Martin Gaus Ziek

Martin Gaus Ziek:- De druk is eindelijk bij Martin Gaus weg en hij kan opgelucht ademhalen. De zieke voormalige gastheer had echt een gezonde nier nodig van een donor, en die is er al gevonden.In eerste instantie schrijf ik mijn levensverhaal voor mezelf op, en uiteindelijk wil ik de boeken in evenwicht brengen voordat ik sterf.

Martin Gaus Ziek
Martin Gaus Ziek

Gaus” voor zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen door het vertellen van zijn verhaal.Recente gebeurtenissen hebben de gezondheid van Martin geschaad. Zijn nieren functioneerden toen nog maar op 7 procent. “Ik voelde me steeds zwakker”, vertelt hij aan De Telegraaf. Het was absoluut noodzakelijk om een ​​vervangende nier te hebben. Het bemoedigende nieuws dat er een nierdonor beschikbaar is, werd hem vorige week bezorgd.

“Dit is absoluut mijn verlossing”, zei ze. Ik ben een opgewekt mens, maar ik duim voor je dat de nier goed zal functioneren.De procedure is gepland voor 24 oktober. “Nu ik me ervan bewust ben dat ik het potentieel heb om voor een langere periode op aarde te leven, voel ik me extreem emotioneel.” De prognoses waren in feite buitengewoon somber.

Qua statistiek zou ik nog vele jaren kunnen leven, maar omdat ik nierproblemen heb, moet ik heel wat jaren van die schatting aftrekken. Als ik een nieuwe nier krijg, is er een kans dat het mijn gezondheid zal herstellen en me zal helpen om honderd jaar oud te worden.

Hoge bloeddruk is volgens Gaus de oorzaak van de nierproblemen. Aan het eind van de dag ontdek ik dat ik helemaal vermoeid ben. Daarna probeer ik elke andere mogelijke actie uit te voeren, maar geen van hen is succesvol. Een paar jaar geleden, toen mijn dochter Sacha (nu 50) en mijn zoon Serge (nu 51) mijn bedrijf overnamen, waaronder de hondenscholen en de dierenhotels, was ik van plan het rustig aan te doen.

Dit was essentieel omdat hoge bloeddruk de primaire oorzaak is van die nieraandoeningen. Door alles wat ik deed, bracht ik vele jaren van mijn leven door onder een enorme hoeveelheid druk en stress. Dat was niet goed voor mij, en nu moet ik de consequenties dragen. “

Gaus beweert dat de aandoening hem steeds dichter bij het overlijden bracht. Geloof me, ik ben bang om te sterven. Ik heb nog wat tijd over hier op aarde. Volgens de statistieken word ik 83 jaar. Maar door de nieraandoening die ik heb, moet je daar eigenlijk een aantal jaren van aftrekken. Sterker nog, ik heb het gevoel dat ik flauwval. Dat idee is volkomen belachelijk. Een getransplanteerde nier zal ongetwijfeld mijn kwaliteit van leven verbeteren. “

Volgens de presentator, die 73 jaar oud is, “zijn ze allebei nog steeds actief, maar slechts voor ongeveer 18 procent.” Dat meldt De Telegraaf. “Als het richting 15 procent gaat, zoals het gaat doen, dan zal ik thuis met nierdialyse moeten beginnen”, zei ze.

Honden en hun baasjes uit Lelystad, Dronten, Almere en Zeewolde komen al jaren naar onze hondenschool voor begeleiding. Onze instructeurs zijn erg enthousiast over wat ze doen. Tijdens de lessen worden zowel de baasjes als hun honden aangemoedigd om te werken aan een sterk team.

We willen dat hondenbezitters en hun hondenvrienden van elkaars gezelschap genieten, een goed begrip van elkaar hebben en respect hebben voor de eisen van de ander. Ons personeel bestaat uit gekwalificeerde hondentrainers die een sterke passie hebben voor zowel mensen als hun hondengenoten.

Wij begeleiden u en uw hond graag bij al uw “doggy” zaken. U kunt rekenen op de best mogelijke informatie en op doordachte begeleiding voor zowel u als uw hond. Het maakt niet uit of je begint met de basiscursus of de puppycursus; het zijn allemaal even goede opties. Er is een les die precies goed is voor jou en je hond.

Als uw hond al wat ouder is en al eerder aan trainingen heeft deelgenomen, is het misschien een goed idee om eens te kijken naar enkele van onze andere trainingsmogelijkheden. Je zult een breed scala aan leuke vaardigheden oppikken die je tijdens de reguliere wandelingen heel snel kunt gebruiken.

Daarnaast bieden we gedragstherapie en privébegeleiding aan cliënten met gedragsproblemen. Het is absoluut noodzakelijk dat de service van hoge kwaliteit is! We zullen u laten zien hoe u zijn respect kunt winnen door u een diepgaand inzicht te geven in het wezen van de ‘hond’, compleet met al zijn unieke kenmerken, vereisten en behoeften. Vanaf dat moment kunnen er prachtige dingen gebeuren en kan iedereen samen plezier hebben!

Tijdens het interview geven de dierendeskundige en de omroep aan dat hij niet wil dat zijn gezondheid verder verslechtert. Ik ben me ervan bewust dat ik aan het eind van de dag volledig uitgeput ben. Daarna heb ik er alles aan gedaan om het probleem op te lossen, maar niets lijkt te helpen. “

Hoge bloeddruk is de oorzaak van complicaties met de nieren. Door alles wat ik doeid, ik heb vele jaren van mijn leven onder een enorme hoeveelheid druk en stress doorgebracht. Dat was niet goed voor mijn gezondheid, en nu moet ik de prijs betalen. “

Door de ziekte staart hij de dood in het gezicht. Geloof me, ik ben bang om te sterven. Ik heb nog wat tijd over hier op aarde. Na zijn niertransplantatie in 2018 haalt Martin, die zichzelf omschrijft als ‘herboren’, verschillende anekdotes op uit de dagboeken die hij jarenlang bijhield.

Ik weet dat het egoïstisch is, maar een deel van mij wil alles nog een keer bekijken. Vanaf mijn kindertijd tot de prestaties die ik op televisie heb gehad met shows als “Dierenmanieren” en “The Natte Neuzen Show”, “dit is mijn verhaal”.

Tijdens zijn vakantie op Texel kreeg Martin Gaus een plotselinge aanval van ondraaglijk ongemak in zijn onderbuik. “Het was echt een vreselijke ervaring. Mijn maag was opgezwollen en het ongemak was zo ernstig dat het bijna ondraaglijk was. Omdat ik zoveel pijn had, wist ik niet meer waar ik moest kijken”, aldus de dierenadvocaat, die is 73 jaar oud en staat in De Telegraaf.”

De prognose van Gaus zag er niet goed uit, maar een ervaren chirurg kon zijn leven redden met een ingenieuze operatie, dus hij is nog steeds bij ons. Desondanks kwam hij niet geheel onbeschadigd uit de beproeving. De nieren van de vorige gastheer, die al in slechte staat waren, hebben extra schade opgelopen. “Ik zou zeggen dat mijn nieren maar op ongeveer zeven procent van hun capaciteit functioneren.”

Tot niet zo lang geleden was dat nog achttien procent. Om de dag gedwongen worden dialyse te ondergaan, is een belangrijke levensverandering. Maar het toeval wil dat ik hier nog steeds ben. Het was ook mogelijk dat de uitkomst anders was geweest. “Er zijn mensen met een nierziekte die bijna constant gedialyseerd moeten worden.”

Ondanks dat Martin Gaus, die nu 77 jaar oud is, ruim vier jaar geleden een nier kreeg van een donor, gaat het op dit moment bijzonder goed met hem. Hij schrijft nu wat hij zijn memoires noemt ‘op therapeutische basis’, zoals hij zelf zegt. Zeker voor de jongere generaties (van kleinkinderen).

Martin Gaus Ziek
Martin Gaus Ziek

Voor de tijd na mijn overlijden zijn ze dan op de hoogte van opa’s verblijfplaats en activiteiten. De dierenliefhebber spreekt enige gereserveerde scepsis uit over de mogelijkheid dat de biografie ooit zal worden gepubliceerd. “Dat heb ik niet langer nodig om aan mijn behoeften te voldoen.”