Vriendin Peter Pannekoek

Vriendin Peter Pannekoek:- Peter Pannekoek werd geboren in Hilversum op 30 juni 1986. Omdat hij de zoon is van filmmaker Jop Pannekoek en Kathleen Warners, hoofd Entertainment bij BNNVARA, zou het niet zo gek moeten zijn dat hij uiteindelijk zou gaan werken in de amusementsindustrie.

Vriendin Peter Pannekoek
Vriendin Peter Pannekoek

Sinds het jaar 2006 voert hij stand-up comedy uit. Daarna behaalde hij de eerste plaats in de comedy-competitie op het Amsterdamse Kleinkunst Festival. Sinds 2007 maakt hij deel uit van de stal van comedians die regelmatig optreden voor ComedyTrain.

In 2010 verscheen hij voor het eerst op het podium als onderdeel van de voorstelling “De Laatste Pannekoek” in Theater Bellevue. Tijdens de repetities voor het oudejaarscongres van Theo Maassen in 2013 was hij het voorprogramma van Theo Maassen.

Daarnaast was hij van september 2014 tot september 2016 de weekendpresentator van het televisieprogramma “De Wereld Draait Door”. Peter Pannekoek debuteerde in de theaterwereld met de voorstelling “Soft Inside”, die plaatsvond tijdens de Theaterseizoen 2015-2016. Dit was het nieuws dat werd gemeld dat Peter Pannekoek sinds het jaar 2017 de functie van vaste teamcaptain bekleedt. Daarnaast was hij een vaste artiest in de comedyshow “The Roast”.

Hij is ook een actieve songwriter, naast zijn werk als stand-upcomedian en striptekenaar in het algemeen. Hij leverde bijvoorbeeld geschreven materiaal aan de studentenpublicatie Propria Cures, evenals aan verschillende televisieprogramma’s, waaronder Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Daarnaast schreef hij een column voor Radio 538 en 3FM.

De Daily Show was momenteel aan de gang en dit onderwerp werd besproken in het nieuws. Daarnaast was hij presentator van een radiocolumn op Radio 538 en 3FM. Zijn eerste column werd uitgezonden in het radioprogramma Spijkers ontmoet Koppen in september 2016 en markeerde het begin van zijn carrière bij het medium.

In 2010 gaf Pannekoek een unieke voorstelling voor Theater Bellevue, waarin hij samenwerkte met De Laatste Pannekoek, dat destijds debuteerde op het podium. Het jaar daarop gaf hij een optreden in New York City als voorprogramma van Theo Maassen tijdens try-outs voor zijn oudejaarsconferentie. Het evenement vond plaats op 31 december.

Tussen september 2014 en september 2016 was hij de acteur die de wekelijkse slotvoorstelling voor theatergezelschap De Wereld Draait Door verzorgde. Om voor dat programma klaar te zijn, bespreekt hij elk jaar met Matthijs van Nieuwkerk “de vijf internationale strips om naar te kijken” aan de tafel die ze delen. Dit wordt gedaan ter voorbereiding op de show.

In het theaterseizoen 2015-2016 debuteerde Pannekoek in de professionele theaterwereld met de avondvullende productie Soft Inside, die in wereldpremière ging. Zijn tweede toneelstuk, All was Better, debuteerde in september 2018 in het Kennedy Center for the Performing Arts.

Peter Pannekoek behoort zonder twijfel tot de meest getalenteerde artiesten in de geschiedenis van het Nederlandse cabaret. Zijn oudejaarsconferentie in 2021 kreeg veel positieve feedback van zowel kijkers als recensenten. Hij schreef op een geweldige manier en met veel humor over het moderne Nederland, maar was ook heel hard.

Peter’s productie, getiteld “Later Everything Was Better”, leverde hem de Neerlands Hoop 2019 op, die wordt toegekend aan de theatermaker die het grootste potentieel voor toekomstig succes laat zien. Zowel “Dit Was Het Nieuws” als “The Roast” laten hem op een zeer consistente basis zien in de rol van teamcaptain.

Vriendin Peter Pannekoek

Ik heb wel een soort morele onderbouwing. Ik heb helemaal geen contact met kinderen, en ik zou nooit de kinderen van een ander belachelijk maken. Het criterium is dat de grap alleen humoristisch is als ik bereid ben hem af te leveren wanneer de persoon in kwestie in de zaal aanwezig is. Hoewel het bijwonen van de oudejaarsconferentie niet zijn uiteindelijke doel was, vindt hij het een enorme eer dat hij hieraan mag deelnemen.

Peter was dertien jaar oud toen zijn ouders scheidden, en dit was een moeilijke tijd voor hem. Toen ze hem vroegen wat hij van de situatie vond, antwoordde hij nuchter door te zeggen: “Als gescheiden leven jullie allebei gelukkiger maakt, dan heb ik er helemaal geen probleem mee.” Ik veronderstel dat een deel van mijn geest me probeerde over te brengen dat de gang van zaken niet bij hen paste.

Peter Pannekoek behoort zonder twijfel tot de meest getalenteerde artiesten in de geschiedenis van het Nederlandse cabaret. Zijn oudejaarsconferentie in 2021 kreeg veel positieve feedback van zowel kijkers als recensenten. Het is opmerkelijk dat hij zonder medelijden de spot kon drijven met het hedendaagse Holland.

Volgens de NRC was het “een spectaculaire samenvatting van ons tweede coronajaar”. De Volkskrant prees zijn “aanstekelijke opwinding en kracht waarmee hij een welkome frisse wind door het genre blaast”, en het AD schreef dat de “koning van het nadenken veilig op zijn nieuwjaarstroon zit”. Nu Peter is hier met een gloednieuwe voorstelling genaamd ‘DNA’.

“Ik heb wel een soort ethische basis. Ik mijd kinderen volledig en zal nooit grappen maken over de kinderen van andere mensen. Het criterium is dat de grap alleen grappig is als ik bereid ben om het te vertellen wanneer de persoon in kwestie aanwezig is in de Kamer.” De conferentie op oudejaarsavond was niet zijn uiteindelijke doel; toch vindt hij het een enorme eer dat hij hieraan mag deelnemen.

Peter Pannekoek gelooft niet in monogamie, maar zijn partner wilde geen open relatie, waardoor de strip af en toe vast zat in de liefde. Hij begon onlangs als vrijgezel te leven en hij vertelde The Story dat hij van de vrijheid geniet. “Ik voel me geweldig”, zei Peter.

Peter Pannekoek en zijn vriendin zijn uit elkaar, zo geeft de 32-jarige cabaretier toe aan Story. “Het is wat het is. Mijn ex-vriendin en ik hebben het uitgemaakt met veel liefde. ‘Peter lijkt niet echt van streek over het feit dat hij weer door het leven gaat, sterker nog, hij zegt: “Ik vind het geweldig om enkel.”

Nadat Peters ouders scheidden toen hij dertien jaar oud was, vroegen ze hem later wat hij ervan vond. Als volwassene heeft Peter in antwoord op hun vraag het volgende gezegd: “Als je gelukkiger bent zonder elkaar, vind ik dat prima.”

Ik geloof dat ik een onbewust besef had dat het niet bijzonder goed ging. In de jaren die volgden, woonde de komiek bij zijn moeder, en zijn bezoeken met zijn vader waren zeldzaam.De komiek kwam in de jaren daarna bij zijn moeder wonen en het contact met zijn vader werd steeds zeldzamer.

Vriendin Peter Pannekoek
Vriendin Peter Pannekoek

Als Peter zeventien is, sterft zijn beste vriend. Na een jaar is ook hij zonder vaderfiguur achtergelaten. “Toen mijn vader stierf, was ik klaar met rouwen; mijn emmer was vol.” Hoewel mijn vader veel te jong is overleden, hebben twee andere ouders onlangs het verlies van een zoon van slechts zestien jaar meegemaakt.