Niels Littooij Vriendin

Niels Littooij Vriendin:- Niels Littooij, ofwel ‘Nielson’, kennen we allemaal van grote hits als ‘IJskoud’,’ Beauty & De Brains’ en ‘Sexy Als Ik Dans’, maar afgelopen jaar hebben we zelfs weinig van de singer-songwriter gehoord.

Niels Littooij Vriendin
Niels Littooij Vriendin

Desondanks heeft Nielson Sexy Als Ik Dans niet op zijn debuutalbum opgenomen; in plaats daarvan werd het opgenomen op zijn volgende album, Know Je Wat Het Is, dat in 2016 werd uitgebracht. Dit album staat momenteel op de derde plaats in de Billboard 200-hitlijst van best verkochte albums.

Dit album bevat gastoptredens en bijdragen van verschillende muzikanten, waaronder Guus Meeuwis, Paul de Munnik en Jiggy Djé. In hetzelfde jaar trouwde Littooij met Hanna Verduijn, het meisje op wie hij al sinds hun kindertijd verliefd was en uiteindelijk trouwde, waarmee het officieel werd.

Op het derde album van de muzikant, genaamd Diamant en gepubliceerd in 2018, gaat hij dieper in op zaken dan op zijn vorige albums. Hoewel de single Ice Cold al in de maand november van dat jaar te koop was, bereikte hij pas in maart van het jaar daarna de hoogste positie in de hitparade.

De komende zomer zal Nielson optreden op een aantal verschillende muziekfestivals, waaronder Concert At Sea en Dutch Valley. Naast zijn eigen composities heeft Nielson bijgedragen aan verschillende nummers, waaronder die van Ali B, Kris Kross, Amsterdam en Tabitha. Op al deze tracks is zijn werk te horen.

Niels Littooij is geboren op 28 december 1989 in Dordrecht. Hij wil een carrière als rapper nastreven en besluit zich in te schrijven aan de Herman Brood Academie in Utrecht om zich voor te bereiden op de industrie. Het jaar daarop, dat was 2008, won hij de wedstrijd van Kunstbende in Rotterdam, wat hem een ​​plaats opleverde als voorprogramma van hiphopcombo The Opposites.

Niels Littooij Vriendin

Kort daarna herkent de kindertelevisiezender Nickelodeon Littooij en besluit hem in dienst te nemen als lid van de popgroep Zirkus Zirkus. Hij treedt op naast dansers Sherman Doesburg en Sigourney Korper. Ze gaan samen dansen.

De band bracht in het jaar 2009 een album uit onder de titel “In De Tent”. Het nummer werd geproduceerd door Phil Wilde, die in de jaren 90 een drijvende kracht was achter de huisgroep 2 Unlimited.

De naam van de groep op de plaat is 2 Unlimited. 17 & Smoorverliefd was een enorme hit in 2009 en ook de single Bij Jezijn, die in 2010 verscheen, doet het commercieel uitstekend. Beide nummers zijn uitgebracht door 17 & Smoorverliefd. Nadat Toontje Lager in 2011 hun cover van Secretly Gedanst had gepubliceerd, besloot de band er kort daarna mee te stoppen.

wereld op z’n kop zijn goede vriend en neef zijn voorafgegaan. Hij schreef zijn verdriet in zes liedjes, die maandag in een EP verschenen zijn. Op maandagavond luistert hij naar een van de nummers op Op1, ‘Grijs.’

Niels Littooij had vaak overwogen om het rouwproces te stoppen. “Ik heb echt vaak gedacht om ermee te kappen. Het duurt even voordat je de mooie dingen weer ziet. Nu zijn er bijvoorbeeld prachtige herinneringen aan de week dat hij weg was.” zag ik die natuurlijk niet.”

Niels Littooij nam de wijze beslissing om deze nummers niet uit te brengen onder zijn artiestennaam Nielson. “Dit is zo persoonlijk. Nielson is wel een versie van mij, het is geen rol die ik speel. Ik maak als Nielson de muziek met drie jongens en ik zie het als onze speeltuin. Dat is heel gaaf om al tien jaar te doen.”

Niels Littooij Vriendin
Niels Littooij Vriendin

Deze nummers gaan over Niels Littooij zelf, dus hij klinkt beter onder zijn eigen naam. “Dit gaat zo over mij, het gaat ook niet eens over Nathan. “Die jongen kan je niet eens vatten in een nummer.” Niels Littooij heeft een tatoeage op zijn arm die hem voortdurend aan Nathan doet denken. “Het is een bellenblaas – het staat symbool voor onschuld, dom doen en jeugd. Ook heb je bij een bellenblaas bij het uitgaan altijd sjans. “