Nicolette Kluijver Ziek

Nicolette Kluijver Ziek:- Het bruisende leven van omroepster Nicolette Kluijver kwam in 2017 abrupt tot stilstand toen ze de diagnose kreeg dat ze longkanker had. Ik had toen drie kleine kinderen en ik was bang dat mijn leven zou eindigen. Maar ze kwam door de ziekte heen en ze zag dit als een tweede kans. Nu ze de ware zin van haar leven heeft gevonden, wil ze anderen aanmoedigen hetzelfde te doen.

Nicolette Kluijver Ziek
Nicolette Kluijver Ziek

Nicolette’s longkanker is de afgelopen vijf jaar genezen, maar de ziekte is nog steeds de oorzaak van haar slapeloze nachten. De presentator van Expeditie Robinson voelt zich de afgelopen maanden bijzonder angstig als gevolg van de wijdverbreide coronavirusepidemie. Ze wordt in de publicatie geciteerd: “Ik was erg blij met mijn vaccin.”

” Pas toen ik de tweede kreeg, realiseerde ik me hoeveel verborgen zorgen ik al heel lang in stilte met me meedroeg. (…) Soms kan ik me nog steeds zorgen maken dat het terugkomt, en andere keren kan ik wees er volkomen kalm over; het hangt allemaal af van hoe mijn geest op dat moment functioneert.

De interviewer, Van der Vorst, zelf vader van zijn zoon Levi, raakte een beetje opgewonden toen de tweeling Jesse en Ana-Sofia (2) – samen met plastisch chirurg Joost Staudt – begon te praten over hoe ze hun neuscorrectie kregen. Nicolette’s dochter Isabelle, die vier jaar oud is en ook aan hem werd voorgesteld, is lid van de familie.

“Ik heb geen ruimte meer om te eten. Ik zou dit niet in hun bijzijn moeten doen omdat het er slecht uit zal zien, maar dit zal in de toekomst nuttig zijn.”Als onderdeel van de aflevering “Van der Vorst Zie Sterren” bracht Peter Nicolette een bezoek aan haar huis. Ook sprak hij met Thomas Dekker, een voormalig wielrenner die nu met zijn Amerikaanse vriendin in Beverly Hills woont.

Nicolette wil nog meer van haar tijd en energie kunnen besteden aan het helpen van dieren. “Daarin is de echte locatie van mijn genegenheid. Ik help de honden al een handje en heb me gecommitteerd aan het olifantenproject van de IFAW-stichting. Daarnaast heb ik op Bonaire een plastic initiatief opgezet met als doel om het afgedankte plastic van toeristen een tweede kans te geven.

Ik ben me er ook van bewust dat er voor mij een manier is om het milieu te helpen. Hoewel mijn acties niet de hulpbronnen sparen, dragen ze wel op de een of andere manier bij. Het zijn allemaal erg onbeduidende speldenkoppen, maar ze geven me veel energie. Ik wil uitdrukken hoe dankbaar ik ben dat ik dat kan doen.

Nicolette Kluijver Ziek

Als ik iets positiefs kan bijdragen, geeft dat een overweldigend gevoel van liefde in mijn hart.Nicolette Kluijver, nu 37 jaar, ging de hele wereld over dankzij haar werk als omroepster voor BNN en later RTL. Ze beweert: “Mijn leven is niets anders dan een achtbaan geweest.”

“Ik was constant aan het werk en streefde altijd naar het opbouwen van een carrière voor mezelf”, zei ze. In diezelfde periode was ik ook verantwoordelijk voor de geboorte van drie kinderen. En met één snelle beweging werd de parkeerrem aangetrokken.

De presentatrice kreeg in februari 2017 het nieuws te horen dat ze longkanker had. Terwijl Nicolette vanaf het begin wist dat er iets niet klopte, was haar arts bang dat ze tuberculose zou hebben. In mei 2019 zal ze in de show Nederland Staat Op Tegen Kanker verklaren: “Ik voelde tot in het diepst van mijn vezels: dit is niet goed.”

Na een half jaar wachten ging ze uiteindelijk naar een andere arts voor een second opinion. Toen kreeg ze te horen waar ze al het meest bang voor was. Toen ik naar beneden keek, was de grond onder me verdwenen. Ik vroeg me af hoe ik ooit de rijping van mijn kinderen zou kunnen meemaken. Je leven stort gewoon in. Ik bevond me plotseling in het lichaam van een andere persoon, iemand die vocht tegen longkanker.

En ik ga ook niet terug naar de persoon die ik daarvoor was.’Hoewel Nicolette op dit moment een schone gezondheidsverklaring heeft gekregen, blijft ze stilstaan ​​​​bij de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. “Er woedt een storm in mijn schedel, en het zal me niet met rust laten. Ik ben voor altijd doodsbang.

Ik ben degene die bang zou moeten zijn. Ik heb geen idee in welke richting het zal uitslaan. Aan de andere kant ,,Ze beweert dat de aandoening verantwoordelijk is voor alles wat er in haar leven is gekomen. “Ik ben dankbaar omdat ik uit de eerste hand heb ervaren hoe vluchtig het leven kan zijn.”

Tegenover De Telegraaf spreekt ze haar bezorgdheid uit over de mogelijkheid dat de ziekte weer opduikt. Dat lijkt ook de situatie van het jaar ervoor. Ik ging naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam voor mijn jaarlijkse scan, en terwijl ik daar was, zagen de artsen dat mijn beide longen vol vlekken zaten. Ik herinner me dat ik dacht: “Als dit kanker is, ben ik er klaar mee.”

Ontstekingsreacties bleken de oorzaak te zijn. Ik moet nog een half jaar zitten voordat ik de volgende scan kan plannen, dat is gewoon te lang wachten en maakt me behoorlijk zenuwachtig. Gelukkig is er ook een positieve kant aan dit alles, iets waar ik mezelf bewust aan probeer te herinnerenstentbasis.

Nicolette, haar man Joost en hun kinderen noemen Bonaire al geruime tijd thuis. Maar wie denkt dat de presentatrice in alle rust op het strand ligt te luieren en bruin wordt, vergist zich. Ze heeft meer op haar bord dan ooit tevoren, maar toch doet ze er alles aan om het leven van de mensen en dieren die het moeilijk hebben in die regio op te fleuren.

“Als je ziek bent of als je de sterfelijkheid in het gezicht staart, besef je wat echt belangrijk is in het leven. En dat is in een notendop gezondheid: bezig zijn met bezigheden die je vreugde brengen, dankbaarheid beoefenen voor wat je bezit, en het beste uit de relaties met familie en vrienden halen.

Dat is echter iets dat verloren kan gaan in de hectiek van het dagelijks leven en de druk van een cultuur waarin je geacht wordt aan ieders normen te voldoen. terugkeren naar haar eigen, eerder vastgestelde routines.” Ook al is het een tijdje geleden, ik herinner me nog levendig het moment waarop mij werd verteld dat ik longkanker had en mijn hele leven tot stilstand kwam.

De plotselinge en diepe erkenning dat ik, afgezien van mijn gezondheid en mijn kinderen, eigenlijk niets anders nodig had in mijn leven. Sindsdien hebben ze het hele jaar 2010 de nummer één positie ingenomen. Ik herhaal ook regelmatig tegen mezelf: “Ik wil nooit meer de Nicolette zijn die ik was voordat ik ziek werd.”

Nicolette Kluijver Ziek
Nicolette Kluijver Ziek

Er werd ontdekt dat Nicolette aan longkanker leed. Op het eerste gezicht deed ze het voorkomen alsof het nog maar het beginstadium was, maar achter de schermen was het veel serieuzer. Ze voegt er nu aan toe dat het krijgen van zo’n diagnose niet alleen het leven op pauze zet, maar ook perspectief geeft. Ik dacht bij mezelf: