Leeftijd Paul Mccarthy

Leeftijd Paul Mccarthy:- De televisie voor kinderen die in de omgeving van Los Angeles wordt gemaakt, is voor mij een grote bron van creativiteit. Ik kwam niet in aanraking met het katholicisme toen ik een tiener was, en ik ben ook niet opgegroeid in een omgeving die tijdens de Tweede Wereldoorlog sterk door Europa werd beïnvloed.

Leeftijd Paul Mccarthy
Leeftijd Paul Mccarthy

Mensen praten graag over kunstwerken uit Wenen, maar ze twijfelen niet aan het feit dat er een significant verschil is tussen ketchup en bloed.Ze waren een aantal uren bezig met het opruimen van de ketchup en het braaksel omdat ze bang waren dat de bestuurders van de universiteit de troep zouden moeten opruimen. Ook de kunsthistoricus Moira Roth hielp hen. Op een foto die werd genomen terwijl het evenement plaatsvond.

Ik heb nooit nagedacht over de mogelijkheid dat de dingen die ik doe als sjamanistisch kunnen worden geïnterpreteerd. Mijn werk bestaat voornamelijk uit acteren als een clown in plaats van als een sjamaan. In sommige eerdere werken van McCarthy probeerde hij de regels van het schilderen te doorbreken door zijn eigen lichaam als penseel of zelfs als canvas te gebruiken.

Later in zijn carrière begon hij voedsel en vloeistoffen uit zijn eigen lichaam te vervangen door de traditionele media die hij eerder had gebruikt. Hij schilderde met zijn hoofd en gezicht in de video getiteld “Sauce”, waarin hij ook verklaarde dat hij “zijn lichaam besmeurde met verf, vervolgens ketchup, mayonaise of rauw vlees, en in één geval met uitwerpselen.”

Dit vertoont een verrassende gelijkenis met het werk van de Oostenrijkse actionist Günter Brus, die aan het begin van de 20e eeuw actief was. Zijn werk ging op een vergelijkbare manier van traditionele schilderkunst naar subversieve performancekunst.

die bestaat uit psychoseksuele gebeurtenissen met de bedoeling om sociale normen te ondermijnen en de emotionele grenzen van zowel de kunstenaar als de kijker te testen. De paragraaf die hij schreef maakt dit overduidelijk.

In de scène uit de film Class Fool is te zien hoe McCarthy zichzelf door een klaslokaal gooit aan de Universiteit van Californië, San Diego, dat doordrenkt is met ketchup totdat hij in de war raakt en zichzelf verwondt. Daarna gaf hij meer dan eens over en stopte toen een Barbiepop in zijn rectum.

Leeftijd Paul Mccarthy
Leeftijd Paul Mccarthy

De show kwam tot een einde toen de toeschouwers niet langer in staat waren hun kalmte te bewaren om zijn optreden te observeren. Een student genaamd Virginia Maksymowicz, samen met een andere student genaamd Blaise Tobia,McCarthy begon als schilder en heeft een formele opleiding in de kunsten, maar zijn primaire interesse gaat uit naar gewone activiteiten en de rommel die ze maken.

Een aanzienlijk deel van zijn late-eeuwse werk, zoals ‘Mountain Bowling’ en ‘Hold an Apple in Your Armpit’, lijkt opvallend veel op het werk van Allan Kaprow, de oprichter van Happenings, met wie McCarthy professioneel samenwerkte. McCarthy werkte ook samen. met Kaprow op een aantal van zijn projecten.

McCarthy’s creatieve inspanningen nemen verschillende vormen aan, waaronder ‘schilderen als actie’, waaronder live optredens, sculpturen, installaties en video. Aan de ene kant is zijn wereldbeeld stevig geworteld in dingen die uniek Amerikaans zijn, zoals Disneyland, low-budget films, soapseries en stripboeken.

Aan de andere kant is hij een kritische analist van de Amerikaanse samenleving als geheel, met inbegrip van haar hypocrisie, dubbele moraal en repressie, evenals de massamedia en de consumentgedreven cultuur die haar domineren.

Aan de andere kant kan de primaire invloed die de Europese avant-garde kunst heeft gehad op haar creatieve vormentaal in verband worden gebracht met de laatste. Dit kan worden gezegd dat het het geval is vanwege het eerste.

Enkele voorbeelden van dergelijke invloeden zijn de Lost Art Movement, Joseph Beuys, Sigmund Freud, Samuel Beckett en het Weense actionisme. Al vroeg in mijn carrière begon ik met video-opnames te werken.

Leeftijd Paul Mccarthy
Leeftijd Paul Mccarthy

De eerste was gericht op de vele unieke perspectieven die op een bepaald onderwerp kunnen worden gesteld. Als de camera niet op zijn kant was gedraaid, had ik mijn toevlucht moeten nemen tot andere methoden, zoals het gebruik van spiegels.

In dat jaar werd McCarthy geboren in de stad Salt Lake City, in de staat Utah. Na het behalen van zijn bachelor in kunst aan de Weber State University in Ogden, Utah, ging hij naar de University of Utah om de rest van zijn studie af te ronden.

Daarna ging hij naar het San Francisco Art Institute om meer te leren over schilderen. Daar behaalde hij een Bachelor of Fine Arts graad.Hij ging naar de University of Southern California, waar hij zijn studies concentreerde op kunst, video en film, en hij studeerde af met een Master of Fine Arts-graad. Er is zo’n programma aan de Universiteit van Californië.

In Los Angeles, waar hij werkzaam was, gaf hij lessen aan studenten over performancekunst, videokunst, installatiekunst en de geschiedenis van performancekunst. Op dit moment zijn film en beeldhouwkunst de belangrijkste aandachtsgebieden van McCarthy in zijn artistieke praktijk.

Aan de andere kant begon ik werken te maken die performances waren in de zin dat ze mijn aanwezigheid voor de camera verbeeldden. Deze werken werden gelijktijdig gemaakt. Het grootste deel van mijn tijd bracht ik door in de studio, waar ik de camera zelf zou bedienen.

De ruimte bevatte niet veel verschillende dingen. Ik nam deel aan verschillende activiteiten en hield bij elke activiteit nauwkeurig mijn voortgang bij. Ze voerden vaak repetitieve taken uit en vertrouwden op hun instinct.

Een van de eerste dingen waar ik aan werkte waardoor ik met vloeistoffen moest omgaan, in dit geval motorolie, was Ma Bell. Het maken van het stuk was niet iets wat ik in de eerste plaats in gedachten had. Het was totaal ongepland en onverwacht.

Dit was de eerste opname met de figuur in een of andere persona. Ondanks het feit dat hij volgens zijn eigen verklaringen op de hoogte was van de activiteiten van de Weense actionisten in de betreffende periode, merkt hij op dat er een aanzienlijke kloof is tussen die activiteiten en zijn eigen prestaties en dat Wenen niet Los Engelen. Hij verklaart deze kloof door te zeggen dat Wenen niet hetzelfde is als Los Angeles.