Roos Moggré Ziek

Roos Moggré Ziek:- Roos Moggré, die nu 40 jaar oud is, en haar man zijn de liefhebbende ouders van hun zoon, Gianluca Valentijn Ugo, die precies een jaar geleden werd geboren. Toch zijn maar heel weinig mensen zich bewust van het feit dat ze een miskraam heeft gehad vlak voor de geboorte van hun zoon.

Roos Moggré Ziek
Roos Moggré Ziek

In haar column voor de publicatie ‘LINDA’ vertelt ze de nieuwslezeres over de effecten hiervan en hoe ze heeft leren omgaan met de overweldigende pijn die het heeft veroorzaakt.Toen Roos Moggré er vorig jaar achter kwam dat ze voor de tweede keer zwanger was, had ze al een dochtertje. Het stel had gehoopt hun gezin uit te breiden met nog een kind, dus het nieuws dat Roos in verwachting was, bracht hen veel vreugde toen bekend werd dat ze zwanger was.

Het geluk duurde echter niet lang. “Uit de 12 weken echo bleek dat de baby in mijn buik niet meer leefde”, legt Roos uit. “Ik kwam erachter dat de baby was overleden.” Meteen daarna had ik een verschrikkelijk gevoel van leegte en depressie. Ik merkte dat ik me afvroeg:

Roos wordt zich bewust van het verlangen dat ze in zich heeft om de baby zo snel mogelijk uit haar baarmoeder te halen. Het medicijn zorgt ervoor dat de zwangerschap voortijdig eindigt. Een koers die de journalist omschrijft als ‘een zware wedstrijd, zowel psychisch als fysiek’.

“Bevallen is natuurlijk enorm uitdagend, maar als alles volgens plan verloopt, komt het uiteindelijk goed.” Bij deze was dat duidelijk niet het geval. “Helaas heeft Roos ook met allerlei problemen te kampen. Haar bloeddruk lijkt zo gevaarlijk laag te zijn dat ze een spoedoperatie moet ondergaan in het ziekenhuis in de operatiekamer.

Daarna volgen enkele gloednieuwe echo’s en een lijst met mogelijke therapieën. Roos besluit medicijnen te nemen om het proces van een miskraam te bespoedigen. Omdat haar bloeddruk gevaarlijk laag is, wordt ze vrijwel direct met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedcurettage. Tijdens deze procedure wordt het slijmvlies dat zich in de baarmoeder bevindt, afgeschraapt.

“Daarna was het meeste van wat ik me herinner in een diepe slaap terwijl ik een afschuwelijke ziekenhuispyjama droeg.”Van Roos Moggré, 38, wordt verwacht dat ze haar emoties te allen tijde onder controle houdt. Desalniettemin was de presentatrice van EenVandaag in een bijzonder moeilijke tijd in haar persoonlijke leven niet in staat om dat te doen.

“Rond de tijd dat ik in de dertig was, kwam er een einde aan de relatie waarin ik zat en kocht ik een woning en voltooide de make-over.” Ze zegt in Libelle: ‘En toen kon ik ineens alleen maar huilen.’ Of ik raakte in paniek. Het was best heftig.

In die periode werd ik volledig uit de competitie geëlimineerd. Omdat zo weinig mensen begrepen wat er in mij omging, begon ik te vrezen dat ik gek werd. En ik was doodsbang dat het nooit zou verdwijnen, ‘voegde Roos eraan toe’, die uiteindelijk in therapie naar behandeling voor haar aandoening zocht.

Ik was een people-pleaser die er plezier in had om ervoor te zorgen dat alles en iedereen tevreden was, maar ik verzuimde om aandacht aan mezelf te besteden in het proces. Daarna bereik je een stadium waarin je jezelf voor bent. Het lijkt erop dat mijn lichaam me op dat moment iets probeerde te vertellen.

Ook al wist ik het zelf niet, zo probeerde ik het achteraf te begrijpen. Ik heb geleerd om beter voor mezelf te zorgen en nauwkeuriger mijn grenzen te bepalen. Als direct gevolg hiervan is het leven alleen maar leuker geworden.

Roos Moggré Ziek

Roos moggé ill/Roos moggé ill/Moggré begon haar carrière bij de organisatie met het hosten van shows op de regionale zender voor Utrecht, die bekend staat als RTV Utrecht. In januari 2008 werd ze door de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) aangesteld als presentatrice van het kindernieuwsprogramma NOS Jeugdjournaal. Daarna las ze zowel de ochtendeditie van het NOS Journaal als de middageditie.

Toen ze in september 2014 begon te werken voor WNL als presentatrice van de show Goedemorgen Nederland, ging het van kwaad tot erger met haar carrière in de omroep.In EenVandaag (AVROTROS) verving ze Jojanneke van den Berge, die met zwangerschapsverlof was, in 2018. Ze is momenteel een frequente presentator van de show en haar optredens zijn te horen en te zien op zowel radio als televisie.

Zij en Andrew Makkinga zullen de leiding hebben over het hosten van de persconferenties voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar, dat zal plaatsvinden in Rotterdam, Nederland. Vanwege de wijdverbreide COVID-19-uitbraak is de wedstrijd die voor dit jaar was gepland echter uitgesteld.

Roos, een moeder die onlangs is bevallen van haar tweede kind, deelt haar gedachten bij de gelegenheid op Instagram. Ze schrijft: “Oh, de mensen die je zult ontmoeten en de plaatsen waar je naartoe gaat.” “Welkom, Luca.”

Isabella is het eerstgeboren kind van het stel samen als ouders Roos en Donatello (4). Nadat hij haar ten huwelijk had gevraagd terwijl ze op vakantie waren op Sardinië, besloot het paar uiteindelijkom meer dan twee jaar geleden in Italië te trouwen.

Op 28 januari 2020 verwelkomden ze een jongen genaamd Gianluca Valentijn Ugo op de wereld. Donatello, die een ouder is, heeft via Twitter verklaard dat hij een “zeer trotse vader” is. Het nieuws is goed voor zowel moeder Rose Moggré als haar zoon. En je oudere zus, Isabella, heeft nu de tijd van haar leven.

Als Roos ontdekt dat ze weer zwanger is na een miskraam, realiseert ze zich dat de ervaring mentaal meer impact op haar heeft gehad dan ze aanvankelijk had gedacht.”Ik had last van nachtmerries en zag steeds meer op tegen de bevalling van mijn zoon”, herinnert ze zich.

“Het leek alsof het een eeuwigheid zou duren.” “De medicatie die ik nam na de miskraam zorgde ervoor dat ik een aanzienlijke hoeveelheid bloed verloor”, zegt u. Dat was een buitengewoon afschuwelijke ervaring en ik bleef veel aan dat visioen denken nadat het voorbij was.Rose neemt de beslissing om met een psycholoog te praten, die EMDR-therapie aanbeveelt om haar te helpen omgaan met het verlies van de zwangerschap.

Roos komt tot het besef dat praten over een miskraam en het verdriet dat daarmee gepaard gaat enorm verlichtend kan zijn door de gesprekken die ze had met de therapeut en later ook met andere mensen in haar leven. Vroeger was ik doodsbang om te bevallen, maar toen dit gebeurde, kon ik eindelijk mijn angsten onder ogen zien en vooruit kijken naar de toekomst.

Een deel van de column is ook te lezen op het Instagram-kanaal van de presentator. Haar supporters daar zijn haar dankbaar voor het delen van haar reis met hen. Ter illustratie heeft iemand geschreven: “Wat aardig van u om dit te vermelden.”

Om specifieker te zijn, omdat het geen uitzondering is en tegelijkertijd je eigen speciale verhaal is. Iemand anders was opgewonden en zei: “Bedankt dat je erover hebt geschreven.” Ik heb ook ervaring, en het was een niet-onderhandelbare vereiste (hoewel ik er niet meteen de behoefte aan voelde, deed ik dat later aanzienlijk).

Roos verwerkt momenteel haar verdriet over het verlies van haar zwangerschap met de hulp van een online therapeut. In de redactie stelt ze dat het de hoogste tijd wordt dat het onderwerp op een gepaste manier wordt besproken.

Roos Moggré Ziek
Roos Moggré Ziek

Corona of niet: “De ontmoeting zorgde ervoor dat ik bezorgde herinneringen kreeg; het hield me de hele nacht wakker en hield me wakker.” Ook al heeft onze baby het niet gehaald, de behandeling hielp me weer vooruit te kijken en ik kon de moed verzamelen om weer te bevallen. We zijn erg blij met onze twee kinderen. “