Lee Towers Kinderen

Lee Towers Kinderen:- Towers beschouwt zichzelf als enorme Feyenoord-supporters. Twee nummers die zich hebben gevestigd als bonafide clubliederen zijn ‘My Feyenoord’ en ‘You Never Walk Alone’, die beide vaak worden gespeeld in De Kuip. Je luistert naar You Never Walk Alone van Towers.

Lee Towers Kinderen
Lee Towers Kinderen

Will Hordijk, een muziekmecenas in Rotterdam, huurde hem in voor de V.S.O.P. project nadat producer Joop Veenendaal hem voorstelde bij platenfirma Ariola.Very Superior Old Pals is de naam van een plaat die werd uitgebracht met Engelse en Duitse klassiekers.

In datzelfde jaar had Lee Towers mainstream succes met het nummer “It’s raining in my heart”, een cover van een nummer geschreven door Wally Tax, de zanger van de band The Outsiders.Daarna werd hij voorgesteld als de zingende kraanmachinist uit Rotterdam in het radioprogramma Muziekmozaek, dat werd gepresenteerd door Willem Duys, die ook presentator is op radio en televisie.

Het nummer “It’s Raining in My Heart” klom naar de top van de hitlijsten. Het volgende nummer voor Lee Towers was een nummer getiteld “You’ll Never Walk Alone”, dat uiteindelijk opnieuw werd uitgebracht onder de titel “You Never Walk Alone” en de eerste grote hit van de artiest werd, met een piek op nummer vijf in de Billboard Hot 100 .

Will Luikinga, een bekende radio-dj, was degene die verantwoordelijk was voor de productie van Lee Towers’ eerste langlopende album, getiteld It’s raining in my heart en dat in hetzelfde jaar werd uitgebracht. Daarnaast werd aan het einde van het album A Christmas Song For You als bonustrack beschikbaar gesteld.

Lee Towers Kinderen
Lee Towers Kinderen

Lee Towers was een bekende Nederlandse artiest tegen het einde van de eeuw die vaak speelde, idealiter met een band of een orkest met een blazerssectie. Hij was veel te zien op de Nederlandse televisie, zoals in het programma Sterrenslag dat op de AVRO wordt uitgezonden. Jerry van Rooyen, zowel componist als arrangeur, was betrokken bij de productie van zijn cd.

Hij houdt nog steeds van je met de single Frankie, waarvoor hij de teksten zelf componeerde en die een respectabel aantal streams ontving. In het begin gaf hij een paar concerten in Engeland, waaronder in Ahoy Rotterdam, dat gehouden werd tijdens het zesdaagse fietsevenement. Daarnaast boekte hij succes met het album Definitelee, met name met de hit “Bless You”, en kreeg hij zijn eerste Edison.

Feyenoord wint een belangrijke prijs. De hits ‘You’ll Never Walk Alone’, ‘Olympic Games’, ‘I Can See Clear Now’ en ‘Let the Games Begin’ behoren tot zijn bekendste werken.’Let the Games Begin’, ‘You’ll Never Walk Alone’, ‘Olympic Games’ en ‘I Can See Clear Now’ zijn enkele van de nummers die werden uitgevoerd.

Lee Towers is geboren in Bolnes, gelegen in de sterk geïndustrialiseerde en op scheepsbouw georiënteerde wijk die direct ten oosten van de Van Brienenoordbrug in Rotterdam ligt. Zijn ouders waren vrome christenen en zijn opvoeding was zeer traditioneel.

Na zijn afstuderen aan de technische school begon hij te werken als werktuigbouwkundig ingenieur bij de Boele-werf in Bolnes, een scheepswerf van gemiddelde grootte. In zijn jonge jaren debuteerde hij als zanger met de band Jumping Dynamites.

Destijds deed de band mee aan een landelijke Fender-talentenwedstrijd en eindigde als zevende overall.Aan het einde van die jaren begon hij te zingen met het Drifting Five dansorkest en nam hij zijn eerste liedjes op op de manier van Jacques Herbs Manuela.

Onder het mom van Leen Huizer bracht hij zijn debuutsong Louisa uit, met Nobody als keerzijde. In latere jaren nam hij een Nederlandse single op onder de naam Len Hauser, getiteld Nina Nina Nina. Het nummer was een cover van een Amerikaans nummer met dezelfde naam.

Lee Towers Kinderen
Lee Towers Kinderen

Mensen werden vermaakt met popsongs, showdeuntjes, countrymuziek, soulmuziek en gospelmuziek toen Towers er in het verleden was. Tijdens zijn tijd als havenarbeider in Rotterdam verdiende hij de bijnaam “The Singing Crane Mechanic”. Zijn muziek heeft vanaf het begin van de jaren tot nu altijd goed gepresteerd in de Nederlandse hitparade.

Fans in Nederland zijn er dol op als hij optreedt in grote theatershows die doen denken aan concerten in Las Vegas. Hij is de artiest die de meeste concerten in Nederland heeft gespeeld, allemaal op dezelfde locatie en allemaal op hetzelfde moment, dus daar heeft hij momenteel het record voor.

U moet zoeken naar de referentie. Towers gebruikt sinds de jaren tachtig Rotterdam Ahoy, een multifunctionele arena, als locatie voor hun uitbundige galaconcerten. De bronzen buste van hem die Towers vroeger had, is nu te vinden bij de ingang van het gebouw. U moet zoeken naar de referentie.

Towers was lid van de showgroep die optrad in de show die werd gepresenteerd door Len Hauser en de Drifting Five. Hoewel hij in Willem Duys werd voorgesteld als de zingende kraanmachinist uit Rotterdam, werkte hij eigenlijk als onderhoudsmonteur op de Boele-werf in Bolnes. Willem Duys introduceerde hem in die rol.

Onder de alias Leen Huizer, bracht hij zijn debuutsingle uit, die de titel “Louisa” droeg.Kort daarna nam hij onder de naam Len Hauser het Nederlandse nummer “Nina Nina Nina” op. Deze opname werd kort daarna uitgebracht.

Willem Duys, in zijn rol als Lee Towers, gaf een uitvoering van “It’s Raining in My Heart”, geschreven door Wally Tax, de zanger van The Outsiders. Hij debuteerde het nummer voor de allereerste keer in het radioprogramma dat bekend staat als ‘Music Mosaic’. “It’s Raining in My Heart” stond bovenaan de hitlijsten toen het werd uitgebracht.

De grootste hit van Towers was een nummer met de titel ‘You’ll Never Walk Alone’, dat aanvankelijk de titel ‘You Never Walk Alone’ droeg. Towers speelde in zijn eerste grote evenement in De Doelen in Rotterdam, wat destijds een primeur was.

De show was behoorlijk succesvol en bracht veel tijd door op de eerste plaats. Later in zijn carrière verhuisde hij naar Ahoy, waar hij twee keer optrad voor uitverkochte zalen en er een concert was dat volledig uitverkocht was.

Hij zong duetten met een aantal artiesten, waaronder Anita Meyer, tijdens zijn vele optredens bij concerten en evenementen in Ahoy. In Torens was een rol die werd gespeeld in de Nederlandse kinderfilm Sinterklaas en het Gevaar in de Vallei.