Ouders Elvis Presley

Ouders Elvis Presley:- Elvis Presley, die leefde van 1935 tot 1977 en bekend stond als ‘Elvis the Pelvis’, ‘The King’ en andere bijnamen, stierf in 1977, waarmee veertig jaar voorbij was. Elvis Presley is ongetwijfeld een van de meest iconische figuren in de annalen van de muziekgeschiedenis. Tijdens zijn actieve zangcarrière, die tussen 1958 en 1960 zijn hoogtepunt bereikte, nam hij maar liefst 750 nummers op.

Ouders Elvis Presley
Ouders Elvis Presley

Maar bovenal werd hij ongedaan gemaakt door de keuzes van zijn Nederlandse manager, ‘kolonel Tom Parker’, wat eigenlijk het pseudoniem was van de Nederlandse zakenvliegerfluiter Dries van Kuijk (1909-1997). Elke beslissing die deze manager nam, te beginnen in 1956 en daarna door te gaan, was rampzalig voor Elvis en zijn familie. Bovendien was hij enigszins verantwoordelijk voor de teruggetrokken levensstijl die de popartiest had gekozen te leiden.

Het jaar 1933 is waar we het verhaal oppikken. Gladys Love Smith, geboren op 25 april 1912 in Pontotoc County, Mississippi, en Vernon Elvis Presley, geboren op 10 april 1916 in de stad Fulton, Mississippi, namen de beslissing om te trouwen. Vanwege het feit dat Vernon slechts 17 jaar oud was en Gladys toen 21 jaar oud, was het onmogelijk om dit te laten plaatsvinden tenzij een van de ouders van Vernon hun toestemming gaf.

Omdat geen van beide ouders hun zegen wilden geven, werden Vernon en Gladys gedwongen te vluchten om hun huwelijk in de schaduw te houden in Verona, Wisconsin. De trouwambtenaar in Verona was misleid over de leeftijd van het paar en niemand in Verona kende een van de leden van het paar. Gladys was slechts 19 jaar oud, volgens Vernon, die beweerde 22 jaar oud te zijn.

De officier vertrouwde op het relaas van het paar en op 17 juni 1933 volbracht hij de bruiloft.Beide ouders van Elvis waren succesvol in hun carrière, ondanks dat ze slechts een bescheiden salaris verdienden, en terwijl ze wachtten op de geboorte van hun eerste en enige kind, sloot Vernon een lening af om een ​​huis te bouwen dat meer geschikt was voor zijn gezin.

Bij de herdenking van wat de 75e verjaardag van Elvis Presley in 2010 zou zijn geweest, was hij met zijn grootmoeder Priscilla en zus Riley op het landgoed Graceland. Drie jaar eerder bezocht hij Graceland voor de 40e verjaardag van de dood van zijn grootvader.


Volgens wat Hoedel schrijft in zijn artikel voor het Britse muziektijdschrift NME, zijn verschillende leden van de familie van Elvis’ moeder op zeer jonge leeftijd overleden. Dit omvat drie ooms van Elvis en Elvis’ moeder Gladys, die op 46-jarige leeftijd overleed.Het is schokkend om te zien hoe slecht de gezondheid van hun familie in de loop van de tijd is verslechterd.

Elvis Presley werd geboren met een veelheid aan lichamelijke afwijkingen die uiteindelijk tot zijn dood leidden. Ondanks het feit dat hij altijd werd voorgesteld als een rock-‘n-roll “man” die zich overgaf aan overmatig drank- en drugsgebruik, werd ontdekt dat zijn lichaam in werkelijkheid genetisch ontregeld was.

Volgens Hoedel zou Elvis Presley een meester zijn geweest in het verhullen van de gebreken in zijn fysieke verschijning. “Natuurlijk mocht niemand het weten, want als het bekend werd, zou zijn reputatie als een zeepbel uit elkaar spatten”, zei ze. Hij kreeg een grote hoeveelheid medicijnen, die, in combinatie met drank en ongezonde, vette maaltijden, leidde tot een uit de hand gelopen situatie.

Ouders Elvis Presley

Ook blijft de identiteit van Elvis’ arts, Dr. George C. Nichopoulos, onduidelijk. Hij keek toe terwijl “The King” voor hem weggleed, maar hij bleef hem medicijnen geven die niet verkrijgbaar waren bij uw typische apotheek.

Naar alle waarschijnlijkheid was hij ook een vriend van Elvis; desalniettemin ontwikkelde de zanger zo’n afhankelijkheid van die rotzooi dat het hem alleen maar verder de afgrond in duwde. Als direct gevolg hiervan kan ook de functie van “Dr. Nick” in twijfel worden getrokken.De auteur is van mening dat het nuttig zou zijn om Presley in ‘een meer humanitair licht’ af te schilderen. ‘Na al die jaren is de leugen dat hij dood is aan het licht gekomen, maar toch doe je hem onrecht aan.

‘ Hij had een aanzienlijke invloed op onze cultuur en werd een wereldwijde beroemdheid, maar in werkelijkheid was hij niet erg gezond en worstelde hij om voor zijn gezin te zorgen.Vergeet niet dat er in het verleden periodes waren dat er geen andere keuze was dan binnen je eigen gezin te trouwen, bijvoorbeeld vanwege financiële beperkingen.

Ook al wordt die familie een stel ‘hillbillies’ genoemd, je moet ze niet beoordelen op basis van dat stereotype.Het was algemeen bekend dat Benjamin naar zijn overleden grootvader ging. Ook zijn moeder gaf dat toe, en ze besprak het vaak toen ze door de media werd geïnterviewd.

“Omdat de overeenkomst zo duidelijk is, willen mensen altijd met hem op de foto”, gaf ze toe. “Mensen willen altijd op de foto met’Hij kon nergens heen zonder te worden geobserveerd.’Gladys Presley kon bevallen van twee zonen, Jesse en Elvis, maar helaas was de eerste een doodgeboorte.

Deze tragedie had een effect op hoe beschermend Gladys was tegen Elvis, die haar enige overlevende zoon was. Jesse Presley was de oudere broer van Elvis.Degenen die bekend zijn met de discografie van Elvis Presley kennen waarschijnlijk al de feiten die het leven van de beroemde rockster omringen.

Het is echter mogelijk dat bepaalde aspecten van de band tussen zijn ouders niet constant in het nieuws komen; als ze dat doen, is het de moeite waard om over hen te leren, omdat ze allebei een impact hadden op zijn succesvolle carrière.Elvis Presley was zo’n beroemde artiest dat het publiek en de media altijd geïnteresseerd waren in zijn persoonlijke leven. Er waren veel artikelen in het nieuws over zowel zijn persoonlijke leven als zijn werk.

Anita Wood was de eerste liefde van Elvis Presley en ze waren samen toen hij zijn moeder verloor. Een gemeenschappelijke kennis stelde hem voor aan zowel de DJ als de zanger, en ze werden alle drie snelle vrienden. ‘Little’ was een innemende bijnaam die Elvis haar gaf, en de twee stonden op het punt te gaan trouwen. Desondanks was er nooit een serieuze discussie over trouwen.

Ouders Elvis Presley
Ouders Elvis Presley

Benjamin werd ontdekt door de autoriteiten in zijn woning. Net als zijn vader, volgde Danny Keough, de zoon van Lisa Marie Presley en de broer van actrice Riley Keough, een tijdje een carrière in de muziek en tekende hij in 2009 een platencontract. Benjamin had een paar rollen van film op zijn naam, maar de afgelopen jaren heeft hij het grootste deel van zijn tijd doorgebracht met een leven dat volledig verborgen is voor het publiek.