Jordi Cruijff Gezin

Jordi Cruijff Gezin:- Cruijff nam de beslissing om niet meer samen te werken met Espanyol en nam die zomer vrijwillig afscheid van de organisatie. Hij had getraind met Sam Allardyce’s Bolton Wanderers voordat een medisch onderzoek mislukte.

Jordi Cruijff Gezin
Jordi Cruijff Gezin

Na een korte onderbreking van het profvoetbal in 2004, maakte Cruijff in 2006 zijn comeback in de sport. Hij maakte twee seizoenen deel uit van het Oekraïense team Metalurh Donetsk, waarin hij het vaakst als centrumverdediger speelde.

Gedurende deze tijd begon hij ook een carrière in de mode-industrie en was hij een essentieel onderdeel in de ontwikkeling van het Cruyff-label. Medio 2009 tekende Cruijff een driejarig contract bij de Maltese club Valletta, waar hij eerste elftalcoach Ton Caanen zou assisteren. De rol van Cruijff zou adviserend zijn.

Cruijff gaf uiteindelijk toe dat hij het niet leuk vond om in deze hoedanigheid te dienen. Op 26 juli 2009 maakte hij zijn debuut voor de club in een wedstrijd die ze met 3-0 wonnen van Keflavk van IJsland in de eerste kwartfinale van de Europa League 2009/10. De wedstrijd vond plaats in IJsland. Hij maakte zijn debuut in de competitie op 21 augustus 2008, toen ze Birkirkara met 3-1 versloegen. Het was zijn eerste wedstrijd ooit. De MFA Trophy werd toegekend aan Valletta.

In Cruijff’s eerste seizoen wonnen ze hun debuut tegen Qormi met 2-1. Cruijff nam echter niet deel aan de kampioenswedstrijd omdat hij niet in topconditie was. Op 29 augustus 2009 scoorde hij zijn debuutdoelpunt in een wedstrijd die ze met 6-0 wonnen van Floriana. Cruijff, die het grootste deel van zijn carrière in de verdediging had gespeeld, maakte de overstap naar een aanvallende positie terwijl hij voor Valletta speelde.

Cruijff was een vrije agent van in de twintig, gedurende welke tijd de nationale teams van zowel Nederland als Spanje geïnteresseerd waren om hem te contracteren. Omdat hij niet kon beslissen, speelde hij voor Nederland op het EK in plaats van Spanje op de Olympische Spelen van 1996. Spanje had hem een ​​plek aangeboden om voor hen te spelen op de Olympische Spelen.

Het was vanwege zijn prestatie voor Barcelona dat Guus Hiddink, de coach van het Nederlands Elftal, besloot hem te selecteren. Op 24 april 1996 maakte hij zijn debuut bij de nationale ploeg, dat was een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland die ze met 2-0 verloren.

Ondanks dat Cruijff nog nooit in de Eredivisie heeft gespeeld, werd hij geselecteerd als een van de vijf Nederlandse spelers om te strijden voor het Nederlands Elftal. Op 13 juni versloeg Nederland Zwitserland met 2-0 op Villapark en scoorde hij het enige doelpunt dat hij ooit voor zijn land zou maken.

Jordi Cruijff Gezin
Jordi Cruijff Gezin

Tijdens dat seizoen deelden hij en Scar de positie van topscorer van de club. Twee jaar later promoveerde Cruijff naar het seniorenteam terwijl ze op een preseason-tour door Nederland waren en scoorde meteen hattricks tegen zowel Groningen als De Graafschap.

Dit leidde tot zijn promotie naar het senior team. Op 4 september 1994 debuteerde hij voor het eerst in de profcompetitie, al versloeg Sporting Gijón hem met 2-1.Op 2 november leverde hij een belangrijke bijdrage aan de overwinning van Barcelona in de Champions League op Manchester United.

De eindstand was 4-0. Het was dankzij een assist van hem dat Hristo Stoichkov het eerste doelpunt van de wedstrijd kon scoren.Hoewel hij niet eens een starter was, behoorde Cruijff dat jaar tot de topscorers van Barcelona, ​​samen met Stoichkov en Koeman. Hierdoor eindigde het team op de vierde plaats in het La Liga-klassement.

Het doelpunt van Cruijff zorgde ervoor dat Barcelona de volgende campagne in Europa zou strijden. Ondanks een sterke start van het volgende seizoen, eindigde Barcelona op de derde plaats in de competitie en op de tweede plaats in de Copa del Rey. Bij de wedstrijd tegen Celta Vigo die plaatsvond op 19 mei 1996 in Camp Nou, maakte hij zijn laatste optreden voor de club. In augustus,

1996 Cruijff ontving £ 1,4 miljoen van Manchester United in ruil voor een contract van vier jaar. Op 11 augustus 1996 maakte hij zijn debuut in een wedstrijd die zijn team met 4-0 won van Newcastle United in de FA Charity Shield. Daarna speelde hij in een wedstrijd die zijn team met 3-0 won van Wimbledon in de eerste wedstrijd van het FA Premier League-seizoen 1996-1997.

Vervolgens scoorde Cruijff in beide volgende twee wedstrijden van zijn kant, Everton en Blackburn Rovers, om het team te helpen een punt te behalen in elk van die wedstrijden dankzij een 2-2 gelijkspel. Nadat hij eind november 1996 opnieuw een knieblessure had opgelopen, bleef hij tot dat moment een vaste waarde in de basisopstelling.

ondanks het feit dat hij enige tijd in Manchester heeft doorgebracht.Ondanks het feit dat United meerdere blessures had, kon Cruijff nog steeds in drie wedstrijden spelen terwijl de club in 1998-1999 deelnam aan de groepsfase van de UEFA Champions League.

Hij werd terug uitgeleend aan Celta Vigo in Spanje voor het seizoen 1998-1999 na het maken van 11 optredens en tweemaal scoren in het seizoen 1998-1999. Hij nam echter niet deel aan het driemaal winnende seizoen van de club, dat eindigde in mei van dat jaar.

Hij scoorde twee keerce tijdens het spelen voor Spanje en keerde daarna terug naar United na het voltooien van zijn acht-game stint met Spanje. Op 30 juni 2000 kwamen de club en Cruijff tot een overeenkomst die hun eerdere contract met nog een jaar verlengde.

In de loop van vier jaar was hij lid van United en droeg hij acht doelpunten bij terwijl hij in 57 wedstrijden voor het team speelde. Nadat hij er niet in slaagde overeenstemming te bereiken met West Ham United van Harry Redknapp, besloot Cruijff bij hen te tekenen.

Jordi Cruijff Gezin
Jordi Cruijff Gezin

Alavés kreeg een gratis reis terug naar Spanje. In 2001 leidde hij Alavés naar de UEFA Cup-finale, waar ze tegenover Liverpool stonden en met 4-4 wonnen dankzij een doelpunt van Cruijff in de 89e minuut. Liverpool had tijdens de wedstrijd op verschillende punten met 2-0 en 3-1 voorgestaan. Het kampioenschap ging naar Liverpool, dat het won dankzij een eigen doelpunt.

(verengelst als Cruijff; geboren 9 februari 1974) is een voetbalcoach die vroeger de sport beoefende. Hij is de zoon van Johan Cruijff, een bekende voetballer die later manager werd. Johan Jordi Cruijff (soms geschreven als Cruijff), een begrip in het Verenigd Koninkrijk, staat vooral bekend om zijn tijd die hij besteedde aan coaching en spelen in de voetbalsport.

Johan Cruijff, een oud-speler en coach, heeft een zoon die ook Johan heet. Cruijff’s professionele voetbalcarrière begon in 1992 en duurde tot 2010, gedurende welke tijd hij zowel lid was van Barcelona als van Manchester United. Tijdens zijn carrière genoot Cruijff een lange levensduur en succes op het veld. Hij werd negen keer geselecteerd om voor het Nederlands Elftal te spelen en nam deel aan het UEFA Euro 1996-toernooi.

In 1997 leidde hij Manchester United naar de overwinning die hen het Premier League-kampioenschap zou opleveren. Hoewel hij het meest effectief was als aanvallende middenvelder, was Cruijff ook nuttig als hij werd ingezet op de tweede spitspositie.

In de laatste jaren van zijn carrière, vooral tijdens zijn tijd bij Metalurh Donetsk, werd hij voornamelijk gebruikt als centrale verdediger. Nadat Cruijff voor Manchester United begon te spelen, werd zijn carrière afgebroken, voornamelijk vanwege blessures gedurende de vier jaar dat hij daar doorbracht.

Hij maakte zijn internationale debuut bij Nederland toen hij 22 jaar oud was. Gedurende die tijdspanne nam hij deel aan slechts 36 competitiewedstrijden. Zijn carrière bij Deportivo Alavés, waarvan hij in 2001 de aanvoerder van de UEFA Cup was, was zonder twijfel de meest succesvolle periode van zijn carrière.

Na voor Celta Vigo en RCD Espanyol te hebben gespeeld, sloot hij zijn loopbaan af bij Valletta in de Maltese Premier League. Daarvoor speelde hij voor RCD Espanyol.Maccabi Onder zijn leiding als sportdirecteur van de club kon Tel Aviv zijn positie als dominante team in het Israëlische voetbal terugwinnen.

Tussen 2012 en 2015 waren ze ongeslagen in het kampioenschap en kwalificeerden ze zich ook elk jaar voor zowel de Europa League als de Champions League. In 1992 debuteerde Cruijff in de Segunda División bij FC Barcelona B. Hij speelde toen voor het B-elftal.

in het aanvullende materiaal. Cruijff speelde voor de laatste keer voor Alavés tijdens het seizoen 2002-03, het jaar voordat de club degradeerde. Het jaar daarna tekende hij een contract bij Espanyol[9], waar hij in zijn enige seizoen daar een aanzienlijke hoeveelheid speeltijd kreeg.