Ouders Koningin Elizabeth

Ouders Koningin Elizabeth:- Elizabeth werd geboren op 21 april 1926 en in die tijd werd algemeen aangenomen dat het uiterst onwaarschijnlijk was dat ze ooit koningin zou worden. Haar oom Edward VIII en haar vader George VI waren haar voor in de lijn van troonopvolging, waardoor ze slechts derde in de rij was.

Ouders Koningin Elizabeth
Ouders Koningin Elizabeth

Elizabeth was de oudste dochter van Albert van Windsor, later koning George VI, en Elizabeth Bowes-Lyon. Haar vader was de hertog van York en haar moeder was Elizabeth Bowes-Lyon. Op 21 april 1926 werd Elizabeth geboren in Londen. Op 9 september 2015 werd Elizabeth de koningin met de langste regeerperiode in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk.

Na het overlijden van koning Bhumibol van Thailand op 13 oktober 2016, overtrof Elizabeth II zijn record als de monarch met de langst regerende tijd ter wereld. Op 8 september 2022 stierf Elizabeth op het Balmoral Estate, dat zich in Schotland bevond. Haar oudste zoon, Charles, nam de rol van Prins van Engeland op zich na haar overlijden.

Elizabeth had net de leeftijd bereikt waarop ze in militaire dienst mocht, en dat deed ze vooral in de legertransportsector, waar ze onder meer chauffeur was.Ze mocht samen met haar ouders en zus Margaret een zorgeloze jeugd op het platteland beleven tot haar vader in 1936 op de troon werd geroepen. Dit waren de eerste tien jaar van haar leven.

Maar onmiddellijk nadat haar vader tot koning was gekroond, bevond ze zich in een heel andere positie. Hoewel de ouders van Elizabeth er alles aan deden om hun kinderen zoveel mogelijk buiten de publieke belangstelling te houden, moest Elizabeths opvoeding drastisch worden gewijzigd nadat ze tot kroonprinses was gekroond en de troonopvolgster werd.

Elizabeths ouders bleven tijdens de oorlog in Londen, maar ze stuurden haar en haar broers en zussen weg naar een veiligere locatie voor hun eigen bescherming. Hierdoor hadden de prinsessen thuis geen typisch leven meer met hun families.

De kroning van Elizabeth Alexandra Mary als koningin van het Verenigd Koninkrijk vond plaats op 6 februari 1952. Het overlijden van haar vader, koning George VI, is verantwoordelijk voor deze ontwikkeling.

Koningin Elizabeth II is de moeder van prins Charles, de prins van Wales, en de grootmoeder van William en Harry, twee van de bekendste prinsen ter wereld. Ze hield de titel van het hebben van de langste regeerperiode van een Britse monarch in de geschiedenis.

In 2015 haalde ze koningin Victoria in, die al meer dan 63 jaar regeerde, op de lijst van de machtigste vrouwen in de geschiedenis. Na nog een jaar, op 13 oktober 2016, stierf de koning van Thailand, waardoor Elizabeth de monarch was met de langste regeerperiode in de geschiedenis op het moment van haar overlijden. Als koningin werd Elizabeth geëerd en vereerd in veel verschillende landen.

In totaal waren er 55 onafhankelijke soevereine staten die Elizabeth II als hun koningin erkenden, maar hun politieke autonomie behielden; deze groep staten staat bekend als het Gemenebest van Naties. Daarom was Elizabeth de titulaire leider van verschillende staten, maar zij was in geen van hen het werkelijke staatshoofd.

Ouders Koningin Elizabeth

Buckingham Palace heeft bevestigd dat de Britse koningin Elizabeth is overleden. Ze stierf vredig in haar slaap. Sinds donderdag wordt ze gecontroleerd door een arts op haar vakantielandgoed, Balmoral, waar de vorst woont. Sinds oktober 2021 heeft de koningin te maken met problemen met betrekking tot haar mobiliteit en heeft ze het de afgelopen maanden extreem rustig aan gedaan.

Elizabeth is formeel erkend als koningin van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland sinds ze in 1952 de troon besteeg. Dit omvat alle hierboven genoemde landen.

De Commonwealth Realms zijn een groep landen en gebieden die vroeger als kolonies tot het Britse rijk behoorden, maar die nu onafhankelijk zijn en Elizabeth II als koningin erkennen als een confederatie van landen.

Bovendien is Elizabeth het officiële staatshoofd voor een aantal van deze Commonwealth-rijken. Deze gebieden staan ​​gezamenlijk bekend als de Commonwealth Realms.Jamaica, Antigua & Barbuda, de Salomonseilanden, Belize, Saint Lucia, Papoea-Nieuw-Guinea, Grenada, Barbados en de Bahama’s zijn slechts enkele van de bekende Commonwealth-rijken.

Elizabeth had een levendig uiterlijk, met krullend bruin haar en blauwe ogen, en ze straalde een aura van vertrouwen uit. In 1947 trouwde ze met Philip Mountbatten, de zoon van koning Andreas van Griekenland en prinses Alice van Battenberg, die van Duitse en Engelse afkomst was.

Na het overlijden van haar vader, George VI, in 1952, besteeg Elizabeth de troon van het Verenigd Koninkrijk. Op 2 juni 1953 werd de ceremonie om koning George VI te kronen tot koning van het Verenigd Koninkrijk door miljoenen mensen bijgewoond.

Elizabeth volgde elke dag een gedisciplineerde routine. Haar vier kinderen, Charles, Anne, Andrew en Edward, werden gedeeltelijk opgevoed door het personeel. De namen van haar kinderen zijn Charles, Anne, Andrew en Edward. Prins Philip geleidelijk aan d

ontwikkelde zijn eigen bezigheden, zoals het beheer van de koninklijke landgoederen en het schrijven van boeken. Dit waren beide werkzaamheden die hij uiteindelijk zelfstandig op zich nam.Sally Bedell Smith laat zien hoe Elizabeth zich als persoon ontwikkelde tijdens haar regeerperiode als koningin. De auteur begeleidt het publiek door een reis door hun schrijven.

Ze had de gelegenheid om met Nelson Mandela te spreken, een van de weinige mensen die haar bij haar voornaam noemde.Elizabeth hield haar hele leven contact met zowel Ronald Reagan als Barack Obama. Michelle Obama en Elizabeth maten hun lengte ten opzichte van elkaar door hun armen zo ver mogelijk over hun schouders te wikkelen omdat Elizabeth kleiner was.

Het maakte geen deel uit van de standaardprocedure…Elizabeth werkte hard om de vrede, traditie, harmonie en stabiliteit in de wereld te handhaven. Tolerantie was het fundament waarop haar beleid was gebouwd en als gevolg daarvan probeerde ze zoveel mogelijk uit controversiële situaties te blijven. Er waren echter tijden dat dat niet mogelijk was.

Na het tragische auto-ongeluk in 1997 waarbij prinses Diana om het leven kwam, nam ze deel aan de nationale rouwceremonies omdat ze voelde dat ze daarmee reageerde op de emoties van de natie. Sally Bedell Smith geeft een duidelijk beeld van het innerlijke conflict dat Elizabeth destijds misschien doormaakte.

Charles Philip Arthur George Windsor werd geboren op 14 november 1948 en als oudste zoon van koningin Elizabeth II draagt ​​hij de titel Prins van Wales. Als oudste zoon is hij ook de eerste in de rij om zijn moeder op te volgen als monarch van het Verenigd Koninkrijk.

Zijn zus Anne werd geboren op 15 augustus 1950 en haar volledige naam, Anne Elizabeth Alice Louise, maakt haar het enige kind dat de koningin van Engeland ooit heeft gehad. Hierdoor is ze bekend onder de titel Princess Royal, die wordt gegeven aan de oudste dochter van een Britse monarch als ze aan bepaalde criteria voldoet.

Ouders Koningin Elizabeth
Ouders Koningin Elizabeth

Andrew of York, ook bekend onder zijn volledige naam Andrew Albert Christian Edward, is het derde kind en de tweede zoon van koningin Elizabeth (19 februari 1960). Hij kreeg de naam Andreas naar zijn grootvader, de prins van Griekenland. Edward van Wessex is de naam die wordt gegeven aan de vierde en jongste van de kinderen van koningin Elizabeth. Zijn volledige naam is Edward Antony Richard Louis Mountbatten-Windsor (10 maart 1964).