Pierre Kartner Ziek

Pierre Kartner Ziek:- De nummers “t Kleine café aan de haven” en “Smurfenlied” hielpen Pierre Kartner, beter bekend onder zijn artiestennaam Vader Abraham, een begrip over de hele wereld te maken. Sinds het Corona-virus is Pierre echter volledig afwezig in de publieke belangstelling.

Pierre Kartner Ziek
Pierre Kartner Ziek

Hij verklaarde vorig jaar het volgende aan Story magazine: “Op mijn leeftijd heb ik niet langer het uithoudingsvermogen en de energie om ervan te herstellen. Ik weet dat als ik besmet raak, ik niet meer het vermogen heb om ervan te herstellen.”

Tot voor kort stond hij er echter om bekend zijn vrouw Annie mee te nemen op dagelijkse wandelingen door het omliggende bos. Daarnaast bleef hij liedjes schrijven en telefonisch contact houden met de mensen om wie hij gaf. Tot begin oktober was hij nergens op de radar te vinden, maar daarna verdween hij helemaal. Niemand had enig idee waar hij was, en hij nam zijn telefoon niet op toen die ging.

Er wordt gespeculeerd dat Pierre en zijn vrouw Annie mogelijk zijn verhuisd van hun vrijstaande Rietveld-villa in Breda met een privézwembad naar hun vakantiehuis aan de zuidkust van Frankrijk. Dit is deels te wijten aan het feit dat de zanger eerder uit het publieke oog was verdwenen om ontdekt te worden in Frankrijk.

Aan de andere kant is Walter, de zoon van Pierre, onvermurwbaar dat er absoluut niets aan de hand is. Toen Story vorige week Walter in het huis van Pierre zag, vertelde hij haar dat zijn vader niet spoorloos was verdwenen en dat hij Pierre erover had verteld. Er wordt veel verbaal en geschreven gebrabbel geproduceerd.

Hij is net thuisgekomen. Gezien de omstandigheden kan worden gezegd dat hij het redelijk goed doet. Hij zou een tijdje moeten vertragen en ontspannen. Ervan uitgaande dat het verhaal van Walter klopt en dat de zanger problemen heeft met zijn rug, is het nog schokkender dat hij de afgelopen maanden geen teken van leven heeft vertoond.

Als reactie op de oliecrisis die zich in 1973 voordeed, werkten Kartner en rechtse politicus Hendrik Koekoek samen aan het duet “Den Uyl is in den olie”. In het lied legden ze de schuld voor de crisis bij zowel de sociaaldemocratische premier Joop den Uyl als bij de Arabieren.

Pierre Kartner Ziek

Een publicatie met de kop werd uitgebracht in 1975 tijdens het carnavalsseizoen.Het nummer “The Little Café on the Harbor”, dat in 1975 werd uitgebracht en later Kartners tweede grootste hit werd, was zijn tweede grootste hit in het algemeen.

Sindsdien zijn er meer dan 250 verschillende versies van dit nummer opgenomen in verschillende talen.Daarnaast houdt de verdwijning de entertainmentindustrie bezig. Onlangs nam zanger Ben Cramer een optreden over dat oorspronkelijk door Pierre was gegeven. Dat gebeurde enkele weken geleden in België.

Hij zou een paar liedjes zingen met Mieke, maar omdat Pierre er ‘door omstandigheden’ niet bij kon zijn, zoals Ben aan Story uitlegt, werd ik erbij gehaald om zijn plaats in te nemen. Ik heb meerdere keren contact met hem opgenomen en daarna ook berichten op zijn antwoordapparaat achtergelaten. Hierop is tot op heden geen antwoord gekomen. “

Walter, de zoon van Pierre, krijgt eindelijk de angst en hij besluit te reageren. Hij beweert dat zijn vader volkomen gezond is en dat er helemaal niets met hem aan de hand is. Het is niet waar dat mijn vader spoorloos is verdwenen. Er is veel rommel, zowel gesproken als geschreven. Walter werd in het weekblad geciteerd: “Hij is gewoon thuis.”

Het is maanden geleden dat iemand Pierre Kartner heeft gezien of gehoord. Niemand weet waar de zanger zich bevindt, en zelfs zijn beste vrienden hebben geen idee wat er met hem aan de hand kan zijn. Er is nu echter één persoon die met de zanger heeft gecommuniceerd.

De verdwijning van Pierre Kartner, ook wel bekend als ‘Pater Abraham’, wordt een steeds raadselachtigere situatie. Er is al een aantal weken geen bericht van de zangeres en veel mensen maken zich zorgen. Niemand is op de hoogte van de verblijfplaats van de zanger; zijn telefoontjes worden niet beantwoord; en zelfs zijn naaste vrienden weten niet wat er met hem aan de hand is.

Sieneke is de enige persoon die met Pierre heeft gecommuniceerd, hoewel die mogelijkheid nog steeds bestaat. Het was Pierre die haar voor het eerst onder de aandacht bracht en in 2010 vertegenwoordigde ze Frankrijk op het Eurovisie Songfestival met een lied dat door hem was gecomponeerd.

Daarna kreeg Sieneke veel kritiek, en veel mensen zagen niets verlossends in haar of het nummer. In de aflevering “Everyone Had It Over”, die een paar maanden eerder werd uitgezonden, werd de kritiek nogmaals besproken.

Daarna maakte Sieneke aan iedereen duidelijk dat de kritiek destijds een behoorlijke impact op haar had. “Het ging om de muziek, om mij als persoon. Mijn haar zou te oud zijn, mijn kleding niet geschikt”, “Het ging om het lied.” Sieneke onthulde haar interne monoloog: “Ik dacht: jeetje, het is nogal wat mensen van me denken.”

Het raadsel rond de verdwijning van Pierre “Vader Abraham” Kartner (86) houdt het entertainment in standerg druk. Het is maanden geleden dat iemand iets van de legendarische muzikant heeft gehoord! Story krijgt een update over wat er rondom Pierre gaande is van zijn zoon, Walter, die in het huis woont.

De hypothese was dat Pierre en zijn vrouw Annie zouden zijn verhuisd van hun vrijstaande Rietveld-villa in Breda, met privézwembad, naar hun vakantiehuis aan de zuidkust van Frankrijk. Men dacht dat dit gedeeltelijk waar was omdat de zanger was verdwenen en vervolgens in Frankrijk werd gevonden nadat hij was verdwenen.

Als reactie beweert Walter, de zoon van Pierre, dat er absoluut niets aan de hand is. Vorige week, toen Story hem ontdekte in de woning van Pierre, hoorde Walter zeggen: “Mijn vader is niet spoorloos verdwenen.” Er is veel rommel, zowel gesproken als geschreven. Hij is net thuis. In het licht van de situatie presteert hij bewonderenswaardig.

Pierre Kartner Ziek
Pierre Kartner Ziek

Het is absoluut noodzakelijk dat hij het rustig aan doet op zijn rug. Als Walter de waarheid spreekt en Pierre’s rugklachten hem in de maling nemen, dan is het des te verbazingwekkender dat de zanger zelf de afgelopen maanden geen teken van leven heeft vertoond. Als Walter de waarheid spreekt, spelen de rugproblemen van Pierre hem parten.