Leeftijd Wout Van Aert

Leeftijd Wout Van Aert:- In juli raakte hij betrokken bij een crash tijdens de individuele tijdrit in Pau en als gevolg van de blessures die hij opliep, moest hij zich terugtrekken uit de competitie.Op dat moment was het onmogelijk om te zeggen of hij op tijd volledig zou herstellen voor het veldritseizoen of zelfs voor de klassiekers die het wielerseizoen aftrapten.

Leeftijd Wout Van Aert
Leeftijd Wout Van Aert

Later, in een interview met de Nederlandse krant Het Laatste Nieuws, zei Van Aert dat het ongeval zo verschrikkelijk was dat het het einde van zijn carrière had kunnen betekenen.Hij onthulde ook dat het incident werd verergerd door een fout die tijdens zijn operatie was gemaakt.

Volgens hem werkten de chirurgen niet goed aan een van zijn pezen, wat resulteerde in een fout die de crash verergerde. In de maand november kreeg Van Aert de eer om Flandrien van het Jaar te worden.Aert won het eerste verplaatste UCI World Tour-evenement dat werd uitgevochten na de COVID-epidemie.

Hij deed dit door zelf in de aanval te gaan met nog ongeveer vier mijl in de race. Het evenement in kwestie was de Strade Bianche en vond plaats in augustus.De week daarop won Van Aert de verplaatste Milaan-San Remo door de Fransman Julian Alaphilippe in een tweemanssprint voor de overwinning te verslaan.

Alaphilippe was de regerend kampioen van Deceuninck-QuickStep.Dit gebeurde toen de twee renners zich losmaakten van de rest van de groep terwijl ze de Poggio afdaalden. In de maand september won hij de eerste plaats in een uiterst eenvoudige competitie.

Tijdens de vijfde etappe van de Tour de France, die van Gap naar Privas ging, werd er gesprint een steile helling op. Daarnaast zegevierde hij in de sprintcompetitie tijdens de etappe die zich uitstrekte van Millau tot Lavaur.Op de Wereldkampioenschappen in Imola won Van Aert zowel de individuele tijdrit als de wegwedstrijd om de titel van kampioen mee naar huis te nemen.

In beide competities eindigde hij op de tweede plaats, wat hem een ​​zilveren medaille opleverde.Van Aert won in totaal negen etappes van de Tour de France, waaronder twee individuele tijdritten, een etappe met een dubbele klim over de Mont Ventoux en de felbegeerde slotrit op de Champs-Elysées.

Bovendien was Van Aert zegevierend in de algemene competitie. Naar aanleiding van zijn overwinning in de puntencompetitie als geheel kreeg hij het groene shirt dat traditioneel voorbehouden is aan de kampioen van het puntenklassement.

Leeftijd Wout Van Aert
Leeftijd Wout Van Aert

Tijdens de wegwedstrijden die plaatsvonden, nam het team van Vérandas Willems-Crelan An Aert op in hun line-up. In de loop van het jaar uitte hij zijn ongenoegen over de verklaring dat de organisatie ging samenwerken met Roompot—Nederlandse Loterij.

Omdat hij al had toegestemd om met ingang van het volgende seizoen voor Team Jumbo-Visma te rijden, had hij het recht om in september zijn contract bij Vérandas Willems-Crelan te beëindigen en andere kansen te benutten.

Men ging ervan uit dat de eigenaren van het Sniper Cycling team, dat deelneemt aan de wedstrijd Vérandas Willems-Crelan, een vergoeding zouden vragen in het geval dat de wielrenner tijdens het seizoen aan de wedstrijd zou deelnemen voor een ander team.Er werd beweerd dat LottoNL-Jumbo interesse had om een ​​jaar eerder een contract met Van Aert aan te gaan dan was afgesproken. De verhuizing werd in december officieel erkend en het proces begon in

Aert kwam in maart bij de club en maakte meteen indruk. In juni won Van Aert de tijdritwedstrijd op de nationale kampioenschappen, wat hem de titel van landskampioen opleverde. Hij nam ook de bronzen medaille mee naar huis in de wegwedstrijd. In dezelfde maand won hij ook twee etappes van het Critérium du Dauphiné en kreeg hij de groene trui voor zijn inspanningen.

Wout van Aert Herentals werd geboren in september en is een professionele wielrenner uit België. Hij neemt deel aan zowel baan- als wegraces. Sinds maart rijdt hij voor Team Jumbo-Visma als renner in zowel weg- als veldritwedstrijden. Hij begon zijn carrière als veldrijder op het hoogste niveau en schoot vrijwel meteen naar de top van de sport zodra hij begon met wedstrijden.

Leeftijd Wout Van Aert
Leeftijd Wout Van Aert

Wegracen was zijn ticket naar succes en hij won het allemaal. Het is algemeen bekend dat Van Aert een van de beste wielrenners ter wereld is. Zijn veelzijdigheid in verschillende rijstijlen heeft hem door de jaren heen veel lof opgeleverd.

Hij heeft de afgelopen drie jaar elk van de wereldkampioenschappen veldrijden gewonnen en hij heeft ook elk van die jaren de tweede plaats in dit toernooi behaald. Als resultaat van zijn eerdere overwinningen op de Wereldkampioenschappen wielrennen, kreeg Van Aert nog twee medailles: een zilveren in de tijdrit en een zilveren in de wegwedstrijd.

Daarnaast heeft hij één overwinning op zijn naam staan ​​op het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg, twee overwinningen op het Belgisch kampioenschap tijdrijden en vijf overwinningen op het Belgisch kampioenschap veldrijden.

Naast zegevieren in dekampioenschappen won hij het wielermonument Milaan-San Remo en een aantal van de meest prestigieuze wedstrijden van de sport, zoals de Strade Bianche, de Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem, Harelbeke en Omloop Het Nieuwsblad.

In juli werd de startlijst voor de Tour de France openbaar gemaakt en kwam zijn naam op de lijst. In een sprintfinish tijdens de maand juli, zegevierde Van Aert over Elia Viviani en Caleb Ewan in een sprintfinish om de eerste plaats te behalen in de etappe die van Saint-Flour naar Albi ging.