Joop Oonk Wikipedia

Joop Oonk Wikipedia:- Joop Oonk is een fervent pleitbezorger van het vergroten van kansen voor vrouwen en minderheden in de podiumkunsten. Dit concept werd doorontwikkeld tot Misiconi, dat een podium biedt voor een divers scala aan dansers om op te treden.

Joop Oonk Wikipedia
Joop Oonk Wikipedia

Joop Oonk (1989) maakt performancekunstwerken waarin ze de conventies van de samenleving uitdaagt. Ze volgde Codarts (2012), de University of Surrey (2013) en Toneel Academy Maastricht (2013) voor haar opleiding (2021).

Ze erkende de noodzaak van inclusie en richtte als resultaat Misiconi op in 2013. Sindsdien heeft ze furore gemaakt in de industrie door nieuwe benaderingen te introduceren. Misiconi is een dansgezelschap met hoofdkantoor in Rotterdam dat mensen van alle niveaus en achtergronden verwelkomt in haar uitvoeringen.

Haar werk bevat vaak een complex, meerlagig sociaal-politiek probleem, wat aangeeft dat het aantrekkelijk is voor een verscheidenheid aan verschillende doelgroepen. Ze voelt zich het meest op haar gemak in situaties waarin meerdere zorgen naast elkaar bestaan.

Het publiek wordt ondergedompeld in een ervaring die een nieuw gezichtspunt presenteert, een uitdaging voor bezoekers om de waarden en principes te onderzoeken volgens welke zij hun leven leiden. Het werk is geestig, levendig en kent vele lagen; het bevat ook verbluffende beelden en onverwachte plotwendingen.

Joop Oonk is een van de genomineerden voor de prijs die in 2021 op de Nederlandse Dansdagen in Maastricht wordt uitgereikt. Dit is de aanmoedigingsprijs voor de Nederlandse dans en wordt jaarlijks door de gerenommeerde organisatie uitgereikt aan een potentiële choreograaf in Nederland.

De ontvanger van deze prijs moet in Nederland zijn gevestigd. Joop werd voor de Nederlandse Dansdagen, net als de andere twee kandidaten, genomineerd door leden van de dansgemeenschap en professionals uit de industrie.

De jury bestaat uit dansprofessionals en dansliefhebbers die werkzaam zijn in de culturele sector en zowel ervaring als kennis hebben op het gebied van dans. Op 1 oktober beslist de jury wie de prijs mee naar huis mag nemen. Hieraan wordt een geldbedrag van 10.000 euro toegekend dat bedoeld is voor de creatie van een nieuw werk dat zijn debuut maakt tijdens de Nederlandse Dansdagen in het jaar 2022.

“Ik ben zeer verheugd, verbaasd en ongelooflijk vereerd dat ik genomineerd ben voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen”, aldus Joop. “Ik ben heel blij dat ik genomineerd ben voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen.”De nominatie betekent veel meer voor mij dan alleen gezien worden; het betekent erkenning voor deelname aan dansen en het zien van de dansers in het Misiconi Center.

Joop Oonk Wikipedia

Dit toont aan dat de nominatie een stap is op weg naar de plek die inclusie verdient op het gebied van cultuur. Daar heb ik veel waardering voor.Joop groeide een deel van zijn jeugd op in Oman nadat hij in Thailand was geboren. Een van de vier zussen in dit gezin heeft het syndroom van Down.

Er zijn in totaal vier meisjes in dit huishouden. Hierdoor verhuisde het gezin terug naar hun geboorteland Nederland. En achteraf gezien is dit nog steeds de reden waarom Misiconi hier is. Het leek haar helemaal niet ongebruikelijk dat ze een zus had met het syndroom van Down of dat ze in een andere samenleving was opgegroeid.

Pas veel later in haar leven werd ze zich bewust van het feit dat haar zus ‘anders’ was. Dit, samen met haar opvoeding en andere dingen die ze als kind deed, blijft bepalen hoe ze de wereld ziet en wat ze op de eerste plaats zet in haar kunst.

Joop heeft het verlangen om door te breken om een ​​wezen te zijn. Voor zowel de persoon in haar als voor anderen is Perceptie een vloeiend proces waarin perceptie, geheugen en ervaring fundamenteel zijn en worden geraadpleegd met de omgeving en de wereld. Het werk is grappig, onderhoudend en heeft vele lagen. Het heeft ook prachtige foto’s en wendingen in het verhaal die je misschien niet verwacht.

De dansers zijn er om je mee te nemen op reis door je eigen binnenwereld, dus geef jezelf toestemming om je zintuigen te prikkelen en geef je over aan hun begeleiding. Alles stroomt en is in een staat van eeuwigdurende beweging, maar als je een tijdje stopt om stil te zijn en je te verwonderen, zul je merken dat er een heel nieuw universum voor je opengaat.

Ofwel neem je plaats in de installatie en ga je helemaal op in deze theatrale ervaring, ofwel bekijk je de voorstelling vanaf de tribune en laat je je meevoeren door de etherische klanken die live gespeeld worden door kunstenaar Soheil Shayesteh.

TIDES is een installatieperformance gecreëerd door Misiconi en geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van de omgeving om ons heen. Dansers met en zonder beperking brengen je via hun beweging naar een nieuw rijk. De dansers zijn er om je mee te nemen op reis door je eigen binnenwereld, dus geef jezelf toestemming om je zintuigen te prikkelen en geef je over aan hun begeleiding.

Alles stroomt en is in een staat van eeuwigdurende beweging, maar als je een tijdje stopt om stil te zijn en je te verwonderen, zul je ontdekkendat er een heel nieuw universum voor je opengaat. Ofwel neem je plaats in de installatie en ga je helemaal op in deze theatrale ervaring, ofwel bekijk je de voorstelling vanaf de tribune en laat je je meevoeren door de etherische klanken die live gespeeld worden door kunstenaar Soheil Shayesteh.

Joop Oonk Wikipedia
Joop Oonk Wikipedia

De functionaliteit van de installatie Het verhaal van TIDES onderzoekt de manieren waarop wij, als mensen, onder de indruk kunnen zijn van schoonheid die groter is dan onszelf. Hoe komen wij als mensen in contact met ons innerlijk en de natuur om ons heen, en welke gevoelens kunnen we ervaren als gevolg van onze verbinding met de natuurlijke wereld?