Peps Persson Död

Peps Persson Död:- Han var den första som sjöng skånsk blues på originalspråket. Han började spela reggae kort efter den händelsen. Edvard Persson hade till exempel funnits tidigare, men han pratade med en mycket elegant och sofistikerad brytning i Skåne. Peps slutade inte sjunga även när han pratade.

Peps Persson Död
Peps Persson Död

Efter en lång dag på jobbet gillar jag att varva ner och ta det lugnt när jag kommer hem. Efter det sa han till pressen, “Jag spelar in lite här i min egen lilla studio”, men processen går i en hastighet som är tillfredsställande lugn.I backstageområdet på “Allsng p Skansen” sa jag till Peps exakt samma sak. Vi hade inget annat val än att slingra oss i rutan och korsa tummarna när vi släpades upp på scenen när det var dags för direktsändning.

Enligt Göran Holmquist, som skrev en bok om Peps som släpptes i december, kom läkarens slutsats i september månad. “Han visste att klockan tickade”, minns Göran Holmquist att han sa om mannen.

Enligt Goran Holmquist var Peps bekymrad över andras hälsa, särskilt honom. När boken “Playing for Life”, som skrevs om honom och publicerades i december föregående år, kom ut var han nöjd på grund av detta.

Peps Persson sa upp sig i turnébranschen för drygt femton år sedan. Vid ett tillfälle tidigare hade han fått diagnosen förmaksflimmer, ett tillstånd som får hjärtat att slå på ett konstigt sätt.I en intervju som ägde rum 2011, som han gav till Nya Upplagan,

antydde han att det var omöjligt att schemalägga föreställningar eftersom han kan behöva åka till sjukhuset när som helst. Denna förklaring gavs.Det var nödvändigt att ge honom elektriska stötar ibland för att få hans hjärta att slå igen. Enligt vad som sades i intervjun började han leda en mer lugn livsstil hemma.

Och så var det, till stor glädje för de inblandade. På grund av den orubbliga integritet han visade under hela sitt liv, var han utan tvekan en av de mest begåvade artisterna genom tiderna och bör hållas upp som en modell för samtida kreativa. Det har inte upphört att förekomma. Respekt.”

Jason “Timbuktu” Diakité har samarbetat med Peps i ett antal projekt och spelat in låtar med honom vid flera tillfällen. Enligt vad han säger i ett sms som skickats till Aftonbladet är Peps Persson hans “musikaliska gudfar”.

Det har skett en betydande förändring i perspektiv. Peps översatte en mängd olika afrikanska musikstilar, inklusive blues, reggae och andra, till skånska. Till exempel var Falsk Matematik inte bara en av våra mest begåvade textförfattare, utan han hade också en utomordentlig mycket själ! Jag tänker också på honom som en av de personer som har haft störst inverkan på mitt liv.Kalle Lind, som skriver om kultur, säger att han har haft stor inverkan på de skandinaviska ländernas musik.

Peps Persson Död
Peps Persson Död

Någon som har varit med från första början är han. Det finns en relation mellan alla Sknes aktiva musiker och honom i någon egenskap. Det finns inte en enda sak som kan sägas negativt om Pepsi. Kalle Lind sa att Peps Perssons anpassningsförmåga var en av de främsta anledningarna till hans popularitet.

Han var alltid redo för att prova något nytt och spännande.Han uthärdade takterna utan några förutgående tankar eller bedömningar. Det fanns inga av de typiska begränsningarna, riktlinjerna eller begränsningarna att tala om.

Kalle Lind säger sig vara ett länge fan av Peps Perssons musik, trots att de faktiskt aldrig träffat varandra personligen. Jag tror att när jag var fem år gammal tog min pappa ut mig för att få min allra första skiva. Skne är platsen där jag tillbringade min barndom, och han var ständigt där.Även SVT har enligt uppgift avlidit, enligt författarens utgivare Dag Haggqvist.

Herrn berättar för sändaren att hans sambo har bett honom meddela SVT att han gick bort i morse. Han hade mått dåligt ett tag, men saker och ting tog en vändning till det värre i morse.Peps hävdar att det var väldigt länge sedan han senast sågs uppträda på scen. Han dog på söndagsmorgonen efter en lång kamp mot sjukdomen, enligt den danska tidningen DN.

Peps Persson Död
Peps Persson Död

Som artist, sångare och samhällskritiker har Per-ke “Peps” Persson en lång rad krediter till sitt namn, inklusive låtar som “Oh boy!”, “Hog standard”, “Falsk mathematik” och “Sicket” elande.” Musiken bjöd på inslag som skånska accenter, invecklat lyriskt innehåll samt blues- och reggae-influenser.

Det var på 1960-talet som han började i musikbranschen och spelade med Pop Penders band. Sedan dess har han varit medlem i flera olika band, som Downbeat Crowd, Peps & Blues Quality, Peps Bluesband och Peps Bloodsband. Som soloartist har han även spelat in och publicerat skivor tidigare.

I showen “Allsng p Skansen”, där Robert Gustafsson dök upp bredvid honom som Peps, sjöng de två hans låt “Oh boy!” att fåhenne. Sedan dess har Robert Gustafsson, i sin roll som Pepsi, gjort flera framträdanden i programmet sedan dess.

När jag fick reda på det några timmar tidigare var jag helt och hållet upprörd. Jag var medveten om att han hade varit sjuk, men jag var inte medveten om hur allvarligt hans tillstånd var. Jag har känt Persson väldigt länge och vi har båda medverkat i och bidragit i samma tv-program. Han konstaterar att vi tidigare har haft stor glädje av att arbeta tillsammans för att skapa inspelningar.

Persson hade ett stort hjärta och styrde sitt liv på ett sätt som överensstämde med de värderingar han hade. Hans ärlighet skakades inte det minsta av situationen. Pepsi spelar en viktig faktor i många av mina käraste barndomsminnen.