Tom Egbers Ziek

Tom Egbers Ziek:- In de laatste aflevering van dit seizoen van Sterren op het Doek, die aanstaande zaterdag wordt uitgezonden, is Tom Egbers te gast. Het wordt een zeer unieke show omdat de presentator, die 63 jaar oud is, open gaat staan ​​over zijn leven.

Tom Egbers Ziek
Tom Egbers Ziek

Zo vertelt hij over de behoefte die hij na al die jaren nog steeds voelt om zich tegenover zijn vader te bewijzen. “Naarmate ik ouder word, hoe meer ik aan mijn vader denk, en dat maakt me verdrietig. Ik kan het niet helpen, maar vraag me af wat hij heeft gemaakt van de dingen die ik nu doe.”

Door de hartaanval kan Egbers niet sneller praten dan voorheen. Ik verbind mij ertoe om ten minste twee opeenvolgende werkdagen per week over te slaan. Mijn werk is van vitaal belang, maar de dingen die daarbuiten gebeuren, zijn veel belangrijker. Ik was me daarvan bewust, maar ik liet me er niet door leiden. “In de niet al te verre toekomst zal hij meer vrije tijd hebben.

Ik kijk er naar uit om eens goed in de ogen van Janke te kunnen kijken. Ik trek langzaam een ​​fles wijn open omdat de arts me toestemming heeft gegeven om een ​​glas te drinken. En doe je best om meer van je familie en vrienden te zien. Zelfs als het afgezaagd is, is dat echt de situatie. “

Egbers bespreekt ook de hartaanval die hij in het jaar 2019 kreeg. Hij verduidelijkt dat hij het onderwerp liever niet bespreekt door te stellen: “Ik vind het vervelend als individuen praten over wat hen is overkomen, of het nu gaat om ziekte of andere dingen.” Ik wil ook op geen enkele manier beoordeeld of geëtiketteerd worden.

Om teruggebracht te worden tot het besef: “Nee, dat ben ik niet; dat is de man die die hartaanval kreeg.” “Hij stelt dat er de afgelopen twaalf maanden veel is verschoven.” Ik voel me veel beter dan voorheen. Het is krachtiger dan voorheen. En ik wil een nieuwe richting inslaan. “

Tom Egbers keert na een gedwongen rustpauze eindelijk terug op televisie. Janke Dekker, die met hem getrouwd is en in het theater werkt als actrice, producer en presentatrice, blikt terug op een uitdagende periode.

“Dit was een uitdagend moment voor ons. Ja, ik was bang dat ik van hem gescheiden zou zijn. Het is een zegen dat hij nog niet is vertrokken. Janke, die de afgelopen 28 jaar Toms vrouw is geweest, voegt eraan toe dat ze denk liever niet meer aan de situatie, de gebeurtenissen die zich met hen hebben afgespeeld, laten nog steeds een duidelijke indruk op haar achter.

“Te hard werken”, zegt ze, verwijzend naar de mogelijke oorzaak van de beroerte. Tom heeft elke dag een hele dag gewerkt, wat geen gezonde gewoonte is. Het heeft voor ons beiden een waarschuwing gediend en vanaf dit punt gaan we de zaken op een andere manier benaderen.

Tom Egbers Ziek

Tom is sinds 1991 gelukkig getrouwd met Janke Dekker, die ook actrice en presentatrice is in de theaterwereld. Het echtpaar heeft twee kinderen, Amy, die een operazanger is, en Rick, die een student is. Ze wonen in Amsterdam. Tom en zijn gezin maakten in 2019 een spannende periode door. Tom kreeg een hartaanval toen hij op vakantie was in Griekenland.

Hij had het geluk om deze beproeving te doorstaan ​​en heeft verlof genomen bij Studio Sport om zich met zijn gezin te concentreren op zijn herstel. Daarna wilde hij er eigenlijk niet te veel meer over praten. Zo communiceerde hij het aan AD:Janke Dekker, getrouwd met Tom Egbers, heeft ook een flink aantal belangrijke projecten op haar naam staan.

Zij is eigenaresse van Janke Dekker Productions, haar eigen productiebedrijf. Ze is vooral bekend bij het grote publiek vanwege haar rollen in de films Winter of War, Footloose, Evita en Carmen.
Ze was op televisie te zien als juryvoorzitter van het programma Korenslag. De afgelopen jaren heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en productie van een breed scala aan muziek- en muziektheaterstukken in Nederland.

“Ik vind het behoorlijk irritant als andere mensen praten over wat er met hen is gebeurd, of het nu een ziekte is of een andere troost. Ik wil ook op geen enkele manier beoordeeld of geëtiketteerd worden.
Om teruggebracht te worden tot het besef: “Nee, dat ben ik niet; dat is de man die die hartaanval kreeg.” “Hij stelt dat er de afgelopen twaalf maanden veel is verschoven.” Ik voel me veel beter dan voorheen. Het is krachtiger dan voorheen. En ik wil een nieuwe richting inslaan. “

Vervolgens, in wat het eerste en enige interview over dit onderwerp zal zijn dat Egbers ooit zal geven, bespreekt hij openhartig de periode in kwestie. “Ik prijs mezelf best gelukkig. Ik ben er nog, ik ben niet dood”, begint hij. Tijdens hun vakantie in Griekenland beweert de presentator dat hij een sterke toename van de druk in zijn maag ervoer.

De pijn hield aan en toen zijn vrouw merkte dat hij bleek begon te worden, stond ze erop dat ze onmiddellijk naar het ziekenhuis zouden gaan. Het duurde niet lang voordat artsen vaststelden dat hij een hartaanval had gehad en trombolyse nodig had. Egbers vervolgt door te zeggen dat hij de bezorgde ex nooit zal vergetendruk die zijn vrouw Janke op dat moment droeg.

Janke zal nooit de traumatische ervaring vergeten van het zien van de plotselinge dood van haar man aan een hartaanval voor haar eigen ogen. Toms vrouw, die ondanks alles wat er gebeurde haar kalmte kon bewaren, zei: “Ja, zoiets vergeet je nooit meer.” “Als er iets misgaat, ervaar ik een soort primitieve kracht”, zei ze. Ik ben in staat om met alles om te gaan; in alle ernst, wat dan ook.

De angst en de tranen zullen pas later beginnen, maar eerst moet ik ervoor zorgen dat alles goed komt. Het behandelend medisch personeel prees Janke omdat hij zo snel en verstandig had gereageerd om ervoor te zorgen dat zij en haar man op tijd in het ziekenhuis waren.

Tom Egbers Ziek
Tom Egbers Ziek

De opmerking van de cardioloog dat “Nou, hier heb je één ding van geleerd: luister vanaf nu altijd naar je vrouw” was het vriendelijkste wat hij zei, en het aardigste wat hij zei. Janke grinnikt terwijl hij dit zegt en voegt eraan toe dat de ander het nog heel lang van hem zal blijven horen.