Leeftijd Jannik Sinner

Leeftijd Jannik Sinner:- Hoewel hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld, bereikte hij nog steeds het hoofdtoernooi als een gelukkige verliezer en kon hij zijn eerste hoofdtoernooi-wedstrijd op dit niveau van het toernooi winnen door Máté Valkusz te verslaan. Dit was zijn eerste overwinning op dit wedstrijdniveau.

Leeftijd Jannik Sinner
Leeftijd Jannik Sinner

Dit was de directe oorzaak dat hij was wat hij was. Het zal de allereerste keer zijn dat de maand april internationaal op nummer één staat als dat in april gebeurt. Een week later, tijdens de Challenger-competitie die in Ostrava werd gehouden, deed ik mee.

In de kampioenswedstrijd werd hij met een flinterdunne marge verslagen door Kamil Majchrzak. Hij wist echter zijn eerste overwinning op een topspeler te behalen door te zegevieren over Ji Vesel.Bij het Masters-toernooi dat in Rome werd gehouden,

kreeg hij een wildcard waarmee hij meteen door kon naar het hoofdtoernooi. Hij versloeg vervolgens de beste speler van de competitie, Steve Johnson, in de eerste ronde van de competitie, hoewel hij duidelijk de eerste set had verloren.

In de tweede ronde werd hij in straight sets verslagen door Stefanos Tsitsipas, op dat moment de nummer één van de wereld, al wist hij als direct gevolg van deze tegenslag toch op te klimmen op de wereldranglijst. Tussen de maanden mei en juli nam Sinner deel aan een aantal toernooien op de ATP Tour.

Ondanks zijn beste inspanningen slaagde hij er alleen in om door te stoten naar het hoofdtoernooi van een paar van deze competities, en hij werd ook uitgeschakeld in de kwalificatieronde voor Wimbledon. Nadat de speler het goed deed in de kwalificatie voor het ATP-toernooi in Umag, schoof hij door naar de helft.

Daarna won Sinner zijn allereerste challenger-wedstrijd, die in februari in Bergamo plaatsvond en was pas zijn derde algemene wedstrijd in deze divisie in het algemeen. Deze overwinning was de allereerste overwinning van Sinner op dit competitieniveau.

Hij kreeg een wildcard waarmee hij weer in de hoofdtabel mocht komen, en hij won het toernooi door Salvatore Caruso en Gianluigi Quinzi te verslaan, die beiden werden beschouwd als een van de beste spelers in de competitie.

Leeftijd Jannik Sinner
Leeftijd Jannik Sinner

In de wedstrijd om het kampioenschap versloeg hij in enkele minuten tijd zijn landgenoot Roberto Marcora. Uiteindelijk won hij deze wedstrijd, en dat was dat.In de wereldwijde ranglijst stonden ze tegenover in totaal zes rivalen, die geen van allen lager stonden dan de e-positie. Als direct gevolg van zijn overwinning in deze wedstrijd,

Hij vestigde zichzelf als de eerste speler van het jaar die een Challenger-titel won, evenals de jongste Italiaanse speler die dit op dat moment behaalde. Hij werd ook de eerste speler uit Italië die een Challenger-titel won. Hij is in totaal vier posities in de wereld gestegen en staat nu op de laatste positie. Zijn vorige beste was een positie. Bereik een hogere ranking dan voorheen.

Bovendien zegevierde hij in zijn beide eerste twee ITF-wedstrijden in de maand maart, die respectievelijk plaatsvonden in Trento en Santa Margherita di Pula. Tijdens elk van die toernooien werd hij in slechts één set verslagen.

Om deel te nemen aan de kwalificatieronde van een ATP Tour-evenement dat eind april in Boedapest werd gehouden, kreeg Sinner een wildcard van de organisatoren van het toernooi. Hierdoor kon hij voor het eerst deelnemen aan het evenement.Sinner is geboren en getogen in Sesto, en hij pakte zijn eerste tennisracket op toen hij drie jaar oud was. Hij begon de sport echter pas serieus te nemen toen hij negen jaar oud was.

In plaats daarvan koos hij ervoor om skiër te worden en won hij zowel de Italiaanse reuzenslalom als de vice-Italiaanse kampioenschappen.Vanwege wat zijn tenniscoach, Heribert Mayr, hem vertelde, besloot hij geen professionele skiër te worden en in plaats daarvan een professionele tennisser te worden.

Op 18-jarige leeftijd schreef hij zich in bij het Piatti Tennis-trainingscentrum in Bordighera, in de regio Ligurië. Riccardo Piatti en Massimo Sartori, die nu de coach van Andreas Seppi is, hadden voorheen de leiding over het beheer van deze faciliteit.Bovendien diende Massimo Sartori als gids voor hem. Vanaf september nam Sinner deel aan een aantal juniortoernooien en de kwalificatierondes van ITF Future Tour-toernooien.

Leeftijd Jannik Sinner
Leeftijd Jannik Sinner

Hij was succesvol genoeg om twee juniorencompetities te winnen, waarvan de eerste in Qatar en de tweede in Spanje. In januari deed hij voor het eerst mee aan een Futures-toernooi en dat was een wedstrijd die deel uitmaakte van de hoofdtabel.

Terwijl hij daar was, won hij niet alleen zijn eerste wedstrijd, maar versloeg hij ook een topspeler genaamd Aryan Goveas. In de maand mei nam hij deel aan een wedstrijd georganiseerd door de International Tennis Federation (ITF) in Casale Monferrato, en hij bereikte voor het eerst de kwartfinales. Hij maakte zijn debuut in de wedstrijd om het kampioenschap in het St. Louis Cardinals Stadium.

Christina speelde in augustus in Groden, maar kon niet winnen omdat Peter Heller, destijds de beste speler van Duitsland, versloeg hem in straight sets. Door deze prestatie,Sinner klom niet alleen voor het eerst naar de top van de wereldranglijst, maar won ook zijn eerste titel in het dubbelspel op hetzelfde toernooi.

De inwoner van Zuid-Tirol kreeg een wildcard, die hem de kans gaf om deel te nemen aan de hoofdtabel van het ATP Challenger Tour-evenement dat voor het eerst in Como werd gehouden.Helaas leed hij verlies in zijn eerste wedstrijd, die was voor de nummer één speler van de wereld, Andrej Martin, die in twee sets won.

In de maand oktober nam hij deel aan het Ortisei-toernooi in Groden en won hij zijn eerste wedstrijd op Challenger-niveau door topspeler Luca Giacomini in straight sets te verslaan.Daarnaast kreeg hij een wildcard voor het toernooi, wat bijdroeg aan zijn succes daar. Constant Lestienne, de beste speler van de ronde, versloeg hem door meer punten te scoren dan hij deed en hem te verslaan.