Sergio Perez Wohnort

Sergio Perez Wohnort:- Pérez won in 2002 in totaal zes races, waardoor hij dat jaar op de tweede plaats eindigde in de 125cc shifter-categorie. Daarnaast nam hij deel aan de World Shifter 80cc race die werd gehouden in Las Vegas. Hij kwalificeerde zich als vijfde voor de race en eindigde als 11e.

Sergio Perez Wohnort
Sergio Perez Wohnort

En uiteindelijk namen de zaken een voor hem enigszins onverwachte wending: Red Bull nam Perez op in hun team als vervanger van Alexander Albon. Dit was een grote verrassing voor hem.In het jaar 2021 wist Perez een stoel te bemachtigen in een van de meest begeerde cockpits in de Formule 1, en hij begon de race met de tools die nodig waren om voor de allereerste keer te winnen.

Aan de andere kant, toen hij tegen Max Verstappen racete, leek de laatste meestal ongeveer even oud te zijn als Albon, en Albon eindigde meestal achter de laatste in zowel de kwalificatie als de race.

Nadat Verstappen zich genoodzaakt zag zich terug te trekken uit de race door omstandigheden die hij niet in de hand had, ging Perez in Bakoe verder waar hij was gebleven en won voor het eerst voor Red Bull.Aan de andere kant waren ze niet voldoende voor Red Bull om het constructeurskampioenschap te winnen en op de tweede plaats achter Mercedes te komen. Omdat in elk van de races,

Door de inspanningen van Perez konden Hamilton en zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas op afstand worden gehouden, waardoor Verstappen de kans kreeg om de overhand te krijgen. Red Bull nam daarom de beslissing om zijn contract tot 2022 te verlengen.

Zijn eerste competitiejaar leverde hem in totaal vier overwinningen op in de juniorendivisie, wat goed genoeg was om hem aan het eind van het jaar een tweede plaats in die divisie op te leveren. Het jaar 1997 markeerde zijn debuut in de juniorencategorie van de kartingcompetitie.

Sergio Perez Wohnort
Sergio Perez Wohnort

Het jaar daarop keerde hij terug om te concurreren in de junior categorie, waar hij acht overwinningen behaalde. Aan het einde van het seizoen werd hij de jongste coureur die kampioen van de categorie werd, en dat deed hij door de jongste coureur in het algemeen te worden.

Hij bereikte dit door de jongste coureur in de divisie te worden die ooit in een race heeft deelgenomen. Daarnaast nam hij deel aan een aantal races in de Shifter 125cc-klasse en in de Master Kadets-klasse, waarbij hij bij de laatste op het podium eindigde.In 1999 deed hij mee aan de 80cc shifter race-categorie en eindigde als derde overall in het kampioenschap en won drie van de vier races waaraan hij deelnam.

Pérez werd niet alleen de jongste rijder die een wedstrijd won in de categorie 80cc shifters nadat hij speciale toestemming had gekregen van de federatie om deel te nemen in de categorie, maar hij werd ook de jongste rijder die een algemene wedstrijd won. Deze prestatie vond plaats nadat Pérez de jongste rijder werd die een algemene wedstrijd won.

In het jaar 2000 nam hij deel aan het Shifter 80cc Championship en aan drie races in de Shifter 125cc-categorie die deel uitmaakten van de Telmex Challenge. Daarnaast won hij het Shifter 80cc-kampioenschap. Mexico diende als gastland voor beide wedstrijden.

Sergio Perez Wohnort
Sergio Perez Wohnort

Aan de andere kant was Pérez ontevreden over het resultaat en bleef hij het volgende seizoen strijden om een ​​kampioenschap. Wederom was hij de jongste coureur die deelnam aan het kampioenschap, en deze keer was het voor het 125cc Shifter Regional-kampioenschap. Hij won ook het kampioenschap. Door al zijn optredens raakten scouts van de Telmex Escuderia vertrouwd met de Mexicaan.

Antonio Pérez Garibay en Maril Mendoza de Pérez hebben slechts één kind. Hij is de jongste van hun kinderen. Daarnaast heeft hij een oudere zus genaamd Paola en een oudere broer genaamd Antonio, die beiden in de NASCAR Mexico Series racen voordat Antonio met pensioen ging. Paola en Antonio zijn allebei zijn oudere broers en zussen.

Pérez werd geboren in Guadalajara, in de staat Jalisco, waar hij opgroeide. Hij is een toegewijde echtgenoot en vader voor zijn drie kinderen, die hij en zijn vrouw, Carola Martinez, samen hebben grootgebracht. Pérez is een vrome aanhanger van de katholieke religie.

Beide gebroeders Pérez zijn toegewijde fans van clubvoetbal en ze hebben toegegeven dat ze het idee hebben gehad om een ​​carrièreswitch te maken om op een hoger niveau te spelen.

De goede vriend van de gebroeders Hernandez, Javier Hernandez, die voor Mexico voetbalt, heet ook Hernandez. Pérez erkende in een interview dat hij in 2012 aan de officiële website van de Formule 1 toekende dat als hij geen coureur was geweest, hij in plaats daarvan waarschijnlijk een carrière op juridisch gebied zou hebben nagestreefd.

Pérez maakte in november 2012 de aankondiging dat hij de Checo Pérez Foundation zou oprichten met als doel kinderen en jongvolwassenen te helpen die strijden tegen kanker. De stichting werd geleid door zijn zus Paola in haar hoedanigheid van voorzitter.