Margaret Windsor Doodsoorzaak

Margaret Windsor Doodsoorzaak:- Margaret, prinses van Wales, stond bekend als de ‘glamour girl’ van de familie Windsor. Terwijl haar oudere zus Elizabeth een voorbeeld was van het concept van plichtsgetrouwe standvastigheid, fladderde haar jongere zus ‘Margot’, zoals ze bekend stond, van het ene feest naar het andere.

Margaret Windsor Doodsoorzaak
Margaret Windsor Doodsoorzaak

Haar huwelijk met “Lord Snowdon” heeft het bijvoorbeeld niet overleefd omdat ze een affaire had met Roddy Llewellyn. Hierdoor liep hun huwelijk op de klippen. Zelfs nadat er twintig jaar waren verstreken, kreeg hij nog steeds toestemming om zijn eer te bewijzen bij het graf van wijlen Margaret.

Het optreden van Helena Bonham Carter liet geen positieve indruk achter op de Britse prinses Margaret. De actrice, die in het komende seizoen van The Crown op Netflix de rol zal vertolken van de inmiddels overleden zus van koningin Elizabeth, deelde haar gedachten met Entertainment Weekly.

Bonham Carter verklaarde: “Mijn oom kende haar heel goed”, verwijzend naar haar familielid. “Ze leek een beetje verontrustend. op haar optreden toen ze haar opmerking maakte: ‘Ik geloof tenminste dat ze daar naar verwees.’

De historische band tussen de Britse koninklijke familie en de familie Bonham Carter gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. Herbert Henry Asquith, overgrootvader van moederskant van Helena, was van 1908 tot 1916 premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij was toen in functie. De Bonham Carters, de familie van haar vader, hebben ook geleid tot een aantal invloedrijke politieke figuren in het Verenigd Koninkrijk.

De jongere zus van koningin Elizabeth, prinses Margaret, stond bekend als ‘The Princess’. Ze stierf op 9 februari 2002, toen ze 71 jaar oud was; in de jaren voorafgaand aan haar dood kreeg ze een aantal beroertes. Ze trouwde op 6 mei 1960 met fotograaf Antony Armstrong-Jones en het paar kreeg samen twee kinderen. 1977 was het jaar dat de relatie tussen de twee mensen eindigde.

Het leven van prinses Margaret Rose Windsor was een wervelwind van rauwe bijeenkomsten, dronken avondjes uit en gepassioneerde romances. Achttien jaar geleden verloor de jongere zus van koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk het leven als gevolg van de roekeloze levensstijl die ze leidde.Hoewel iedereen zich prinses Margaret van Groot-Brittanniƫ herinnert als een harde drinker die altijd het middelpunt van het feest was, was ze ook een toegewijde moeder voor haar kinderen, David en Sarah.

Er wordt gezegd dat Margaret haar zus Elizabeth vlak voor haar overlijden in 2002 vertelde: “Ik heb misschien niet veel gedaan, maar mijn leven is niet voor niets geweest: ik heb twee gelukkige en aangepaste kinderen gemaakt.”

Margaret stierf in het jaar 2002. Hoewel Elizabeth en Margaret zo verschillend van elkaar waren als dag en nacht, waren ze heel close. Margaret was een grappenmaker en een sociale vlinder, terwijl Elizabeth een zeer plechtige, rustige en verantwoordelijke persoon was.

In het jaar 1960 zei ze ja tegen het huwelijksaanzoek dat haar was gedaan door de fotograaf Antony Armstrong-Jones, die ze al een tijdje zag. Het huwelijk verslechterde als een direct gevolg van Antony’s frequente drinken en buitenechtelijke affaires. Margaret werd soms onderworpen aan ronduit onbeleefd gedrag van Antony.

Margaret’s ongelukkige huwelijk zette haar ertoe aan om troost te zoeken in de omhelzingen van andere mannen. Er zijn een groot aantal andere mannen, zoals de acteur Peter Sellers, de zanger Mick Jagger en de zeventien jaar jongere familievriend Roddy Llewellyn. De romance die Margaret had met Roddy leidde tot de ontbinding van haar huwelijk met Antony, dat zestien jaar had geduurd.

Margaret’s drinken en feesten werd aanzienlijk erger na de scheiding. Tegen de tijd dat de lunch voorbij was, was ze al begonnen met het drinken van wodka en het roken van zestig sigaretten. Haar gekke levensstijl gedurende zoveel jaren heeft haar gezondheid op geen enkele manier verbeterd. De dood van de prinses van de jetset vond plaats in 2002, zeven weken voor het overlijden van haar moeder.

Margaret Windsor Doodsoorzaak

Op een dag, begin 1971, nadat de tweeling was gedoopt en prinses Margaret de peettante van May was geworden, wendde ze zich tot mij en zei: “Ik hoop dat je geen kinderen meer hebt.” Dit gesprek vond plaats kort na de geboorte van de tweeling. Mijn antwoord was: “Natuurlijk niet!” Er zijn niet meer dan drie mannen en twee meisjes nodig.

De uitnodiging had niet op een beter moment kunnen komen, aangezien Colin (Anne’s echtgenoot, red.) op dat moment een zeer uitdagende fase doormaakte. Prinses Margaret was zich hiervan bewust, maar ze was niet onder de indruk van zijn acties.

Ze was gewend aan de driftbuien van de koning; mijn vader moest vuilnisbakken oprapen die de koning zo vaak door de kamer had geschopt dat ze niet eens met haar ogen knipperde. De persoon die er het meeste van wist, was prinses Margaret; ze werd vaak geraadpleegd om hem te helpen kalm te blijven. Ze had nooit problemen gehad met het negeren van Colins actiesen suggereerde sterk dat ik hetzelfde zou doen.

Iedereen die de gebeurtenissen van “The Crown” heeft bijgehouden, weet dat prinses Margaret geen erg goede koninklijke was. Verbluffend, eigenzinnig en slim; niettemin, temperamentvol, snobistisch en werkschuw tegelijk. Zij en haar man, Antony Armstrong-Jones, wisten veel schandalen te vermijden, en als gevolg daarvan werden ze allebei herkenbare namen in de jetset.

Margaret was het tegenovergestelde van haar gehoorzame zus Elizabeth, vaak bekend als de koningin, die vier jaar ouder was dan zij. Margaret was onaantastbaar, en soms onmogelijk. In vrijwel alle opzichten was ze het tegenwicht voor de koningin.

Bovenal was de prinses een lid van de elite die gevangen zat in de vergulde kooi en wanhopig wilde ontsnappen, hoewel ze daar nooit echt in is geslaagd. In 1978 werd bekend dat Margaret een affaire had met Roddy Llewellyn.

Prinses Margaret, de zus van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, is zaterdagochtend om 06.30 uur lokale tijd in Londen overleden. Een beroerte was de oorzaak van de dood van prinses Margaret.

De prinses, die 71 was en hartproblemen had, werd tussen vrijdagavond en zaterdagochtend van Kensington Palace naar het King Edward VII-ziekenhuis gebracht.In de loop van de afgelopen drie jaar had prinses Margaret al veel beroertes gehad.

Vrijdagmiddag vond er een tweede aanval plaats.Volgens een verklaring van Buckingham Palace is ze zaterdagochtend om 6.30 uur vredig ingeslapen. Haar kinderen waren onwel.Zaterdagmiddag is de kist van wijlen prinses Margaret verplaatst van het King Edward VII Hospital in Londen naar Kensington Palace. King Edward VII Hospital bevindt zich in Londen.

Margaret Windsor Doodsoorzaak
Margaret Windsor Doodsoorzaak

Het paleis staat tot begin volgende week open voor familieleden en goede vrienden om hun respect te betuigen aan de jongere zus van koningin Elizabeth, wanneer de kist naar een andere locatie wordt verplaatst.