Jill Roord Vriendin

Jill Roord Vriendin:- Roord scoorde een hattrick in elk van de eerste twee wedstrijden van het team van het nieuwe seizoen van de FA Women’s Super League, die werden gespeeld tegen respectievelijk Reading en West Ham United. Ze schreef geschiedenis door de allereerste voetballer van welk geslacht dan ook te worden die ooit werd geselecteerd voor het DAZN European Team of the Week.

Jill Roord Vriendin
Jill Roord Vriendin

Haar prestaties in de maand september leverden haar de titel Speler van de Maand voor de competitie op, en ze was de allereerste die deze prijs ontving. Tijdens een wedstrijd die haar land op het internationale toneel speelde tegen Rusland, kwam ze ten val met een knieblessure.

Hierdoor moest ze een paar wedstrijden overslaan. Nadat in mei bekend werd gemaakt dat ze Roord hadden overgenomen, kwam VfL Wolfsburg met hem overeen om hem tot het einde van het seizoen als speler te behouden.

Hij zou in de zomer de overstap maken van Arsenal naar de club voor een transferprijs die niet openbaar is gemaakt. In de Frauen Bundesliga maakte Roord deel uit van het Arsenal-team.In de maand september scoorde Roord haar eerste doelpunt voor VfL Wolfsburg in een wedstrijd tegen SC Sand, een wedstrijd tegen een ander team in dezelfde competitie. De ploeg won uiteindelijk de wedstrijd.

In de maand september maakte ze haar debuut voor de club in een overwinning op SGS Essen. Haar debuut kwam in een wedstrijd die de club won. In een wedstrijd gespeeld tegen SC Sand in hun vestigingsplaats in de maand oktober,

Met de selectie maakte ze het eerste doelpunt uit haar carrière. Roords eerste seizoen bij het team was een productief seizoen, aangezien ze het jaar afsloot met zes doelpunten voor de kant in de wedstrijden waaraan ze deelnam.

In de loop van het reguliere seizoen stelde Bayern München een record samen waarmee ze op de tweede plaats overall eindigden. Omdat ze zes doelpunten heeft gemaakt, staat ze samen met twee andere spelers op de derde plaats in het team wat betreft de meeste gescoorde doelpunten.

Jill Roord Vriendin
Jill Roord Vriendin

In oktober, toen het team deelnam aan de UEFA Women’s Champions League tegen Chelsea, maakte Roord haar eerste optreden voor de club.Gedurende het seizoen speelde Roord talloze keren voor Bayern München en maakte hij doelpunten. De hoofdcoach van het team, Thomas Worle, legde aan het begin van het seizoen de volgende verklaring af:

Je kunt gerust stellen dat Jill op dit moment een van de meest getalenteerde mensen in Europa is. Het was het afgelopen half jaar best een uitdaging om tegen haar te strijden, aangezien ze veel doelpunten heeft gemaakt en haar voorbereidingsniveau aanzienlijk heeft verbeterd.

Aan het einde van het seizoen eindigde Bayern München op de tweede plaats en handhaafde hun perfecte record. In mei maakte Roord bekend dat ze afscheid zou nemen van Bayern München aan het einde van het huidige seizoen. Na een periode van negen dagen maakte Arsenal bekend dat ze zich bij de club hadden aangesloten.

Roord zette in mei de pen op papier bij Arsenal en tekende een deal met de club. Tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tussen Arsenal en Tottenham Hotspur hielp ze de ploeg aan de overwinning door een hattrick te scoren, wat de beslissende factor was in de overwinning.Twee goals van Roord tijdens het FA WSL-seizoen waren direct toe te schrijven aan haar inzet, en ze speelde in totaal veertien wedstrijden tijdens de competitie.

Arsenal sloot het reguliere seizoen af ​​op de derde plaats met een record, terwijl ze op de tweede plaats eindigden in de League Cup na verlies van Chelsea in de kampioenswedstrijd. Over het algemeen eindigde Arsenal het seizoen op de tweede plaats.Roord bracht als jong kind veel tijd door met voetballen in de achtertuin met haar vrienden en zelfs haar broers, zowel voor als na school.

Jill Roord Vriendin
Jill Roord Vriendin

Ze sloot zich aan bij haar eerste groep toen ze nog maar vijf jaar oud was. Ze bewonderde Ronaldinho als persoon en keek naar hem op. Roord begon haar professionele voetbalcarrière als lid van het onder-17 elftal van FC Twente.…en bijna onmiddellijk maakte ze een grote vlucht naar de jonge takken van de organisatie. Ze was een jaar oud toen ze voor het eerst haar debuut maakte bij het varsity-team.

Ze had een enorme impact op het succes van de ploeg in de BeNe League, een competitie tussen de KNVB Vrouwenbeker en de Eredivisie. Deze competitie combineerde de Belgische en Nederlandse competitie en werd tussen de twee gespeeld (de Nederlandse beker). In de loop van dit seizoen maakte ze ook haar debuut bij de selectie in de UEFA Women’s Champions League.

In de maand april deed ze mee aan de honderdste wedstrijd voor de club waarvoor ze speelde. Door voor aanvang van het nieuwe seizoen een contract te tekenen bij Bayern München, heeft Roord laten zien dat ze voor de club wil uitkomen in de Frauen-Bundesliga, het hoogste competitieniveau in Duitsland.

Jill Jamie Roord RON, geboren in april, is een profvoetballer uit Nederland. Ze komt momenteel uit voor het Nederlands Elftal en de Frauen-Bundesliga-club VfL Wolfsburg. Roord is veelzijdig op het veld en kan zowel verdedigend als op de midfie spelenld positie.

Haar vorige teams zijn onder meer Arsenal in de Engelse Women’s Super League, Bayern München in de Duitse Frauen-Bundesliga en FC Twente in de Nederlandse Eredivisie. Ze is een voormalig profvoetballer.

Ze speelde voor FC Twente en won daar meerdere landstitels. Ze eindigde het Eredivisie-seizoen als topscorer van de competitie, waardoor ze de kampioen van die specifieke competitie werd.

Roord maakte deel uit van het Nederlands Elftal toen het zijn beste resultaat ooit behaalde op de FIFA Women’s World Cup in Frankrijk en op de tweede plaats eindigde. Ze was toen een jaar oud.

Deze prestatie vond plaats bijna twee jaar nadat ze een belangrijke rol speelde bij het begeleiden van het Nederlands elftal naar de allereerste overwinning in de UEFA Women’s Euro-competitie. Het was destijds de kleur rood.

Jill’s vader, René Roord, is een voormalig profvoetballer in Nederland die op professioneel niveau speelde. Jill bracht haar jeugd door in de stad Oldenzaal, gelegen in de regio Overijssel. Haar moeder was een sportvrouw die in haar tijd aan basketbal deed.