Marcel Boekhoorn Vermogen
Marcel Boekhoorn Vermogen:- Marcel Boekhoorn, 57 jaar, is een investeerder, een miljardair, een avonturier en een dierenliefhebber. Hij heeft het allemaal. Het AD heeft een exclusief interview gehouden met de excentrieke zakenman die verantwoordelijk is voor het naar Nederland halen van twee panda’s.

Over niet opgeven, vertrouwen op je onderbuikgevoel, zaken doen met gevoel voor humor en zijn volgende grote reis plannen.Het is het beste om alle zes de mannetjes tegelijk te voeren, want er is een strijd gaande binnen de groep van zes over wie de leiding heeft, dus vandaag zal dat niet gebeuren.
Binnenkort komt er een nieuwe blikvanger in de ruimte waar interieurgoeroe Piet Boon aan heeft gewerkt. De twee witte tijgers van Ouwehands zijn niet zo lang geleden weggegaan. Ik heb afspraken voor ze gemaakt.
Boekhoorn (58) groeide op in Nijmegen. Vanaf 1981 was hij accountant bij Deloitte. Zijn eerste illustratie kreeg de naam Bowolar, een acroniem dat staat voor Boekhoorn Wordt Lachend Rijk.In 1994 richtte hij Ramphastos op, zijn eigen investeringsmaatschappij, die hij tot op de dag van vandaag leidt. Ramphastos is de Latijnse naam voor de toekan, de geliefde vogel van dierenliefhebber Boekhoorn.
Bakker Bart van Boekhoorn en het telecombedrijf Telfort werden beide verkocht door Boekhoorn, wat in relatief korte tijd een winst van bijna 500 miljoen euro opleverde. “Ik ga met wat ik op dit moment voel.” Hij is een levendig vat vol schijnbare paradoxen, zoals de commerciële en emotionele aspecten van zijn persoonlijkheid.
Een vader die in de geavanceerde technologie werkt, maar zijn tijd liever doorbrengt met zijn ‘drie lieve dochters’. Ik denk dat het zo’n teken van maatschappelijke verarming is dat iedereen alleen maar naar zijn iPhone staart.
Mondain, maar in zekere zin nog steeds de doorsnee Nijmeegse jongen die opgroeide in een ‘eenvoudig arbeidersgezin’.De Deniki is momenteel eigendom van Marcel Boekhoorn. Zijn drie dochters, Denise, Nicole en Kim, inspireerden hem om dit schip hun naam te geven.
Amels Shipyard, gevestigd in Nederland, was in 2007 verantwoordelijk voor de bouw van dit drijvende paleis.Scheepswerf Amels is een onderdeel van het bedrijf Damen. Het bedrijf is door de jaren heen erkend als een bedrijf van uitzonderlijke kwaliteit en echt vakmanschap. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zeeland.
Boekhoorn is een fervent fan van de voetbalclub NEC, die is gevestigd in zijn geboorteplaats Nijmegen, waar hij is geboren en getogen. Bij meerdere gelegenheden was hij instrumenteel om de club uit een krappe financiële situatie te krijgen. Ook in het seizoen 2017-2018 was Ouwehands Dierenpark shirtsponsor van NEC en verscheen het panda-embleem op NEC-shirts.
Het is niet bekend hoeveel geld Boekhoorn in de loop van de geschiedenis van het bedrijf in NEC heeft gestoken. De Gelderlander meldt dat het bedrag ergens rond de 15 miljoen euro ligt. Boekhoorn reageerde daarop door te zeggen: “Ik hou het niet bij.” “Ik zeg het altijd zo snel mogelijk af, dat zorgt ervoor dat ik geen buikpijn krijg.”
Niet al zijn ondernemingen waren echter winstgevend. In 2007 startte hij met de publicatie van de gratis krant De Pers. De operatie werd in 2012 beëindigd na meerdere jaren van verliezen van in totaal miljoenen dollars.Daarnaast deed hij datzelfde jaar een investering van circa 7 miljoen euro in de Nederlandse luxe autofabrikant Spyker.
Na jarenlang worstelen is Spyker in 2014 uiteindelijk failliet verklaard. Het is niet bekend hoe belangrijk Boekhoorn destijds was of hoe groot het belang ervan was.Boekhoorn had al vroeg vertrouwen in zijn vermogen om zijn doelen te bereiken. Bowolar was de naam die hij koos voor zijn eerste zakelijke onderneming.
Boholar is een acroniem dat staat voor Boekhoorn Achieves Rich Smiles. Door zijn forse vermogen heeft Marcel Boekhoorn een plek verdiend in de Quote 500 van dit jaar. Algemeen wordt erkend dat hij een van de meest welvarende ondernemers en investeerders van Nederland is.
Het is het expertisegebied van Boekhoorn om bedrijven te verwerven die al succesvol zijn in een bepaald marktsegment en die bedrijven vervolgens te positioneren voor overname door een meer gevestigde onderneming.
Zo betaalde Boekhoorn in 2004 300 miljoen euro voor Telfort en verkocht het vervolgens binnen negen maanden snel door aan KPN voor 1,2 miljard euro. Andere succesvolle implementaties van deze strategie zijn onder meer de verkoop van Bakker Bart Groep aan het Duitse levensmiddelenbedrijf Kamps en de verkoop van Sim Industries flight simulators aan Lockheed, die hij beide wist te realiseren.
Hij vergaarde zijn fortuin door een aantal verschillende bedrijven te kopen en later te verkopen. In 1999 sloot hij zijn eerste belangrijke zakelijke deal. De bakkerijketen, Bakker Bart, werd vervolgens verkocht aan een Duits bedrijf voor het equivalent van 350 miljoen gulden op het moment van de transactie.
Daarna behaalde hij zijn grootste succes bij Telfort. Hij kocht het telecommunicatiebedrijf in 2004 en nog geen jaar later verkocht hij het aan KPN met een winst van ongeveeren een half miljard dollar. Op de Quote 500-lijst van de rijkste mensen van Nederland van het voorgaande jaar bezet hij de negende plek met een geschatte waarde van 1,8 miljard euro.
De luxe boot is uitgerust met een jacuzzi, een gymzaal, een aantal verschillende zonnebaden en een enorm dek om te zwemmen. De kajuit van het jacht is van binnen prachtig ontworpen. Het beschikt over een grote keuken en andere ruimtes met een verscheidenheid aan banken waarop u kunt ontspannen. Hierdoor is er voldoende ruimte beschikbaar.
Het lijdt geen twijfel dat u een goede tijd zult hebben tijdens uw vakantie als u deze boot gebruikt. De lengte van de boot is in totaal 52,3 meter.Marcel Boekhoorn, die in Nijmegen woont en naar verluidt zo’n 2 miljard euro (!) waard is, is een van de rijkste en meest succesvolle ondernemers van ons land.
Hij vergaarde een groot fortuin met de verkoop van onder meer Bakker Bart en Telfort en haalde vorig jaar de krantenkoppen met de overname van HEMA. Hoogstwaarschijnlijk, zodat de bedrijven dezelfde oplichterij opnieuw kunnen uitvoeren, namelijk verkopen voor een aanzienlijke winst.

Hoewel de inwoner van Nijmegen vaak wordt gevraagd voor sociale evenementen en evenementen, zijn interviews met hem vrij ongebruikelijk. “De relatie met de pers is er helemaal niet”, aldus de spreker.
Volgens de auteur, Jan Bletz, is de reden hiervoor dat hij vindt dat wat hij doet tijdverspilling is. De auteur vervolgt: “Hij is ook van mening dat zijn opmerkingen niet goed zijn overgenomen wanneer hij is geïnterviewd, en hij drukt dit gevoel uit.”