Leeftijd Jonas Vingegaard

Leeftijd Jonas Vingegaard:- Omdat de tegenpartij zich in wezen terugtrok uit de competitie, was Vingegaard op dit punt vrij om zijn eigen kansen te benutten. Wielrennen op de weg is een vorm van wedstrijdfietsen die op de openbare weg wordt beoefend. Wielrennen op de weg staat open voor mannen en vrouwen.

Leeftijd Jonas Vingegaard
Leeftijd Jonas Vingegaard

Er zijn competities die in de loop van een enkele dag plaatsvinden, naast competities die meerdere dagen beslaan. De belangrijkste wedstrijden die op één dag plaatsvinden zijn de klassiekers en wereldkampioenschappen.

In de categorie van meerdaagse wedstrijden zijn de belangrijkste evenementen de Grote Rondes, met name de Tour de France. Sindsdien zijn de meeste van de belangrijkste eendaagse en meerdaagse races geïntegreerd in één evenement, de UCI World Tour.

Deze reis neemt je mee naar enkele van de belangrijkste gebeurtenissen ter wereld. De overige wedstrijden worden georganiseerd door de continentale circuits. De meeste eendagsraces worden achtereenvolgens verreden.

De meeste etappes in competities die meerdere dagen beslaan, zijn doorgaans lineair. Deze etappes kunnen echter ook enkele tijdritten of zelfs een ploegentijdrit bevatten. Wanneer een race langer is dan één dag, wordt het algemeen klassement bepaald door de tijden van elke etappe van de race bij elkaar op te tellen.

De UCI ProTour is een toernooi dat de deelnemers van de meest grote professionele competities op één locatie samenbrengt en die competities omvat. De huidige iteratie van de ProTour heeft de plaats ingenomen van het WK.

Het is verplicht voor elk van de deelnemende teams om ten minste één lid van hun team aanwezig te hebben bij elk van hun wedstrijden. Deze vluchten omvatten de belangrijkste meerdaagse vluchten, zoals de ronden in Frankrijk, Spanje en Italië, maar ook de belangrijkste eendagsvluchten. Ze gaan door tot volgend jaar.

Leeftijd Jonas Vingegaard
Leeftijd Jonas Vingegaard

De drie Grote Rondes en negen andere evenementen werden aan het begin van het seizoen uit het ProTour-schema geschrapt. Een meningsverschil tussen de UCI, de organisatie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de ProTour, en de ASO, de organisatie die verantwoordelijk is voor de organisatie van een substantieel deel van de evenementen, leidde tot deze conclusie.

Daarnaast werd hij bekroond met de eerste plaats in de categorie bergachtig. Tijdens de elfde etappe van de Tour de France maakte een jonge Deen die voor de Nederlanders werkte een record op de Mont Ventoux door de berg te beklimmen in een tijd die sneller was dan wie dan ook. Deze prestatie verbaasde zowel zijn bondgenoten als zijn tegenstanders.

Als gevolg hiervan kon hij de favoriet van de fans, Tadej Pogacar, leiden. Of we hadden helemaal geen reden om ons over hem te verbazen, omdat we hadden moeten zien wat er zou komen en ons daarop hadden voorbereid. Daarvoor had hij ook de Jabel Jais gewonnen, waar hij Pogi versloeg.

De top gezien vanaf de koninginnenrit van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (Ronde van de VAE). Kort daarna won hij de Coppi e Bartali-wedstrijd die in Italië werd gehouden. Hij kon de eerste plaats in de algemene competitie behalen dankzij zijn uitstekende prestaties in de tijdrit en zijn overwinning in de etappe.

Leeftijd Jonas Vingegaard
Leeftijd Jonas Vingegaard

Deze video is geïmporteerd nadat deze is ontvangen van de website YouTube. Op hun website kunt u mogelijk dezelfde informatie op een andere manier vinden, of u kunt daar aanvullende informatie verkrijgen.

Vingegaards deelname aan de Tour de France van dit jaar stond niet eerder op zijn agenda. Door het pensioen van Tom Dumoulin heeft de organisatie nu een openstaande functie. Jonas Vingegaard benutte deze kans door deze met beide handen vast te grijpen.

Het grote publiek maakte kennis met Vingegaard tijdens zijn deelname aan de Tour de France. Na de wedstrijd om de voorspelde leider kreeg Vingegaard de kans om voor zichzelf te strijden in het algemeen klassement.Primo Rogli, die betrokken was bij een ongeval, moest zich terugtrekken uit de competitie vanwege de lichamelijke verwondingen die hij opliep.

Na de negende etappe van de race, die werd verreden in de Alpen, stond Vingegaard op de vierde plaats overall in de competitie.In de elfde etappe zorgde Vingegaard voor opschudding door Go van Tadej Pogaar, die op dat moment de gele trui droeg, los te laten. Het podium werd gehouden bovenop de illustere Mont Ventoux.

Vingegaard was uiteindelijk succesvol in zijn poging om de vorm helemaal uit te breiden tot in de Pyreneeën. Aan het einde van beide bergopwaartse races eindigde Vingegaard op de tweede plaats, achter Pogaar. Hierdoor klom hij op naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Hij hield zijn greep op deze positie tot in Parijs. Vingegaard zegevierde in de Tour de France en bracht de algemene titel mee naar huis, evenals twee ritzeges en de gele trui gedragen door de leider van de race.Hij kreeg de kans om in de Tour de France te rijden in de hoedanigheid van servmier. Het was de bedoeling dat hij Roglic een lang circuit zou zien rijden, zodat hij wat tips zou leren om toe te passen op zijn eigen rijstijl.