Luciano Dijkman Ouders

Luciano Dijkman Ouders:- Om ongeveer acht uur ‘s avonds maakten Luciano Dijkman en Sherwin Benshomin Windster, die toen een jaar oud was, hun ontsnapping in een witte Volkswagen Golf vanuit de Pompekliniek in Nijmegen.De politie heeft de informatie van de Gelderse krant, waarin stond dat de verdachte hulp had gehad van handlangers die een a hadden, onderzocht en vond dat dit waar was.

Luciano Dijkman Ouders
Luciano Dijkman Ouders

Het omringende hekwerk is met een slijpmachine doorgehakt om een ​​opening te creëren. Dijkman was anderhalve meter lang en droeg een blauw trainingspak toen hij uit de kliniek ontsnapte, in tegenstelling tot Windster, die 1.80 meter lang was en twee gouden tanden had en een tatoeage op zijn borst. Daarnaast draagt ​​Dijkman een tatoeage aan de linkerkant van zijn borst. Dijkman kreeg vanwege zijn rol in het misdrijf een celstraf van vijf jaar opgelegd.

Een gewapende overval, evenals een veroordeling voor afpersing en gewapende overval in Windster, resulteerde in een gevangenisstraf van vijf en een half jaar, waarbij een van de slachtoffers werd vermoord. Het grote publiek is gewaarschuwd de mensen in kwestie niet te benaderen, maar ze worden aangemoedigd om het informatienummer te bellen als ze vragen hebben.

Gedurende de tijd dat de gewapende overval plaatsvond, was het feit dat de huurder van de villa werd lastiggevallen, bedreigd en vastgebonden in zowel de badkamer als de slaapkamer een zeer belangrijk onderdeel.

Luciano Dijkman Ouders
Luciano Dijkman Ouders

Het voorval vond plaats in het midden van de daguren. Naast de gebroken rib die hij opliep, liep hij ook een gebroken neus op. Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat Dijkman en zijn partner de daders waren.

De verdachte, die toen net één was geworden, viel het slachtoffer in de rug aan terwijl hij “IS-achtige dreigementen” uitte dat hij hem zou onthoofden. De aanvaller was net een jaar oud. Nadat het slachtoffer was aangehouden,

dwong de dader hem vervolgens tegen zijn wil een pistool tegen zijn mond te houden. Daarna werd hij bedreigd met de uitdrukking “sterven als een hond” en vertelde hij dat zijn vrouw en kind zouden worden verkracht zodra hij thuiskwam bij zijn familie.

De diefstal duurde meer dan een uur. Dijkman en zijn handlanger namen niet alleen het geld, documenten en sieraden mee, maar gingen er ook vandoor met de Maserati van de bewoner voordat ze werden gepakt.Na enige tijd arriveerde de Maserati in New West. Zowel Dijkman als zijn partner in crime werden gepakt omdat een bewakingscamera foto’s van hen maakte.

Luciano Dijkman Ouders
Luciano Dijkman Ouders

Degenen die verantwoordelijk werden bevonden voor de misdaad werden achter de tralies gezet. Maar de rechtbank dacht alleen aan een celstraf van vijf jaar, terwijl justitie naast tbs ook zes jaar cel eiste.
Omstreeks uur werd Dijkman aangehouden door een gespecialiseerde taskforce op A bij Den Haag. Bovendien werd tijdens de arrestatie een politievliegtuig ingezet.

Een week eerder wisten Dijkman en Sherwin Windster te ontsnappen uit de Nijmeegse gevangenis genaamd “De Pompestichting”.Dijkman was de enige persoon op de Nationale Opsporingslijst die jonger was dan alle anderen, en hij was ook de eerste persoon die ontsnapte.

De autoriteiten hadden de volledige namen en identificatiegegevens van de voortvluchtigen al bekendgemaakt.naast foto’s van zichzelf, met de bedoeling ze zo snel mogelijk te vangen. Dinsdag wisten Dijkman en Windster van het erf te ontsnappen nadat hun kameraden een bres in het hek hadden gezaagd.

Daarna zijn ze ontsnapt in een vluchtauto en zijn daarna nooit meer teruggevonden. Luciano Dijkman is zijn hele leven betrokken geweest bij grote criminele activiteiten, waaronder het plegen van gewapende overvallen. Deze misdaden omvatten: Toen hij uiteindelijk werd vrijgelaten uit een jeugdgevangenis in Lelystad om een ​​begrafenis bij te wonen, maakte hij van de gelegenheid gebruik om de inrichting te ontvluchten.

Dijkman zou uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor een gewapende overval op een hotel, die hij zou hebben gepleegd nadat hij uit een inrichting was ontsnapt. Hij werd gevraagd deel te nemen aan het PIJ-programma, dat is als een jeugdgevangenis, zonder verplichtingen.

Degenen die bekend zijn met de omstandigheden hadden de indruk dat Dijkman en Sherwin Windster elkaar kenden toen ze beiden als kind vastzaten. Het is gelegen ten zuiden van Amsterdam.Ondanks het feit dat hij in beroep ging tegen de beslissing, kreeg hij toch een gevangenisstraf van vijf jaar, naast een totale schorsing van gedrag en gedwongen begeleiding.

Sherwin Benshomin Windster werd schuldig bevonden aan dubbele afpersing en gewapende overval, en hij werd veroordeeld tot vijf jaar en zes maanden gevangenisstraf en TBS voor zijn aandeel in de misdaad waarbij een van de slachtoffers omkwam.

Hij staat op dit moment nog steeds op de lijst van gezochte voortvluchtige. De identiteit van de twee mannen die dinsdagavond een forensisch psychiatrisch centrum konden ontvluchten, is door de politie openbaar gemaakt, samen met foto’s van de personen.