Vera Koenen Wikipedia

Vera Koenen Wikipedia:- Vera Koenen is een professionele volleyballer uit Nederland. Ze werd geboren op 2 januari 1967 in de stad Alkmaar in Nederland. Lees meer over het leven van Vera Koenen door te lezen over haar biografie, leeftijd, lengte, fysieke statistieken, relaties, gezinsleven en baanupdates.

Vera Koenen Wikipedia
Vera Koenen Wikipedia

Sliedrecht Sport staat voor het vierde seizoen op rij onder leiding van Vera Koenen als hoofdtrainer. In elk van de voorgaande drie campagnes in Nederland werd ze gekroond tot nationaal kampioen.Koenen deed zaterdag in Sporthal Sneker een poging om zijn winning streak te verlengen.

Dit keer vindt de wedstrijd plaats in de halve finales van de play-offs om het kampioenschap. “Dat het tegen Sneek gaat, is een van de vreemdste dingen ervan. Ik ben echter niet goed in het omgaan met een nederlaag en aangezien Sliedrecht op dit moment alleen mijn club is, is daar geen probleem.”

Met Koenen hebben we afgesproken dat we haar tijdens de wedstrijd met de camera zullen volgen. Aan de andere kant heeft ze aangegeven niet met een microfoon om te willen gaan. Op dat moment doe ik uitspraken die technisch verboden zijn. “Vloeken en ander onbeschoft gedrag Ik ben niet van plan het publiek eraan te onderwerpen.

“Ik ben een echt gepassioneerd persoon die ook zeer gemotiveerd is. Je komt een dame tegen die erg vocaal is, zowel in termen van haar spraak als haar geschreeuw. Ze is erg bezorgd over alles wat er gaande is.

En iemand die enorm toegewijd is aan hun zaak. “Het spel heeft me te diep ingepakt, maar ik ben slim genoeg om te weten wanneer ik moet stoppen. Mijn passie is erkend als een van mijn grootste sterke punten gedurende mijn hele carrière, zowel als speler als nu als trainer.

Sliedrecht won de wedstrijd van de zaterdag ervoor met 3-0. Hierdoor zijn ze al halverwege het kampioenschap, aangezien het onwaarschijnlijk is dat Sneek aanstaande zaterdag Sliedrecht weer met 3-0 zal verslaan.

“Het voelt vreemd om hier op dit moment te zijn. Het feit dat mijn bemanning zich niet lekker voelde, hielp niet mee. Afgezien daarvan heb ik een groter gevoel van zekerheid. Dat maakt de dingen een beetje chaotischer in mijn hoofd. Hoewel ik is geboren en getogen in Sliedrecht, kan ik niet anders dan de spelers die ik het komende seizoen ga coachen door een wat bevooroordeelde lens bekijken.

Na de afgelopen vier jaar voor Sliedrecht Sport te hebben gevochten en telkens het Nederlands kampioenschap te hebben gewonnen, was Koenen klaar voor een nieuwe uitdaging. Ze had eerder in maart in Sneek haar handtekening gezet onder een contract. Maar dat ziet ze nu wel.

Vera Koenen Wikipedia

Omdat ik in totaal drie uur per enkele reis in de auto moet zitten om in Sneek te komen, vroeg ik me af of ik daar echt heen wilde. Maar als ik zoveel tijd in de auto moet doorbrengen, wachtend op een team dat nog steeds bezig is om samen te komen, denk ik dat ik zal passen. Dat is de indruk die ik krijg. geen energie van. “

Koenen voelt zich teleurgesteld. “Het is een grote teleurstelling dat het niet doorgaat. We hebben wat pech gehad met spelers die het team verlieten of zonder waarschuwing naar een andere club verhuisden.”

Minimaal zes spelers uit de groep die het jaar ervoor is gekozen en die komend seizoen niet meer terugkeren. “En de top vier van Nederland betaalt hun spelers. We konden de service niet bieden. Je hebt goede hoop dat mijn komst zal helpen, maar niet genoeg spelers zijn het met je eens.”

De inwoner van Haskerhorne, Rixt van der Wal, die net 18 jaar is geworden, is de meest veelbelovende speler van VC Sneek. Deze week maakte ze bekend nog een seizoen bij Sneek te blijven werken. Naar verluidt had ze op dat moment zorgen dat Koenen niet zou komen, maar ze had besloten in plaats daarvan te blijven.

Soms knikt Sliedrecht-trainer Vera Koenen tevreden. Daarna maakt ze met beide handen een vuist. Nadat ze een bijzonder goed punt gemaakt heeft, gebaart ze met beide armen in de lucht. Ze toont haar teleurstelling door op haar knieën te vallen of haar gezicht in haar handen te verbergen als het haar niet lukt.

Aan Koenens vuur valt in ieder geval niet op te maken uit haar lichaamstaal dat het zijn vonk begint te verliezen. Na afloop van dit seizoen legt ze haar functie als coach van de huidige landskampioen neer.
Koenen is bereid nieuwe uitdagingen aan te gaan na het winnen van twee landstitels, twee bekers en vier supercups in de afgelopen vier jaar. “Het heilige vuur begon te doven. Koenen zegt: “Ik heb de concurrentie de afgelopen vier jaar dezelfde kant op zien gaan.”

Als het op Sliedrecht aankomt, zijn dit doorgaans belangrijke overwinningen op clubs met een lagere ranking, en pas in de laatste fasen van de Eredivisie begint het ook maar enigszins plezierig te worden.
Koenen werd steeds minder bereid om lange afstanden te rijden voor simpele overwinningen.

Een andere dezer dagen is op zondagmiddag. Door te duelleren met de vrouwen van Peelpush moest Koenen vanuit haar geboorteplaats Heemstede in Limburg naarhet dorp Meijel in die provincie, voor een totale reistijd van twee uur.

Haar ploeg vloekte en slaakte een zucht van verlichting toen ze de eerste set van de wedstrijd pakten (12-25). Het spelpatroon leek gedurende de tweede en derde set van de wedstrijd hetzelfde te blijven. Sliedrecht krijgt drie klopjes, een boem en een punt (8-25 en 16-25).

In de race om het landskampioenschap werd de overwinning op de destijds als achtste geplaatste ploeg geteld. Het plan van Koenen om aanvallend te spelen pakte nu echter goed uit.Koenen is enthousiast over de komst van Team 22, een talentenploeg die onder leiding van bondscoach Avital Selinger permanent op Papendal gaat trainen. Het team heeft nog niet verloren op het hoogste nationale niveau van het toernooi.

Er zijn veel jonge talenten, maar er zijn ook veel doorgewinterde krachten, zoals de internationale Myrthe Schoot van 33 jaar. De sterren van dat team hebben een kans om het nationale team te maken dat deelneemt aan het WK. Komend najaar is ons thuisland gastheer van de wedstrijd om het wereldkampioenschap.

Team 22 biedt talentvolle spelers de mogelijkheid om in Nederland professioneel te trainen. Dit voorkomt dat sterren het land te vroeg verlaten en in andere landen op de bank belanden. Volgens Koenen is er veel talent verspild doordat mensen op te jonge leeftijd naar het buitenland gaan.

“Die jonge vrouwen kwijnen weg in een desolaat stadje ergens in Frankrijk of Duitsland.” Echt getalenteerde spelers moeten nog komen. De andere mensen vinden het echter moeilijk om te vroeg te vertrekken.

Als je dat doet, kun je maar beter wat verantwoordelijker zijn.’Henritte van der Steege is nu de coach. Ze werkte de afgelopen vier jaar bij Sneek als assistent-trainer, maar moest halverwege dit seizoen de vervanger van Jeffrey Scharbaai overnemen.

Vera Koenen Wikipedia
Vera Koenen Wikipedia

Als dit seizoen voorbij is, hervat ze haar rol als assistente, maar dit keer voor Van Koenen.Koenen is een coach die veel aandacht heeft voor mentale hulpverlening. Hij werd geboren in Alkmaar, maar bracht zijn jeugd door in Hengelo. In 1989 was hij speler van het succesvolle Avéro/Olympus team in Sneek.