Stina Blackstenius Längd

Stina Blackstenius Längd:- Hon gjorde sitt andra framträdande i Damallsvenskan som hölls mot Växjö DFF. På lagets femteplats stod Blackstenius för nio mål.Säsongen 2020 spelade Blackstenius sina hemmamatcher på det nyligen omdöpta stadion BK Hacken, som tidigare varit känt som Kopparbergs/Goteborg FC.

Stina Blackstenius Längd
Stina Blackstenius Längd

Tvisten mellan Linköping och Göteborg kring övergången fick lösas av Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd, trots att ingen av parterna ville avslöja detaljerna i oenigheten.År 2020, året hon flyttade till Göteborg, vann klubben hon gick med i Damallsvenskan under sin första säsong där. Den 4 april 2021 gjorde Blackstenius det enda målet när BK Hacken besegrade FC Rosengrd i semifinalen i Svenska Cupen 2020–2021.

Blackstenius gjorde även det enda målet i finalen då BK Hacken besegrade Eskilstuna United med 3-0.Säsongen 2021 för Hacken vanns av Rosengrd, som slutade på andra plats. Blackstenius ledde ligan i både poäng och assist och slutade med 17 mål och 17 assist för totalt 38 poäng (8).

I november 2021 var hon en av de tjugo spelare som lades fram för övervägande för utmärkelsen Ballon d’Or. Blackstenius tog beslutet att lämna truppen efter säsongen 2021, när kontraktstiden för hennes kontrakt med organisationen var ute.

Den 14 januari 2022 meddelade Arsenal, som tävlar i FA Women’s Super League i England, att de hade skrivit på Blackstenius som en fri agent. Hon debuterade fem dagar senare, när lagets Ligacupens kvartsfinalmatch mot Manchester United slutade med en förlust och kom in som ersättare för Vivianne Miedema i den 69:e minuten.

Blackstenius debuterade med Sveriges U17-lag den 30 oktober 2012 och gjorde hattrick i en 9–0-seger över Kroatien. Denna match var en del av Sveriges förberedelser inför UEFA Women’s U17 Championship 2013.

Blackstenius visade exceptionell förmåga när han tävlade i UEFA Women’s Under-19 Championship 2015. Hon avslutade tävlingen med sex mål, inklusive två i Sveriges titelmatch över Spanien, som de tog med en poäng på 3–1; hon utsågs till turneringens bästa målskytt.

Hon spelade för Sveriges ungdomslandslag och gjorde 49 matcher, under den tiden gjorde hon totalt 50 mål.Under de sista månaderna av säsongen fick Blackstenius en mer betydelsefull roll efter att ha dykt upp i 9 av de första 11 ligamatcherna som ersättare.

Stina Blackstenius Längd
Stina Blackstenius Längd

När hon gick på en målskytte som såg henne starta sex gånger i finalen, startade hon alla de återstående 11 ligamatcherna som Linköping spelade, inklusive finalen.Svenska cupens säsong 2013–14 gick Linköping vidare till final. Blackstenius var ett byte i andra halvlek för Kristianstads DFF-matchen som slutade med 2–1.

Blackstenius spelade mot Liverpool i engelska FA Women’s Super League på kvällen för hennes första match i UEFA Women’s Champions League, som ägde rum i oktober 2014.Den 30 januari välkomnade Linkopings FC, klubben som Blackstenius tidigare spelat för, henne tillbaka till Sverige och skrev ett avtal med henne för en tvåårsperiod.

Linköping låg under med 2–1 men kom tillbaka för att vinna den andra omgången hemma med 3–0 för att gå vidare. På Football Gala 2015 SV Awards tilldelades Blackstenius äran som Årets genombrottsspelare.2016 tilldelades Linköping titeln svenska mästare för damer. Blackstenius kom på andra plats i ligapoängloppet, bakom Pernille Harder, som slutade med 19 mål. Montpellier

I januari 2017 förband sig Blackstenius till Montpellier HSC genom att underteckna ett avtal som var på två och ett halvt år. Den 4 januari 2017 gjorde hon debut mot Paris Saint-Germain och gjorde det matchvinnande målet i den 81:a minuten. Hon kom in som avbytare i paus och gjorde matchvinnaren.

Den 19 februari 2017, under Coupe de France-matchen mot FC Domont, gjorde hon fyra mål för att leda sitt lag till en 16–0-triumf.Blackstenius gjorde sju mål för Montpellier på 11 ligamatcher efter att ha kommit in som avbytare mitt under säsongen. Detta hjälpte Montpellier att sluta tvåa i Ligue 1, bakom Olympique Lyon.

Stina Blackstenius Längd
Stina Blackstenius Längd

Säsongen efter det slutade Blackstenius fyra i ligan med 12 mål för Montpellier, som placerade sig på tredje plats i ligan totalt. Blackstenius spelade 20 matcher under den säsongen. Blackstenius gjorde endast sex av lagets startuppställningar under de första tolv matcherna av säsongen 2018–19 innan han tog beslutet i januari 2019 att lämna truppen.

Emma Stina Blackstenius är en svensk professionell fotbollsspelare som nu spelar för Arsenal. Hon föddes den 5 februari 1996 och är för närvarande den främsta målskytten för det svenska landslaget. Blackstenius är född och uppvuxen i Vadstena, som ligger i Sverige.

Han ftog först en fotboll när han var sex år gammal.Den 20 april 2011 gjorde Blackstenius sitt första framträdande för seniorlaget när hon tävlade mot BK Kenty i Stergotland-området division 3 i Sveriges femte skikt av damfotboll.

Även om hon gjorde två mål i första halvlek lyckades Vadstenas lag ändå förlora med 5–4.Blackstenius, som gjorde sitt första framträdande i ligan, spelade alla 18 matcher och gjorde 21 mål. Året efter det spelade hon 16 matcher och ledde ligan med 38 mål. Under den säsongen var hon skyttekung.

Från och med år 2012 hade hon titeln som Stergotlands mest framstående spelare. Inför säsongsstarten 2013 i Damallsvenskan gick Blackstenius med på villkor på ett kontrakt med Linköpings FC som skulle gälla i tre år.Den 17 april 2013 gjorde hon debut i Damallsvenskan efter att ha kommit in som ersättare i den 68:e minuten under en match mot Kopparbergs/Goteborg FC.

Hon gjorde sitt första mål i Premier League den 28 maj 2013, i en match mot Malmö FF som laget vann med 3–1.Den 31 juli 2013 spelade Blackstenius i sitt debutmöte i Svenska Cupen för klubben och ledde dem till en seger över Landsbro IF genom att göra ett hattrick. Matchen slutade med en 13–0-seger för klubben.