Max Colombie Vriend

Max Colombie Vriend:- Tijdens een interview met Pi-Pôle besprak Max de betekenis achter de keuze van de naam Oscar voor zijn band, en zei: “Oscar is een naam die ik echt waardeer; het is lyrisch en licht.”Zijn liedjes zijn altijd autobiografisch en hij is het enige lid van Oscar and the Wolf dat nog in leven is. Hij schudt echter zijn hoofd en erkent dat alles toch goed zal komen:

 Max Colombie Vriend
Max Colombie Vriend

Het nummer “Entity” is een weerspiegeling van de vele onbekenden in zijn leven, evenals de individuen die zich in zijn directe omgeving bevinden. Als het op de cd zou staan, zouden ze het gevoel hebben dat ze aangesproken werden, en waarschijnlijk zouden ze binnenkort aanbellen.

Een van mijn redacteuren vertelde me eens dat gevoelige mensen meer kans hebben op een depressie dan anderen, omdat hun geest er altijd (hoewel onbewust) naar streeft om het grotere geheel te begrijpen. Ze zei dat dit een van de redenen is waarom gevoelige mensen vaker zelfmoord plegen.

Het heeft het potentieel om een ​​uitstekende bron van nuchterheid te zijn wanneer dat nodig is. Je vraagt ​​je misschien af, gezien de diversiteit van ‘Entity’, of dit de reden is waarom hij het moeilijk vindt om een ​​bepaald genre te kiezen.

Veel te lang zijn Oscar en de Wolf te eenzijdig geweest, maar de remedie komt binnenkort uit Colombia. Ondanks de negatieve connotaties die ermee verbonden zijn, heeft een verminderd lidmaatschap een belangrijke bijdrage geleverd aan het groeiende gevoel van vrede.

In alle opzichten is dit een one-man show, of meer specifiek, het is mijn one-man performance. Mijn probleem is dat ik niet erg goed ben in het werken met andere mensen aan gedeelde projecten.Ik heb de neiging om te verstrikt te raken in de manier waarop ik ruimte maak voor compromissen, net zoals in een echte band. Op het absolute minimum,

Veel mensen hadden de indruk dat “Entity” een onafhankelijk album zou worden na het horen van de eerste paar nummers, maar het album werd uiteindelijk een meesterwerk van soulvolle elektronica die sterk werd beïnvloed door de legendarische zanger Sade.een methode die meer technologisch is. Max Colombie debuteerde als producer en mixer met dit album, waarop ook Leo Abrahams te zien was, die het album co-produceerde en mixte.

Op het gelijknamige album vind je nummers met titels als ‘Princes’, ‘Undress’ en ‘Strange Entity’. Het kreeg lof van gerespecteerde tijdschriften als Drowned in Sound en Les Inrocks, en behaalde zelfs de status van dubbel platina in België.In juli 2016 bracht hij “The Game” uit, dat diende als de debuutsingle van zijn aanstaande tweede studioalbum. Na enige tijd rangschikte de Hype Machine het als de veertiende meest populaire.

Na een lange Europese tournee in 2015, waaronder een tour als voorprogramma van Roisin Murphy, slaagden Oscar and the Wolf erin om samen 27.000 zitplaatsen te verkopen in twee zalen: het Sportpaleis in Antwerpen, België, en de Heineken Music Hall in Amsterdam, Nederland.

 Max Colombie Vriend
Max Colombie Vriend

Na zijn optreden als headliner op het Pukkelpop festival in 2016, uitverkochte optredens in de Ancienne Belgique in Brussel en de Paradiso in Amsterdam. Vrijwel direct daarna verklaarde hij dat hij in de nabije toekomst zowel in de Heineken Music Hall als in het Sportpaleis zou optreden.

Bovendien is de wolf een wezen van de nacht dat bekend staat om het huilen bij de volle maan, wat een gebaar is dat symbolisch is voor alleen zijn en het koud hebben. Mijn muziek bevat aspecten die zowel briljant als donker zijn, omdat ik daarin een balans wil vinden tussen licht en donker.

Max Colombie, toen nog maar 14 jaar oud en afkomstig uit Jette in België, maakte zijn debuut in de muziekindustrie in 2005 door als tweede te eindigen met zijn pianoballad “Forever” in de voorronde van de Belgische competitie voor het Junior Eurovisie Songfestival. In datzelfde jaar werden enkele exemplaren van het lied ter beschikking gesteld.

En in 2006 brachten ze nog een album uit met de titel “Nobody”, dat hen volgde. Voordat Colombie echter een carrière in de muziek begon, verhuisde hij naar Gent om kunststudies te volgen. In 2010 werd de vorming van de band Oscar and the Wolf aangekondigd door Colombie, Ozan Bozdag, Claudio Arduini en Jasper Bullynck, met Colombie als hoofdzanger van de band.

In 2010 zagen we de release van het eerste uitgebreide spelaanbod van Imagine Mountains, getiteld 2012 Summer Skin. Desondanks boekten Oscar en de Wolf pas in 2014 een groot succes, toen ze het droompopalbum Entity uitbrachten. Muziekbijdragen werden ook geleverd door onder meer Kris Verhelst, Filip Brans en Roland Spooren.

Daarna ging de band op tournee door Europa, waar ze op verschillende podia en muziekspektakels speelden, waaronder de Paradiso in Amsterdam en de evenementen Rock Werchter, Hurricane, Pukkelpop en Tomorrowland. Bovendien eerde de muziekindustrie Oscar en de Wolf voor drie van hun nummers die in 2014 met onderscheiding werden uitgebrachts.

 Max Colombie Vriend
Max Colombie Vriend

Het nummer “Orange Sky” van Oscar and the Wolf, dat in 2013 werd uitgebracht, katapulteerde de band in de publieke belangstelling en leverde ze openingsplaatsen op voor artiesten als Lou Reed. Het was echter de release van het debuutalbum van de band, Entity, in april 2014 dat de reputatie van de band verstevigde. De indie-folksfeer die op Colombie’s eerdere EP’s aanwezig was, werd in dit album overgenomen.

Oscar and the Wolf wordt momenteel door Colombie ontwikkeld als een eenmansshow met de hulp van een twintigkoppige crew die de naam Team draagt. Op het moment dat iemand me buitengewoon aardig lijkt, begin ik meteen aan mijn gezond verstand te twijfelen en vraag me af of wat ik ervaar liefde, verbijstering of niets is waar ik me zorgen over zou moeten maken.

een mening vormen over Max Colombie is niet je gebruikelijke persoon die gespecialiseerd is in public relations. Hij schuwt het niet om in details te treden over zaken als politiek of religie, en hij is bereid om informatie over zichzelf en zijn muziek met anderen te delen.