij het geld goed kon besteden (100.000).Sinds 2007 worstelt hij met een gokverslaving, hoewel hij pas in 2019 voor behandeling kwam. Bovendien is Hansch vanwege de ernst van zijn ziekte het laatste hoofdstuk van zijn leven ingegaan.

Nadat hij had gewonnen, hield Hansch een lange toespraak waarin hij zijn dankbaarheid uitte aan het tv-publiek, dat het meest op hem had gestemd. “Jullie zijn de peetouders van het begin van een nieuwe, onbelemmerde levensfase”, vult Hansch aan. “Voor mij zijn jullie de peetouders van het begin.”

Jeroen Grueter Ziek
Jeroen Grueter Ziek

In mijn hoofd zijn de commentatoren van NOS Studio Sport er al vanaf het begin, en ik zie ze nergens heen gaan. Hierdoor kwam het idee nooit bij me op dat ik ooit in een van hen zou kunnen veranderen. Aan het eind van het jaar 1996 heeft iedereen die interesse had in sport misschien wel een toevluchtsoord gevonden in een van de lege kamers in dit gebouw. Ik heb hoge verwachtingen dat ik deze plek in de nabije toekomst thuis zal kunnen noemen.