Leeftijd Erica Terpstra
Leeftijd Erica Terpstra:- Terpstra was kandidaat voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie en wist een zetel in het parlement te winnen. Hij kreeg een zetel in de Tweede Kamer die met een flinterdunne marge in de VVD-fractie was benoemd. Dit gaf hem het voordeel dat hij nodig had om te winnen.

Ze bleef haar hele loopbaan in de Tweede Kamer zitten, met uitzondering van een korte onderbreking waarin ze werkte als staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op het ministerie van Kok-I. Deze baan heeft in totaal vier jaar geduurd.
Ze werd herkozen in het Huis van Afgevaardigden met een aanzienlijk aantal voorkeurstemmen tijdens elk van haar ambtstermijnen, waardoor ze het oudste lid van het Huis was toen ze uiteindelijk aftrad.Terpstra versloeg Ruud Vreeman, die door de raad van bestuur was voorgedragen voor de functie van voorzitter van de NOCNSF, om de verkiezing voor de functie van voorzitter van de NOCNSF, die in oktober plaatsvond, te winnen.
Ze was de allereerste persoon in de geschiedenis die de gloednieuwe Fanny Blankers-Koen Trofee uitreikte, die haar naam kreeg ter ere van de bekende Nederlandse atleet Fanny Blankers-Koen. Gedurende het hele toernooi was ze voorzitter van het evenement.
Op de gloednieuwe ijsbaan die net in Turijn was aangelegd, reikte Terpstra enkele maanden voor de opening van de Olympische Winterspelen de prijs uit aan Anton Geesink, Sjoukje Dijkstra, Nico Rienks en Ard Schenk.Johan Cruijff zou ook een FBK Trophy van haar ontvangen, maar die kon hij niet halen omdat hij tijdens de groepsloting voor het WK in Leipzig verplichtingen had na te komen.
Tijdens haar ambtstermijn bij NOCNSF werd ze bekend om haar gewoonte om alle belangrijke atletiekevenementen bij te wonen waaraan Nederlandse atleten deelnamen, en om haar tevredenheid uit te drukken over elk van hun resultaten. Hierdoor had ze de reputatie een oneindige voorraad genegenheid te hebben. Terpstra heeft in mei haar functie bij NOCNSF neergelegd.

In de beginfase van zijn zwemcarrière had Terpstra in Nederland een sterke reputatie als freestyle zwemmer. Hij was vooral bedreven in de één meter sprint.Ze nam deel aan de Olympische Zomerspelen in Rome, waar ze een zesde plaats behaalde in het freestyle-evenement en een vierde plaats in de wisselslag-estafette.
Na deelname aan de Olympische Spelen besloot ze na thuiskomst toe te treden tot de zwemploeg van de HZ&PC club in Den Haag.Terwijl ze deel uitmaakte van dit team, werd ze gekozen om voor Nederland te strijden op de Olympische Spelen en won ze twee medailles op de Olympische Zomerspelen in Tokio.
Gecombineerd met Pauline van der Wildt die de tweede estafette van Toos Beumer en Winnie van Weerdenburg’s derde estafette startte, wonnen ze een bronzen medaille op de meter vrije slag estafette en een zilveren medaille op de meter wisselslag.
Beide medailles waren het resultaat van succesvol teamwork door meerdere individuen. Haar enige poging om in haar eentje deel te nemen aan een evenement, in de categorie Freestyle, eindigde met een vierde plaats in de finale.
Omdat haar vader een baan als leraar op de Politieschool in Soekaboemi Java in Nederlands-Indië kreeg aangeboden, heeft de familie Terpstra hun leven uit de weg geruimd en voor een periode van twee jaar naar dit voormalige overzeese gebied verhuisd. Dit werd gedaan zodat haar vader van deze gelegenheid gebruik kon maken.
Dit is de locatie van Erica’s basisschool, en op aanbeveling van de huisarts, die dacht dat ze “te ondergewicht” was, had ze haar eerste zwemlessen in het zwembad dat bekend staat als “Prana”, dat onlangs was heropend na het ondergaan van ingrijpende reparaties.
…en hier werd de basis gebouwd. de basis leggen voor haar latere prestaties als zwemmer. Het gezin nam uiteindelijk de beslissing om naar Nederland te verhuizen vanwege de politieke onvoorspelbaarheid in het land.

Begin jaren zestig was Terpstra een bekende zwemmer in Nederland, met name op de meter vrije slag, waarin hij uitblonk. Het succes van Terpstra op dit evenement hielp hem bekendheid te geven. Ze nam twee keer deel aan de Olympische Spelen, de eerste keer in Rome en de tweede keer in Tokio.
Terpstra, die lid was van zwemvereniging HZ&PC in Den Haag, nam deel aan zijn laatste Olympische Spelen en won twee medailles: een zilveren medaille op de 100 meter wisselslag en een bronzen medaille op de 100 meter vrije slag. Dit was de laatste keer dat Terpstra meedeed aan de Olympische Spelen.
Dit deed ze in samenwerking met Pauline van der Wildt, die als eerste aan de race begon; Toos Beumer, die op de tweede plaats eindigde; en Winnie van Weerdenburg, die op de derde plaats eindigde.
Daarnaast heeft ze een aantal overwinningen op haar naam staan van het EK en het Nederlands Kampioenschap.
Het begin van Erica’s carrière in de politiek begon in de atletiekwereld. Ze nam deel aan een rondetafelgesprekals lid van een panel dat mogelijk nieuw beleid op het gebied van sport in Nederland verkende.
Op de vraag of ze interesse zou hebben om in de Tweede Kamer te dienen, antwoordde ze met ‘ja’ op de vraag. Haar gedachtegang ging ongeveer als volgt: “Ik wil bijdragen aan het vormgeven van de samenleving zoals ik het wil, niet alleen voor mezelf, maar vooral voor mijn kinderen.” Dit was haar motivatie om een verschil te willen maken in de wereld.
Ze gebruikt een voethulpmiddel. Erica waarschuwde: “Ik moet er voorzichtig mee zijn, want na de operatie had ik veel problemen met een bacterie in mijn lichaam”, en ze voegde eraan toe: “Ik moet er voorzichtig mee zijn omdat ik een operatie aan mijn enkel heb ondergaan.” Tot mijn opluchting verloopt alles volgens plan en ik duim voor je dat ik de komende maanden weer normaal kan lopen.